Gründer Even Aas-Eng har gått sammen med tidligere Liverpool-spiller og eier av lakselodgen Aunan, Vegard Heggem, og laget appen Catch Salmon.

Appen gir laksefiskere tilgang til den perfekte fangststatistikken, en nyhetsfeed full av laks og i tillegg støtter den arbeidet til Redd Villaksen.

Med Catch Salmon kan laksefiskere over hele verden legge inn all informasjon om laksen de får. Appen presenterer en komplett fangststatistikk, med full oversikt over hvor mange fisk man har fått, hva de veide, hvilken flue de tok på,  og når på døgnet fisken ble tatt — Detaljer som laksefiskere, men kanskje ikke så mange andre er opptatt av.

Gründer Even Aas-Eng forklarer:

– Vi som er hekta på laksefiske er jo en litt sær rase, og vi er opptatt av alle detaljene rundt vår hobby.

Som Instagram for laks

– Jeg har selv savnet et sted hvor jeg kan samle alle bilder og relevant informasjon om laksene jeg har fått, og derfor bestemte jeg meg for å lage Catch Salmon. Det blir som en god, gammeldags fangststatistikk, i et fint digitalt format, sier Aas-Eng 

Appen kan minne litt om Instagram, og brukerne får se alle lakser som blir lastet opp i en bildefeed som kan vise seg å bli farlig vanedannende for ivrige laksefiskere.

– Tanken om en «laksefeed» kom litt senere i prosjektet, men dette kan bli veldig spennende og nå har vi laget en løsning hvor brukerne av appen også kan like og kommentere på fiskene som blir lastet opp:

img_3591

Vil redde villaksen

I tillegg til å være et nyttig verktøy for laksefiskere verden over skal appen også bidra til å redde villaksstammen i Atlanterhavet.

Fra hvert salg skal det nemlig doneres fire dollar til stiftelsen North Atlantic Salmon Fund som islendingen Orri Vigfússon står bak. I Norge er NASF representert ved Redd Villaksen.

Investor og medgründer Vegard Heggem lovpriser arbeidet de gjør.

– NASF og Redd Villaksen har gjort en kjempejobb for villaksen i mange år blant annet gjennom oppkjøp av garnfiskekvoter i Atlanterhavet, noe som har kommet mange norske lakseelver til gode.

_ric8148

Nå håper vi at norske laksefiskere har lyst til å bidra til dette arbeidet gjennom kjøp av appen Catch Salmon, sier Heggem som selv er ivrig laksefisker og til daglig driver lakselodgen Aunan.

Catch Salmon er foreløpig bare tilgjengelig for iPhone, men gründeren håper at dette vil endre seg raskt.

– Vi lanserer appen nå, og hvis produktet faller i smak hos laksefiskerne så skal vi raskt få på plass en versjon for de som bruker Android. I tillegg vil det komme en rekke nye funksjonaliteter, sier Aas-Eng.

Catch Salmon laster du ned her, og husk at fire dollar av hvert kjøp går direkte til North Atlantic Salmon Fund som jobber for at flere laks hvert år skal finne veien tilbake til norske lakseelver. 

img_3590