Finn frem skinnjakka og danseskoene, sett deg i bilen og bli med på Thunder Road Race med Grease Lightning og resten av gjengen fra storfilmen «Grease». Filmen er satt til 50-tallet, selve storhetstiden til drive-in-kino. Dette må være Grease slik den var ment å bli sett!

Du trenger ikke slutte å gå på kino, selv om de tradisjonelle kinoene holder stengt i koronadagene. CineMove og Frogner Kino har gått sammen om å lage Norges største drive-in-kino på Tryvann.

Musikalsk tidsreise

Sandy møter Danny sommeren før de blir avgangselever. Sandy (Olivia Newton-John) er en skikkelig pike, snytt ut av nesa på en husmor fra etterkrigstiden, som akkurat har flyttet til byen. Hun blir stormforelsket i Danny over sommeren, men når skolen starter blir det klart at Danny er en helt annen fyr på skolen enn det han var i ferien.

Greaseren Danny (John Travolta) er i stand til å sjarmere ethvert pikehjerte. Han går i skinnjakke, jeans og fyller luggen sin med tyktflytende hårprodukter som gir han en lynrask og ikonisk hårsveis. Det blir tydelig at sommerens flørt har håpløse utsikter for fremtiden, tross alle løfter Danny ga om at de hadde noe spesielt. Når skolen ringer inn etter sommeren kommer det frem at Danny har et annet image å ta vare på, enn den romantiske godgutten Sandy husker han som, når de begynner på avgangsåret på Rydell High School.

T-Birds vs The Pink Ladies: Som flue på veggen blir vi vitne til det tilsynelatende bekymringsløse sisteåret på high school, men det dukker opp problemstillinger som kan være aktuelle for mange skoleelever i dag. Det sladres om graviditetsrykter, jenter blir stemplet som løse, gutter som rundbrennere. Skolen får naturligvis siste prioritet.

Kjærligheten mellom Danny og Sandy slipper ikke taket og vi får se to mennesker som prøver å møte hverandres forventninger uten å miste seg selv. Det topper seg når Danny møter opp til avgangsseremonien i skoleuniformen og ikke T-Birds uniformen: skinnjakka.

Klining i baksetet på Cadillacen og drive-in-kinoer var den vanlige datingformen og dermed må det jo være den ideelle filmen for en drive-in kino.

Avslutt påsken med å oppleve, eller kanskje mer sannsynlig, gjenoppleve denne klassiske musikalfilmen. Mandag 20. april, klokken 21, kan du ta med din flamme, enten det er en Sandy eller en Danny, og kjøre opp til toppen av Oslo.

Her er programmet i sin helhet.

Både gamle klassikere og nye storfilmer settes opp daglig på 100 kvadratmeter med storskjerm. Det er naturlig nok et begrenset antall plasser per visning, så det gjelder å være tidlig ute med å sikre seg billetter.

Prisen er 249 kroner per bil, som betyr at om dere er tre eller flere i bilen (maks antall er fem personer i én bil) vil det bli vesentlig billigere enn en vanlig kinobillett.

Kanskje er du heldig og får akkurat din favorittfilm opp på storskjerm sammen med resten av Tryvann!

Lørdag 18. april (Kjøp billetter her):
Kl. 13.00: De utrolige 2 (2018, norsk tale). Anbefalt aldersgrense 6 år.
Kl. 17.00: Børning 2 (2016). Anbefalt aldersgrense 6 år.
Kl. 21.00: La La Land (2016). Ingen aldersgrense

Søndag 19. april (Kjøp billetter her):
Kl. 13.00: Minions (2015). Ingen aldersgrense
Kl. 17.00: Publikum velger: Haisommer (1975). Anbefalt aldersgrense 15 år.
Kl. 21.00: Ad Astra (2019). Anbefalt aldersgrense 12 år.

Mandag 20. april (Kjøp billetter her):
Kl. 13.00: Elleville Elfrid  (2020). Norsk tale og ingen aldersgrense.
Kl. 17.00: Aladdin (2019). Norsk tale og anbefalt aldersgrense 9 år.
Kl. 21.00: Grease (1978). Anbefalt aldersgrense 7 år.

Tirsdag 21. april (Kjøp billetter her):
Kl. 17.00: Flukten over grensen (2020). Anbefalt aldersgrense 9 år.
Kl. 21.00: Parasitt (2019). Anbefalt aldersgrense 15 år.

Onsdag 22. april (Kjøp billetter her):
Kl. 21.00: Alle utlendinger har lukka gardiner (2020). Anbefalt aldergrense 12 år.