Du har kanskje sett det på sosiale medier. Venninnegjenger, kollegaer og par som plutselig er i plastforkler og maler solnedganger mens de nyter hverandres selskap. Konseptet heter Paint ‘n Sip, og nå kan du teste det hjemme i din egen stue. Bytt ut joggebuksa og fjernkontrollen med malepensler og lerret!

Hva med en kreativ vri på teambuilding med jobben?

Det er klart det blir kjedelig med all denne innetiden. Enten du bor alene, i et kollektiv, med kjæresten eller storfamilien, er det lett å gå på veggen. Etter noen uker hjemme har nok de fleste av oss sett det som er verdt å se på strømmetjenestene, faktisk fått lest boka vi alltid har utsatt og kanskje også fått inn en yogaøkt eller to.

Nå er det på tide å tenke litt utenfor boksen. Med Paint ‘n Sip Home er du sikret en kveld litt utenom det vanlige og muligheten til å oppdage din indre kunstner!

Konseptet er enkelt og sosialt, og passer både for kjærestepar, vennegjenger som sitter i hver sin stue, kollektiv eller det kan være en kreativ måte å kjøre teambuilding på for kontoret. Paint ‘n Sip har eksistert siden 2017, og er rett og slett en morsom måte å samle folk gjennom maling og sosialt samvær.

Da vi plutselig fikk en litt annerledes hverdag med lite sosialisering så de ansatte en mulighet til å bidra med litt glede.

– Vi vet at folk går på veggen hjemme og kjenner på en mangel på hygge og sosiale ting å gjøre fra sin egen stue. Derfor snudde vi oss rundt og lanserte en digital variant av konseptet. Vi har fått veldig god respons, sier Rikke Holand Dybvig i Paint ‘n Sip.

Rikke Holand Dybvig i Paint ‘n Sip håper de kan hjelpe folk til å føle seg litt mer sosiale. Foto: Privat

– I tillegg til å legge til rette for en kveld fylt med maling og moro, har vi fokusert på å finne en videoløsning hvor man enkelt kommer inn, uavhengig av teknisk kompetanse. Det beste er at du slipper å gå ut døren for å ha det gøy! legger hun til.

Hvem er det som pleier å delta på disse timene? 

– Det er flest kvinner som booker, men vi har også kompisgjenger og veldig mange par. Folk som har prøvd det digitale konseptet har gitt oss tilbakemelding på at dette er noe som tilfredsstiller sosialiserings-behovet. Vi er i ferd med å lansere Paint ‘n Play også, som er et tilsvarende konsept for barn. Det skjer mye spennende fremover.

En guide til digital maling og moro

For å se hvordan den digitale versjonen av et ellers veldig sosialt konsept fungerte, testet jeg og en venninne selv Paint ‘n Sip Home en lørdagskveld.

Du registrerer deg på en time via hjemmesiden deres. Bor du i Oslo holder det å registrere seg dagen før, for å være sikker på at du rekker å få malesakene levert. For Østlandet må du booke tre dager i forveien, og for resten av landet er det fem dager som gjelder.

Selve dagen fikk jeg utstyr levert rett utenfor døra. Pakken inneholder alt du trenger: Lerret, pensler og maling. «Sip»-delen står du for selv, fyll glasset med det ditt hjerte begjærer.

Når tiden er inne følger du en link og kommer i et chatrom med de andre som har booka. Om du vil gjøre dette med flere vil dere kunne se hverandre i chatten. Her møter vi en maleinstruktør, som guider oss gjennom kvelden.

Klare for en litt annerledes lørdagskveld i kollektivet! Foto: Privat

Stemningen er god og det er gøy å få et lite innblikk inn i andres stuer. Det er en interessant følelse av å være sammen. Instruktøren velger ut et motiv på forhånd og viser på sitt lerret steg for steg hva man skal gjøre.

Jo lenger man jobber med kunstverket, jo morsommere er det. Men pass på! Malingen setter flekker, jeg snakker av erfaring.

Resultatet ble overraskende artig. Foto: Privat

Hele eventet tar halvannen time og resultatet er et flott portrett du kan gi i gave eller henge i egen stue. På slutten av timen får du kreativ frihet og kan pimpe opp maleriet som du selv ønsker. Det er da kunstneren i deg virkelig kommer til live.

Det er med andre ord både enkelt og morsomt å være med, og alt skjer hjemmefra. Når du vinker hadet og skrur av kameraet føles det som du faktisk har vært ute blant folk, og du kan faktisk kjenne deg såpass inspirert at det frister å fortsette malingen på egenhånd.

La inspirasjonen komme over deg og book Paint ‘n Sip her! Konseptet gjelder for hele landet og er tilgjengelig både på hverdager og i helger.