Du trenger ikke å ha tilegnet deg en masse forkunnskaper og franske floskler for å bli en habil hobbykokk. Spennende og varierte hverdagsretter trenger ikke være så vanskelig, bare du har de riktige ingrediensene. Nettopp dette vil mesterkokken Adam Bjerck hjelpe nordmenn med.

Soyaglasert laks topper listene

Adam er tidligere landslagskokk og evig matnerd med en forkjærlighet for gode råvarer. I dag driver han matkasse-konseptet som leverer alle ingredienser du trenger for å lage smakfulle, sunne og varierte måltider til deg og kjæresten eller til hele familien.

Vi har tatt en prat med mannen bak konseptet om hvordan matkassene kan heve middagsnivået noen hakk hjemme uten å ta fra deg tid eller ressurser.

– Det eneste du trenger er et ønske om å lage god hverdagsmat. Kassene er perfekte for deg som leter etter litt ny matinspirasjon i hverdagen og som synes det er en fin ting å kunne samles rundt bordet for en felles middag, sier Adam.

Adam Bjerck er mannen bak matkassene. Foto: Adams Matkasse

Om du kjenner deg igjen når du leser dette, kan det ikke skade å ta en tur innom nettsiden og bla litt i de sommerlige ukesmenyene til de forskjellige kassene. Finner du noe du liker, er prosessen videre svært enkelt, forteller mesterkokken.

– Du signerer deg opp på den kassen du føler treffer deg best. Du kan også bytte ut retter i kassen med andre retter, alt etter hva du har lyst på. Kassen kommer rett på døren og vi tilbyr middag til tre, fire eller fem dager i uken. Det er et veldig fleksibelt tilbud, forteller han.

Utover dette har han selvfølgelig noen gode tips til yrende hobbykokker.

Kjøper du en kasse med fisk anbefaler vi å lage den tidlig i uken. Fisken er best ferskest mulig. Målet at rettene blir en balanse mellom inspirasjon og enkelhet for folk flest. Vi som jobber med dette har laget noen oppskrifter opp gjennom åra kan du si, og optimaliserer stadig ukesmenyene så de både inspirerer og gir folk det de har lyst på.

Er det noe folk ikke liker, som dere har sluttet å ha i kassene?

– Hver uke får vi ratinger av kundene på hva de liker og ikke. I starten fikk vi god beskjed om at for mye couscous ikke er spesielt populært, noe vi selvfølgelig har tatt med oss videre, forteller Adam lurt.

På spørsmål om kokkens egen go-to-rett kommer svaret kontant: Fisk eller en mørstekt entrecote er alltid en sikker vinner.

– Fisk er veldig godt, når man tar seg tiden til å lage det. Den mest populære retten fra kassene våre er faktisk også fisk. Soyaglasert laks med mangosalat går igjen som en sikker vinner hos kundene og har vært en slager lenge. Vi ser en tendens nå i at nordmenn blir mer og mer glade i friske, asiatiske retter. Det passer jo ekstra godt nå når sommeren kommer, sier han.

Vil du prøve? Les mer om Adams Matkasse her.

Noe for enhver smak

Det finnes flere typer matkasser å velge i, med egne ukesmenyer. Enten du ønsker kjente og kjappe retter, barnevennlig mat, gourmetkassen med alt fra spekepølser og oster til fyldig syltetøy, vegetaralternativer eller mat uten gluten og laktose, finner du det i en av Adams mange matkasser.

Felles for alle kassene er at du får fantastiske og ferske råvarer, som leveres rett hjem på døra. Alle kassene har ukemenyer som byttes ut hver uke, og du kan selv velge hvor mange personer du vil ha mat til, hvor mange retter du ønsker og hvor ofte du vil ha levering.

Matkassene følger selvfølgelig sesongenes beste råvarer. Foto: Adams Matkasse

Nå som vi går en lysere tid i vente endrer også matvanene våre seg i takt med været. Vi er nok mange som setter pris på lettere og friskere middager når sola kikker frem, og dette er noe kokkene hos Adams Matkasse tar i betraktning.

Det er ingen bindingstid og du kan enkelt bytte mellom kasser eller endre leveringsdag. Tilbudet er både fint om du har en spesielt slitsom uke hvor du trenger litt inspirasjon utenfra, eller som et jevnlig supplement i hverdagen for å spare tid og samtidig sikre gode og varierte retter. God middag!

Kribler det i smaksløkene? Les mer om de forskjellige matkassene og registrer deg her!