Finn frem skinnjakka og danseskoene, sett deg i bilen og bli med på Thunder Road Race med Grease Lightning og resten av gjengen fra storfilmen «Grease». Filmen er satt til 50-tallet, selve storhetstiden til drive-in-kino. Dette må være Grease slik den var ment å bli sett!

Du trenger ikke slutte å gå på kino, selv om de tradisjonelle kinoene holder stengt i koronadagene. CineMove har nemlig satt opp drive-in-kino på Berskaug idrettsplass i Drammen 

Billetter til Grease finner du her.

Musikalsk tidsreise

Sandy møter Danny sommeren før de blir avgangselever. Sandy (Olivia Newton-John) er en skikkelig pike, snytt ut av nesa på en husmor fra etterkrigstiden, som akkurat har flyttet til byen. Hun blir stormforelsket i Danny over sommeren, men når skolen starter blir det klart at Danny er en helt annen fyr på skolen enn det han var i ferien.

Greaseren Danny (John Travolta) er i stand til å sjarmere ethvert pikehjerte. Han går i skinnjakke, jeans og fyller luggen sin med tyktflytende hårprodukter som gir han en lynrask og ikonisk hårsveis.

Det blir tydelig at sommerens flørt har håpløse utsikter for fremtiden, tross alle løfter Danny ga om at de hadde noe spesielt. Når skolen ringer inn etter sommeren kommer det frem at Danny har et annet image å ta vare på, enn den romantiske godgutten Sandy husker han som, når de begynner på avgangsåret på Rydell High School.

Som flue på veggen blir vi vitne til det tilsynelatende bekymringsløse sisteåret på high school, men det dukker opp problemstillinger som kan være aktuelle for mange skoleelever i dag. Det sladres om graviditetsrykter, jenter blir stemplet som løse, gutter som rundbrennere. Skolen får naturligvis siste prioritet.

Klining i baksetet på Cadillacen og drive-in-kinoer var den vanlige datingformen og dermed må det jo være den ideelle filmen for en drive-in-kino. Filmen vises fredag 1. mai, klokken 20:30.

Ta med din flamme, enten det er en Sandy eller en Danny, og nyt denne musikalklassikeren på drive-in-kino på Berskaug.

Her er hele programmet

Vi er nok mange som kun er kjent med konseptet drive-in-kino gjennom amerikanske filmer, men nå er endelig muligheten her for å teste det selv. Har du flere spørsmål om hvordan det fungerer? Vi har spurt Cinemove.

Det er naturlig nok et begrenset antall plasser per visning, så det gjelder å være tidlig ute med å sikre seg billetter. Kanskje er du heldig og får akkurat din favorittfilm opp på storskjerm!

Her er hele programmet i Drammen:

Lørdag 2. mai:
Kl. 18.00: Fjols til fjells (2020). Anbefalt aldersgrense 6 år (Kjøp billetter her)
Kl. 21.30: Grease (1978). Anbefalt aldersgrense 9 år (Kjøp billetter her)

Søndag 3. mai:
Kl. 14.00: Askeladden – I Soria Moria slott (2019). Anbefalt aldersgrense 9 år (Kjøp billetter her)
Kl. 18.00: Rocketman (2019). Anbefalt aldersgrense 12 år (Kjøp billetter her)
Kl. 21.30: Parasitt (2019). Anbefalt aldersgrense 15 år (Kjøp billetter her)

Mandag 4. mai:
Kl. 18.00: Jurassic Park (1993). Anbefalt aldersgrense 9 år (Kjøp billetter her)
Kl. 21.30: Tunnelen (2019). Anbefalt aldersgrense 12 år (Kjøp billetter her)

Tirsdag 5. mai:
Kl. 17.30: Green Book (2018). Anbefalt aldersgrense 9 år (Kjøp billetter her)
Kl. 20.30: Fast and furious 7 (2015). Anbefalt aldersgrense 12 år (Kjøp billetter her)

Onsdag 6. mai:
Kl. 17.30: Notting Hill (1999). Ingen aldersgrense (Kjøp billetter her)
Kl. 20.30: Mission Impossible – Fallout (2017). Anbefalt aldersgrense 12 år (Kjøp billetter her)

Torsdag 7. mai:
Kl. 17.30: 1917 (2019). Anbefalt aldersgrense 15 år (Kjøp billetter her)
Kl. 20.30:  TBA (Publikum velger film!)