Påsken blir kanskje ikke helt som planlagt for verken voksne eller barn i år. Det blir mer innetid enn forventet, og da er det viktig med litt ekstra kos. Lese- og lydbokappen Pickatale har samlet barnas favoritter – kanskje du finner noe både du og barna kan kose dere med i påsken?

Pickatale er en lese-og lydbokapp for barn mellom tre og åtte år som både fungerer som en introduksjon til lesing og lytting, og som et godt læringsverktøy. Appen har et digitalt bibliotek med over 2000 forskjellige barnebøker. Alt fra nye og gamle Disney-klassikere til norske favoritter for de minste finnes både som lydbøker og e-bøker.

Den tilbyr også et bredt utvalg morsomme quizer for barna, og “Tegn som en proff”- tegnebøker for minstemann. Noe gøy for enhver alder!

Ønsker du å teste appen? Send PICKATALE2 til 2186 og velg mellom over 2000 forskjellige bøker helt gratis i to uker.

Påskekrim til barna

Nå som påsken endelig er rundt hjørnet er vi mange voksne som gleder oss til påskekrim både på TV og i bokformat. Det finnes faktisk påskebøker for barna også, så hvorfor ikke gjøre det til en felles familieaktivitet og lese litt sammen? Her er Pickatales fire påskeanbefalinger:

Pulverheksas påskekrim er et av Pickatales nyeste tilskudd. Den populære heksa er en langtlevende serie bøker og lydbøker som barn har elsket i mange år. I påskekrim-spesialen koser Pulverheksa, Hokus, Pokus og Politimannen seg med appelsiner i sola. Gleden blir avbrutt av Grønnskollingen, som er trist fordi møllen hans er død på mistenkelig vis. Hvem har skylda? Politimannen samler alle mistenkte i biblioteket og det er dermed duket for en spennende og morsom krim for de minste.

Valpemysteriet er en barnekrim om Frida og Alva som besøker besteforeldrene i påsken. Jentene treffer Jonatan og hunden hans, som nettopp har fått søte, myke valper. En mørk og stormfull natt forsvinner valpene og det blir opp til barna å løse mysteriet. Denne spennende boka er perfekt for de litt eldre barna.

 

Thomas og vennene hans: Påsketoget er en morsom påskefortelling om det evig-populære Thomastoget. Thomas vil gjerne kjøre først i påskeparaden, men han får plutselig en annen oppgave. Vil han rekke den store paraden? Denne historien vil garantert falle i smak hos minstemann.

 

 

Lille Kylling er en Disney-klassiker som passer fint til påske, primært fordi det handler om en kylling. Lille Kylling ser en dag at noe faller ned fra himmelen, og forteller det til venner og familie. Men tror de på han? Fortellingen byr på både romvesener og UFOer og passer godt for de litt eldre.

 

 

Høres dette ut som noe for deg og barna? Send PICKATALE2 til 2186 for å teste appen gratis i to uker!

Disney topper listen

Om det ikke frister for barna med påskekrim, har Pickatale flere storfavoritter i biblioteket. De tre titlene som topper statistikken er Disney-fortellingene Frost 2, Rive-Rolf og De Utrolige 2. 

Her har barna muligheten til å bruke “les og lytt”-konseptet, hvor de blar i e-boka mens de hører den bli lest, slik at de kan følge med selv. Etter det kan de teste seg på bøkenes tilhørende, morsomme quizer. På den måten blir de stimulert på flere måter og holdes i aktivitet lenge. Quizen er perfekt for de eldre barna, men det finnes flere tilpasset for smårollingene også.

For de aller minste er Dinodag en storfavoritt. Hør og se fine bilder av dinosaurer for deretter å svare på noen enkle spørsmål om hva barna nettopp har hørt. Quizen kan være en morsom aktivitet for hele familien og et deilig avbrekk i hjemmepåsken.

Les mer og registrer deg her!

Eller send PICKATALE2 til 2186 for å teste 14 dager gratis!