På Myrvoll i Oppegård kommune rager en rødgrønn villa i all sin prakt. På skiltet festet til husveggen heter det:

«Byggmester Rasmussen kjøpte tomt av interessentskapet Myrvold og bygget huset i 1919. Noe av den opprinnelige faste innredningen er inntakt, og i likhet med nabohuset Askli, er Aaspelund et av de første husene på Myrvolls vestside».

Byggmester Rasmussen har for lengst flyttet ut, og i dag består tomten av 1,38 mål, 150 kvadratmeter primærrom, garasje og et sidebygg. Boligen er vernet, og har primært restriksjoner på fasadeendringer. Snart kan Katrine Myrseth (32) og Torstein Soland (31) kalle dette sitt hjem. De må bare pusse litt opp først!

Katrine og Torstein sitter på trappa foran deres nye hjem. Alle foto: Stian Frøysang

– Vi er kanskje litt rastløse

Katrine og Torstein bor allerede på Myrvoll, men et par kilometer fra den nyervervede boligen. Med en datter på 15 måneder og ett barn til på vei skulle man kanskje tro at de har sett behovet for mer plass, men «egentlig ikke», som Katrine sier det.

– Der vi bor nå er det helt topp for en familie på fire, men så snublet vi over dette stedet i en Finn-annonse. Tomten og huset i seg selv var et drømmescenario for oss. Vi tenkte at denne muligheten kunne vi ikke la gå fra oss, forteller de.

De kastet seg rundt og solgte nåværende bolig. Innflyttingen er allerede i desember. Etter å ha kontinuerlig pusset opp den tidligere boligen i tre år, gyver de løs på et nytt oppussningsprosjekt.

– Vi er kjempefornøyd, og det blir bare spennende å begynne på et nytt hus. Jeg tror vi kanskje er litt rastløse, ler Katrine.

De kommende tobarnsforeldrene gleder seg til å flytte inn.

Vil bevare husets særpreg

Nå skal det sies at ikke alle rom i den røde villaen oser av 60-tallets interiørtrender. Størsteparten av huset har en standard som mer enn god nok, men første prosjekt blir å oppgradere og modernisere våtrom.

– Siden vi har barn er disse rommene veldig viktige å få klare til vi flytter inn, så tar vi resten etterhvert. Jeg tror at vi skal klare å finne noen unike løsninger som ivaretar husets sjel, forteller Katrine.

Heldigvis er begge to ganske så handy, og kan ta deler av jobben selv. Med en innflytningsdato som nærmer seg med stormskritt, en ettåring og graviditet har de valgt å ikke ta alt selv. Noe rivningsarbeid og annet småtterier kan de derimot fikse. I det som skal bli vaskerommet har den slitte tapeten grønne detaljer, og er langt fra det som kan kalles moderne. Tapeten skal ned, gulvet skal flislegges og etterhvert blir vaskerommet klart. I det første tapetbit faller i gulvet og pulveriseres får Katrine et glis om munnen.

– Herregud, så gøy! Nå begynner vi faktisk!

Tapeten er ikke helt i tråd med dagens interiørtrender, og skal rives vekk.

Samboer Torstein river løs mer tapet, og har på seg noen knæsj gule tresko med vernetupp. Et par arbeidssko som irriterer vettet av partneren.

– De er så fæle! En gang gikk han med de på butikken, og da måtte jeg holde avstand. Jeg kunne ikke bli sett sammen med han med dem på, fleiper hun.

Torstein river vekk murpuss, og på føttene har han de gule verneskoene.

En liten hjelp på veien

Etter et par røsk i tapeten er gulvet fullt av murpuss og støv. De verste bitene havner i ei bøtte, og for å rydde unna støv og sand bruker de en grovstøvsuger fra Kärcher. Den tyske merkevaren er kanskje mest kjent for renholdsprodukter som bruker vann, men den samme teknologien kan også brukes i produkter som støvsugere – både for hobbysnekkeren, oppusseren eller i smøreboden.

Katrine og Torstein gyver løs på første rom.

WD 6 P Premium er en kraftig og energieffektiv støvsuger med flere bruksområder. Støvsugeren har en 30 liters beholder i rustfritt stål, blåse- og sugefunksjon, kan fjerne både vått og tørt og er enkel å manøvrere. Den har flere geniale løsninger integrert, blant annet filterrens, «push & pull» låsesystemer og uttak for el-verktøy. Alt Katrine og Torstein trenger for å fjerne restene fra 60 år gammel veggpryd.

Grovstøvsugeren fjerner støv og skitt effektivt.

– Jeg kan holde på med sånt som det her i evigheter. Det eneste som bekymrer meg er hva vi kan finne inne i veggene, sier Katrine mens hun river løs store biter med vegg og fjerner støv fra gulvet.

WD 6 har et strømforbruk på kun 1300 watt, men har fortsatt en ultrasterk sugeevne. På null komma svisj ble restene fra første tapetfjerning borte. De ferske huseierne var svært fornøyde med effektiviteten. Kärcher har et bredt utvalg av grovstøvsugere, og du finner en oversikt her.

WD 6 P Premium i all sin prakt.

– Det her er så motiverende! Vi elsker å holde på med slikt, men det vil nok ta litt tid. Heldigvis er det ikke for mye som skal gjøres for at det skal bli levelig, sier Torstein optimistisk.

– Jo, det er endel som skal gjøres, kontrer Katrine.

For småbarnsfamilien er det kjekt at huset ligger i en blindgate, nære togstasjonen og barnehagen. Om få måneder flytter de inn og skal gjøre huset til sitt eget.

– Det er på mange måter drømmehuset. Her tror jeg vi kan bli boende lenge, avslutter Katrine.

Les mer om grovstøvsugere og andre produkter som kan hjelpe deg med opppussing eller andre prosjekter på Kärchers hjemmesider.