• I anledning lanseringen av Spareligaen har spareappen Dreams spurt norske fotballsupportere om deres kjærlighet til favorittlaget. Les mer om Dreams og Spareligaen nederst i denne saken!

Jarle Samdal gjør alt for Brann. I sin rød- og hvitstripete dress er han fast innslag på Brann Stadion, eller «Staddaen» som han kaller den.

Hvorfor så stor lidenskap for norsk fotball, og ikke for eksempel engelsk fotball?

For å snu på det: Hvorfor har folk en enorm lidenskap til et lag som de valgte på grunn av fargen på drakta, eller fordi pappa alltid har heiet på dem? For meg handler Brann om identitet – Bergen, bergensere, bauekorps, fiskekaker, statsministeren, Bryggen, Fløyen og verdens beste kvinnelige bokser. Kvaliteten på fotballen i England og Norge kan ikke sammenlignes, men dette er mitt blod, og min kjærlighet til byen og laget.

Hvordan forelsket du deg i Brann?

Jeg har vært Brann-tilhenger så lenge jeg kan huske. Jeg ble tatt med på «Staddaen» da jeg var liten, og har reist sammen med tjommier når jeg har blitt eldre. Jeg får gåsehud nesten hver hjemmekamp. For meg er det å gå inn på «Staddaen» ren magi – man kommer inn i en egen tilstand.

Hva er ditt beste Brann-minne?

Den desidert største opplevelsen var da vi tok gull i 2007. Det var første gang jeg fikk oppleve et gull med Brann, og jeg husker folk på «Staddaen» klemte og kysset hverandre. Både jeg og faren min gråt av glede. Det var også sabla gøy da vi vant cupfinalen mot Lyn. Resultatet ble 4-1 og Bengt Sæternes scoret hattrick. Da ble det fest på Ullevaal.

Hva drømmer du om i år?

Å ta gull. Det kunne skjedd i fjor, og det var kun snakk om noen få kamper. Jeg håper at jeg får oppleve det samme som i 2007. Entusiasmen, gleden og sirkuset som oppstår når noe slikt skjer er helt ubeskrivelig – det må bare oppleves. Er det noe bergensere kan, så er det å feste. Sånt tuller vi ikke med.

Hvor mye penger regner du med å bruke på favorittlaget i løpet av sesongen?

Minst 10.000 kroner. Jeg har sesongkort, i tillegg til at jeg reiser på bortekamper i Stavanger og Haugesund. Jeg har bygd en egen stue utenfor boligen som heter Hansastuen. Når Brann spiller bortekamper inviterer jeg venner og kjente, og vi er mellom 15-20 stykker. Jeg spanderer bevertningen, også putter gjestene penger i sparebøssa, som heter Brann-grisen. Disse pengene donerer vi til et godt formål.

Slik får du råd til de store fotball-opplevelsene

Med spareappen Dreams kan du gi lidenskapen din for fotball en ekstra morsom dimensjon denne sesongen, ved å bli med på Spareligaen 2019!

Dreams gjør det gøy å spare, og hver gang ditt favorittlag scorer et mål overfører du 100 kroner automatisk til din drøm. Den drømmen kan for eksempel være en avgjørende bortekamp for Brann, en storkamp i Europa – eller bare en ferietur i varmen etter en lang sesong med mange sure og kalde søndager på tribunen.

spareligaen.no ser du hvilket lag som har bidratt til mest sparing – og du må gjerne invitere flere venner for å sørge for at ditt lag vinner ligaen.

God kamp!