I «Suicide Squad» samles en gruppe mer eller mindre velmenende antihelter – en forkvakla gjeng med superbanditter som må jobbe sammen for å bekjempe en mektig fiende. Du skulle tro de akkurat var blitt løslatt fra asylet, og det … stemmer vel, teknisk sett. De er kanskje ikke stabile, men de er mektige.

I filmens dødelige ensemble er det to damer som kanskje er de aller mest beinharde. Den gærne Harley Quinn, i Margot Robbies figur. Og den mystiske Enchantress, spilt av Cara Delevingne.

Robbie og Delevingne er to stjerneskudd med et nærvær og utstråling som få kan matche. Det er bare én av grunnene til at vi tror de to jentene vil stjele showet også på kinolerretet – fra og med 5. august, når filmen har premiere.

Her er noen flere argumenter …

1. Dobbel debut

Storfilmen «Suicide Squad» har med velkjente DC-karakterer som Jokeren (Jared Leto) og Deadshot (Will Smith). Langt færre har nok hørt om Enchantress – en besatt kvinne som praktiserer kraftig, mørk magi. Det gir henne fantastiske, nesten ubegrensede evner. Men disse er imidlertid vanskelige å kontrollere.

Figuren heter egentlig June Moone, og ble introdusert allerede i 1966 (i «Strange Adventures», utgave 187). Gjennom 50 år har hun dukket opp sporadisk i forskjellige tegneserier fra DC Comics, blant annet som medlem av Suicide Squad.

Som den første til å ta rollen til kinolerretet har Cara Delevingne dermed en lang tradisjon å ta av, men samtidig masse rom til å tolke karakteren. Et perfekt utgangspunkt.

Og vet du hvem som heller aldri har vært tolket på film? Harley Quinn. Etter over 20 års fartstid som en av Batmans mest uforutsigbare og fornøyelige fiender, i både tegneserier, spill og på tv, er det først nå vi får se en tolkning av Quinn i en «Hollywood blockbuster». Gjett om vi gleder oss, Puddin’!

2. Margot Robbie

Enda så sinnssyk han er, er det noe med Jokeren som har fascinert generasjoner av tegneserielesere.

Inne i fiksjonen er det imidlertid først og fremst én person som har falt for galningens sjarm. Nemlig det som opprinnelig var psykiateren hans på Arkham Asylum, Harleen Quinzel – bedre kjent som Harley Quinn.

Selv om hun kanskje er i lomma på Jokeren, er Quinn ingen blek kopi av sitt forbilde, men snarere en selvstendig superskurk i sin egen rett. Hun er fullstendig ukontrollerbar. Og å gi rollen til Margot Robbie … det er inspirert casting! Det digre smilet og det ville, men samtidig forlokkende blikket hun gir karakteren vitner om en skuespiller med stålkontroll på oppgaven.

Australieren ble verdensstjerne over natta med Martin Scorseses «The Wolf of Wall Street» (2013), der hun spilte mot Leonardo DiCaprio. (Fra før av hadde hun bakgrunn fra en såpeopera hjemme i Australia, og deretter en hovedrolle i den amerikanske tv-serien «Pan Am».)

Robbie har sjarm og karisma i bøtter og spann, er overbevisende, og stjeler oppmerksomheten selv vis-a-vis de største stjernene. Faktisk er hun nå en av de største stjernene.

3. Cara er magisk

Cara Delevingne har seks ganger så mange følgere på Instagram som det er mennesker i Norge.

Før fylte 24 har hun lykkes både som modell, skuespiller, designer og musiker. I sosiale medier viser hun seg uformelt i lue og joggebukse og viser finger’n til konvensjonene – side om side med utrolige bilder fra modellkarrieren.

Ikke bare rollefiguren Enchantress, men Cara selv, er magisk.

Thank you for the ✂️ @mararoszak make up by @mollyrstern outfit by @dsquared2 @robzangardi @marielwashere

A post shared by Cara Delevingne (@caradelevingne) on

I mange kretser er hun vel så kjent som Robbie … og de to synes forresten å ha funnet tonen på settet.

#tbt TOEMOJI TIME with @margotrobbie @suicidesquadmovie

A post shared by Cara Delevingne (@caradelevingne) on

4. SKWAD

Hvor ofte hører du om en filmproduksjon der de har det så kult på settet at de fleste skuespillerne og filmteamet gir hverandre matchende tatoveringer?

Margot Robbie tatoverte blant annet bokstavene SKWAD (en bevisst feilstaving av «squad») under tærne til Cara Delevingne, og fikk en egen tatovering i retur:

It's on @suicidesquadmovie #harleystattooparlour

A post shared by Cara Delevingne (@caradelevingne) on

https://www.instagram.com/p/65C_toDKIB/

Første gang Robbie fikk prøve seg med tatoveringsutstyret gikk det forresten skeis. Hun glemte «K»-en, slik at et uheldig medlem av besetningen fikk tatoveringen SWAD – og samtidig riktignok en god historie til samtlige middagsselskaper resten av livet.

Samholdet og den gode stemningen på settet smitter garantert over i filmen.

5. Regelrett galskap

She’ll put a spell on you. #Enchantress #SuicideSquad @caradelevingne

A post shared by Suicide Squad (@suicidesquadmovie) on

De fleste som kjenner til DC Comics vet at Harley Quinn ikke er helt normal. For de med litt sans for ordspill og etymologi, avslører imidlertid navnet June Moone (det opprinnelige navnet til Enchantress) at heller ikke hun er riktig navla.

Det var lenge utbredt å tro at månen hadde skyld i blant annet galskap og epilepsi. Engelske «lunatic» (galning) kan oversettes direkte som «rammet av månen» (latin for månen er «luna».).

Navnet June (på norsk, Juni), kommer på sin side fra romernes viktigste gudinne, Juno. Hun var beskytteren for bryllup og ekteskap (og var selv Jupiters hustru), men også en himmelgudinne spesielt forbundet med månen. Både for- og etternavnet til Enchantress referer med andre ord til vår myteomspunne, kosmiske kompanjong.

Etter å dømme fra det ville blikket Cara gir i klippene fra filmen, tror vi hun lever opp til den arven.

6. Outsideren

Vi har ikke en gang kommet til den tredje dama i gruppa, som kan matche de beste i en sverdkamp – og så stjele sjela deres. Ehh, ja. Katana, aka Tatsu Yamashiro, er strengt tatt ikke en skurk i det hele tatt, men livvakten til Rick Flag. Nå blir det mange navn her – så for å få full oversikt kan du lese vår introduksjon til alle karakterene her.

«Suicide Squad» har premiere på norske kinoer fredag. 5. august. Se traileren for filmen her:

«SUICIDE SQUAD»

  • Etterretningsoffiser Amanda Waller setter sammen et team med noen av verdens farligste skurker for at de skal bekjempe en ukjent, uovervinnelig fiende
  • Skrevet og regissert av David Ayer, basert på karakter fra DC Comics’ serieunivers
  • Med blant andre skuespillerne Jared Leto, Margot Robbie, Will Smith, Jai Courtney, Viola Davis, Cara Delevingne, Jesse Eisenberg og Joel Kinnaman
  • «Suicide Squad» har norgespremiere 5. august 2016

Les mer på Suicidesquad.com