Er du en av de som i skjul fortsatt venter på invitasjonen til Galtvort for å kunne gi opp ditt triste gompeliv for et liv fylt med magi? Eller er du rett og slett bare glad i en spektakulær filmopplevelse? Uansett skal det godt gjøres å ikke ha fått med seg det nyeste fra Potter-universet.

I 2016 ble vi kjent med magizoologen Salmander Fisle og alle de spektakulære fabeldyrene han bærer rundt i en magisk koffert. I den første av fem filmer, som finner sted om lag 70 år før Harry Potter kommer inn i bildet, befant vi oss i New York på 1920-tallet.

Du har vel ikke glemt Fisles magiske koffert? Foto: SF Studios

Her levde magikere i konstant frykt for å bli avslørt av ikke-magiske, men da Fisles koffert slapp en horde av gærne fabeldyr løs i New Yorks gater, var verken gomper eller magikere trygge. Da den første filmen avsluttet var de magiske dyrene hentet inn igjen, alle ikke-magiske minner om magi var forsvunnet med regnet, onde Grindelwald var fengslet og unge Konstans var tilsynelatende drept. Nå er film nummer to klar for lerretet, og du kan jo tenke deg hvem som har rømt fra fengsel…

Et stjernelag uten like

Mannen på alles lepper for tiden er hjerteknuseren Jude Law, som spiller en av de mest ikoniske karakterene i Harry Potter-universet, nemlig professor Albus Humlesnurr. Vi er nok flere som har gledet oss til å se den kjente og kjære karakteren som en hunky, ung lærer.

Humlesnurrs nemesis, Grindelwald, er som vi fikk avslørt i forrige film, spilt av ingen ringere enn Johnny Depp. Med sitt bleke ansikt, hvite mohawk og dypt forstyrrende øyne, er Depp tilbake i det magiske universet i en av hovedrollene.

Johnny Depp som den onde Grindelwald. Foto: SF Studios

Eddie Redmayne er tilbake som Salmander Fisle, Katherine Waterston er tilbake som svartspaneren (og Fisles flamme) Tina Goldstein, Zoë Kravitz entrer universet som Leta DeMons (som også er en tidligere flamme av Fisle), Ezra Miller er tilbake som Konstans (nei, han er ikke død!), Dan Fogler er gompen Jakob og Alison Sudol er Queenie Goldstein. The list goes on!

Men du? Visste du dette?

I tillegg til de største rollene møter vi i denne filmen også en karakter som får fansen der ute til å falle av rumpeldunkskaftet. Konstans’ nye venninne, spilt av Claudia Kim, er en maladictus. Hun bærer en blodsforbannelse som til slutt permanent forvandler henne til et fabeldyr, i dette tilfellet en enorm slange. Det sies at Kims karakter er Nagini, den elskede slangen til Voldemort, som maaange tiår senere blir drept av Nilus Langballe.

Se trailer under!

Heldigvis er også selveste J. K. Rowling tilbake som manusforfatter. Hurra!

Vilt og vakkert i Paris

Handlingen i denne filmen foregår stort sett i 1920-tallets Paris. De totalt 5(!) filmene som kommer i denne serien, vil foregå forskjellige steder i verden og ha ulike visuelle uttrykk, litt som egne kapitler i en større historie.

Som du sikkert har skjønt ble ikke fengslingen av Grindelwald spesielt permanent. Slik tittelen avslører er han tilbake for å gjøre nye forbrytelser for å gjennomføre den ultimate plan: Å gi magikere den respekten de fortjener og sørge for at de ikke lenger trenger å gjemme seg for gompene, men heller herske over dem.

Dette tar Fisle, de kjærlige fabeldyrene og en rekke magiske karakterer med på et voldsomt eventyr i Paris’ mørke gater. Denne filmen har en langt mørkere tone enn det forrige, og de har ikke spart på effektene for å si det sånn – det visuelle uttrykket er faktisk nok til å se filmen i seg selv!

Bonus: Hvis du fikk lyst til å ta med deg småtlene (de små fabeldyrene som stjeler alt som skinner) hjem etter forrige film vil du i hvert fall få lyst til det nå. Fisle har nemlig fått seg en liten skokk av grådige småtler som ruller rundt. Hvem elsker ikke hårballer som stjeler smykker? Det skal også vise seg at disse småtlene er ganske hendige å ha.

Denne lille karen er viktigere enn man skulle tro. Foto: SF Studios

Kapittel to byr på nye og større fabeldyr, mørkere magi, mer turbulent kjærlighet, og viktigst av alt – noen rimelig uventede avsløringer. Det sier vi dere: Avslutningen på dette kapittelet vil være et hakeslipp-øyeblikk.

Om du vil finne ut hvorfor kan du kjøpe billetter her nå.