Sam Smith. Amy Winehouse. Adele. Sampha. Og så videre.

Listen over britiske sangere som på ett eller annet vis har overvunnet sitt regntunge og sosialrealistiske habitat for å bli vaskeekte soulvokalister begynner etterhvert å bli omfattende.

George Ezra er en av disse. Hvis du hører ham, er det gjort.

Bluesens frigjørende kraft

25-åringen vokste opp med lærerforeldre i en liten by øst i England. Guttungen kjappet seg inn til musikkbyen Bristol da han var 18.

Som for mange i hans generasjon var Bob Dylan et avgjørende bekjentskap som ung musiker, men Ezras særegne stemme ble vekket til live av andre krefter.

– Av ren nysgjerrighet begynte jeg å høre på tingene Dylan hadde hørt på. Det var da jeg fant Leadbelly, Woodie Guthrie og Howlin’ Wolf, har han uttalt i et intervju med Independent.

Leken og uimotståelig

– Jeg likte tanken på å synge med en svær stemme. Så prøvde jeg det, og det klarte jeg.

Slik har George Ezra beskrevet øyeblikket da han for alvor ble klar over sin egen røst.

Et stort antall mennesker verden over tok poenget med singlene «Budapest» og «Blame It On Me» fra debutalbumet «Wanted On Voyage», som begge illustrerte at den unge briten ikke bare hadde stemmen, men også låtskriverevner langt utenom det vanlige.

Plutselig var debuten det det tredje mest solgte albumet i Storbritannia i 2014 og ble hyllet av en unison kritikerskare. «Budapest» har mer enn 400 millioner avspillinger bare på Spotify.

Andrealbumet «Staying at Tamara’s» kom i mars i år og har allerede overgått debuten!

Vi kan jo ta det på rams: nummer én på albumlistene i Storbritannia og topp i åtte andre land, den skammelig fengende singelen «Shotgun» er inne på topp 50 på den globale Spotify-listen og millioner av avspillinger på samtlige låter.

«En perfekt videreutvikling av sounden fra debutalbumet», skriver NME i deres anmeldelse, mens The Guardian berømmer hans evne til å få oss til å dagdrømme om ferier, romanser og ambisjoner – ja, de gode tingene i livet. Blant annet kaller de albumet «lyden av grilling på sommeren», noe vi sommerromantikere setter stor pris på.

Solformatert hitsingel

«I’ll be riding shotgun, underneath the hot sun» crooner Ezra i den brennhete singelen. I bakgrunnen triller toner fra en Paul Simon-inspirert bassist.

«Shotgun» er en rendyrket poplåt, hvor man kan kjenne sola steike mens man har solbrillene på nesetippen og vind i håret.

I låta tas vi med til evigvarme Australia, eller «the yellow and green», på en biltur. Det er fort gjort å drømme seg bort til de beste sommerminnene fra ekstremvarmen vi opplevde fra mai til august i år.

Man får tid til å dvele på alle opplevelsene og badeturene vi hadde under ekstremvarmen fra mai til begynnelsen av august. Samtidig gir det en ekstra motivasjon til å møte høsten med en god glød.

Og om du ikke synger med på det überfengende refrenget skylder du oss en iskald cola med isbiter i.

George Ezra spiller på Sentrum Scene 16. oktober og «Staying at Tamara’s» er tilgjengelig på strømmetjenestene nå.