Med mye innetid er det gull for barna å bruke litt tid på lesing. Men det trenger ikke være så teknisk eller avansert – det viktigste er at det er gøy og at barna forbinder lesing med noe fint og lystbetont. Et godt sted å starte kan for eksempel være med lese- og lydbokappen Pickatale, som tilbyr lydbøker, e-bøker, tegnebøker og quiz for barn mellom tre og åtte år.

Les, lytt og quiz

Det viktigste for å bli god i lesing er jo som kjent gjennom øving. Det finnes mange måter å øve på som også er gøy.

Pickatale har et digitalt bibliotek med over 2000 nye og gamle klassikere, med noe for både de minste og de eldre barna. Er barna dine blant de som elsker Frost-filmene? Da kan en perfekt måte å øve på lesing være å bruke “lytt og les”-funksjonen til Pickatale, som selvfølgelig har både Frost og Frost 2 i biblioteket.

– Vi ser at de nye Disney-klassikerne topper listene hos oss. Spesielt Frost 2, Rive-Rolf og De Utrolige 2 er storfavoritter hos barna, forteller Jørgen Røvig i Pickatale.

Barna kan bla i en e-bok mens de hører den som lydbok. De fleste bøker har også tilhørende morsomme quizer, så barna kan øve seg på å forstå det de nettopp har lest og hørt.

I Dagbladets store lydboktest for barn i februar fikk Pickatale terningkast fem, og det ble skrevet at “opplevelsen er en helt annen med sin interaktivitet”. En viktig del av nettopp denne interaktiviteten er quizen.

Quizene er en fin måte å aktivisere barna på og kan bidra til at man har det gøy med lesingen. For de eldre barna er quiz knyttet til kjente og kjære Disney-fortellinger populære, men det finnes også quizer knyttet til bøker for minstemann.

– For de minste barna ser vi at fortellinger om Brillebjørn er høyt verdsatt. Her følger det også med enkle quizer foreldre kan ta sammen med barna. Det er både morsomt og lærerikt, men på et nivå som passer de aller minste, understreker Røvig.

Høres det ut som noe for barna? Send sms PICKATALE2 til 2186 for å teste 14 dager gratis!

Økt lesetid

Det er mange som mener at barn bør lese 15 minutter hver dag for å få lesing skikkelig under huden. Ifølge Pickatales statistikk leser barn i snitt mer enn som så i appen.

– Tidligere var den gjennomsnittlige lesetiden vår på 12 minutter. Den økte en god del da vi lanserte quiz i appen, forteller Røvig.

Da Pickatale gjorde quiz tilgjengelig og linket de opp mot populære bøker, så de en markant økning.

Test ut en morsom quiz om det dere nettopp har lest og hørt! Foto: Pickatale

– Nå bruker barna lenger tid inne i appen, og den gjennomsnittlige lesetiden har gått opp til 25 minutter. Det er ganske lenge for barn, sier Røvig.

Han forteller at de har fått mange gode tilbakemeldinger fra foreldre på at barna synes det er gøy å teste sine egne kunnskaper etter de har hørt og lest en bok.

Leter du etter noen aktiviteter du kan gjøre med barna i påsken? Hva med å teste Pickatale gratis i to uker? Send sms PICKATALE2 til 2186 for å teste appen med barna eller registrer deg her

Finn barnas favoritter, les med dem og ta morsomme quizer for å teste det dere kan sammen!