Med de fleste ansatte er på hjemmekontor er det ekstra viktig for bedriftsledere å få kontroll over strømforbruket i kontorlokalene. For å spare penger kreves det mer enn å skru av lyset i taket.

Nye lokale og nasjonale tiltak trer i kraft denne uken for å unngå ytterligere smittetilfeller. Blant disse tiltakene er økt bruk av hjemmekontor. Det som for få dager siden var et yrende næringsbygg, er nå tomt.

Strøm- og energiselskapet Noova forteller at flere aktører opplever en annerledes styring av næringslokaler: Det er faktisk svært kostbart å eie et lokale som ikke er i bruk.

– Nå bør man ha orden i sysakene for å klare seg, og da er det spesielt viktig å undersøke hvor det kan spares penger. Vi mener at veldig mange kan spare mye penger på å få full kontroll over bedriftens energiforbruk – med og uten de ansatte på hjemmekontor, sier Eyvind Kjensli i Noova.

Krever mer enn å skru av lysbryteren

Noova har utviklet et eget system som lar deg overvåke all energiforbruk i dine lokaler. Med ny teknologi og data fra strømmålere kan du få en komplett oversikt over byggets energiforbruk.

Målet er å gjøre det mye enklere for oss som ikke er «strømnerder» å forstå hvordan vi bruker, sparer eller kan kutte i strømutgifter. Strøm er i utgangspunktet kompliserte saker, men Noova gjør det mye enklere.

– Det er klart at det å skru av lysbryteren når ingen er i lokalene hjelper, men strømregningen består av langt  mer enn det. I vårt system kan vi hjelpe deg se hvor du sløser energi, hva som er fornuftig dagsforbruk for ditt område og mye mer. Med riktige tiltak kan vi sørge for at din bedrift sparer tusenvis av kroner årlig, sier Kjensli.

Tomme kontorlandskap trenger ikke mye strøm. Å følge opp energiforbruket er ikke vanskelig med ny teknologi fra Noova.

At et energiselskap som Noova legger til rette for at bedrifter skal bruke minst mulig strøm, er et sikkert tegn på at 2020 fortsatt er et veldig spesielt år, men Kjensli er blodseriøs i sin uttalelse.

– Det er helt sant! Vi gjemmer oss ikke bak skjulte gebyrer eller kompliserte faguttrykk. Vårt system lar deg se akkurat det du trenger for å kutte energiutgifter, legger Kjensli til.

Vil du vite mer om hvordan Noova hjelper andre bedrifter få kontroll på energiforbruket? Les mer på deres nettsider.

Ikke glem nettleien

Husk at strømregningen består av mer enn antallet kilowatt du har brukt. Nettleien kan fortsatt bli høy om du ikke er oppmerksom på mer enn lysbryteren.

Nettleien er det du må betale strømdistribusjons-selskapene for at det skal være strøm i stikkontakten. Denne summen beregnes ut fra tidspunktet du bruker mest strøm i løpet av måneden, en såkalt forbrukstopp.

– Selv om de ansatte er hjemme kan det fortsatt være forbruk som sørger for at nettleien blir høyere enn den bør være. Med vår teknologi kan vi identifisere disse forbrukstoppene, gjøre tiltak og hjelpe deg å spare penger, mener Kjensli.

Eyvind Kjensli i Noova.

Her kan du se hvordan Logic Energy kan hjelpe din bedrift.

En langsiktig løsning

Underholdnings- og utelivsbransjen er blant aktørene som kjenner koronatiltakene mest på lommeboka. I mars ble det full stans, sommeren var tilnærmet normal og i disse dager er det igjen duket for nye utfordringer.

Da underholdningshuset Stavangeren i desember 2019 valgte Noova som strømleverandør kunne de nærmest umiddelbart se resultater i energiforbruket. På kort tid ble forbruket kuttet med 62 prosent. Hver eneste krone spart ble viktig i tiden som kom, men de holder også kostnadene på det som er ytterst nødvendig i dag.

– Dette er ingen dommedags-spådom, men om det fortsatt blir utfordrende tider i 2021, er du enda bedre rustet fordi bedriften har stålkontroll på energiforbruket og har allerede spart store ressurser. Et logisk energiforbruk er ikke bare en kortsiktig besparelse for bedrifter, det er bærekraftig og langsiktig, avslutter Kjensli.

Vil du vite hvordan Noova kan hjelpe deg spare penger? Les mer om deres teknologi her.