Våren ser ekstra lys ut for alle brillebrukere.

Når danske DAY Birger et Mikkelsen inntar brillescenen gjennom et eksklusivt samarbeid med Specsavers, er det nemlig med en etterlengtet kolleksjon proppet med godbiter.

– DAY er kjent for sin tidløse og sofistikerte design. De blander moderne skandinavisk minimalisme med retroelementer og innspill av bohemske og etniske detaljer, og denne fantastiske miksen ser vi også i brillekolleksjonen, sier Stine Westlund.

Hun er brillestylist i Specsavers, og kan fortelle at jubelen sto i taket da det ble kjent at DAY ønsket å designe sin aller første brillekolleksjon for dem.

– Brillene fra DAY inneholder designelementer vi tidligere ikke har sett maken til. De har mestret kunststykket å inkludere kule og særegne detaljer uten at det blir for mye, og resultatet er innfatninger med en veldig elegant finish.

En godtepose full av gull

Kolleksjonen består av 18 ulike modeller til kvinner, og strekker seg fra en klassisk pilotbrille i blankt stål, til en leken rund variant i grønt, brunt og rosa.

– Kolleksjonen favner et bredt spekter, og det skal godt gjøres å ikke finne en personlig favoritt i denne «godteposen», mener Westlund.

– DAY har mange felles verdier med Specsavers: Vi ønsker begge å tilby kvalitet, mote og utvalg til en god pris, og er veldig stolte av samarbeidet, sier Stine Westlund i Specsavers.

Til tross for det brede utvalget, finnes det en rød tråd i DAY-sortimentet.

– Dyreprint, støvete rosa, gulldetaljer og enkle logoer er detaljer som går igjen, og alle brillene er svært anvendelige.

På klesfronten lager DAY, som navnet antyder, hverdagsklær – men som med et par stiletter i veska skal passe like godt i en finere middag på kveldstid.

– Brillekolleksjonen bærer preg av samme designfilosofi. Alle innfatningene egner seg til både hverdag og fest, og kan enkelt styles opp eller ned, sier Westlund.

Et smykke midt i fleisen

Briller har for lengst gått fra å bare være et diskré hjelpemiddel til å bli et trendy tilbehør på linje med smykker og hodeplagg.

Stine Westlund er brillestylist i Specsavers og lidenskapelig opptatt av briller. – Briller er viktig fordi de rammer inn noe av det vakreste vi har: nemlig øynene, som er sjelens speil.

– Vi merker at briller er veldig «in» om dagen. I motsetning til tidligere møter vi massevis av unge som nesten håper at de ser dårlig når de tar en synstest, fordi de vil ha briller, ler Westlund.

Hun tror på ingen måte lysten på briller vil bli noe mindre når DAY-kolleksjonen inntar butikkhyllene.

– Dette er rene smykkene for ansiktet. Brillene fra DAY har potensiale til å løfte et antrekk til nye høyder, så jeg blir ikke overrasket dersom de blir like attraktive for å bedre synet som for syns skyld.

Se hele kolleksjonen her:

 

DAYs brillekolleksjon er tilgjengelig i Specsaversbutikker over hele landet fra 5. mars

Alle bilder: Juan Antonio Jaime Sanchez