I mange tilfeller er det rimeligere å ha et bilabonnement enn å kjøpe en ny bil. Verditap, forsikringer og avgifter er viktige poenger, men mange glemmer noe av det viktigste for oss nordmenn: Prisen på tiden vår.

Bil koster penger, det kommer du ikke unna. Men det finnes muligheter til å ha bil, uten å måtte binde seg opp både økonomisk og tidsmessig.

Rimeligere i mange tilfeller

Når det kommer til rene beløp er det i de aller fleste tilfeller dyrere å kjøpe enn å abonnere på bil.

På små og mellomstore biler kan det være skiller fra en tusenlapp til en hundrings i favør bilabonnement. Basert på utregninger gjort av Opplysningsrådet for Veitrafikken (OFV) er det i seks av åtte tilfeller rimeligere å abonnere på små og mellomstore biler. For SUV-er ser vi de samme tallene. Når det kommer til sedaner eller stasjonsvogner viser utregningene at alle de utvalgte bilene er rimeligere gjennom et bilabonnement.

For eksempel vil et kjøp av en splitter ny Mercedez Benz A-klasse koste deg 7031 kroner i måneden. Med et månedsabonnement på Fleks koster dette 5999 kroner.

Med Fleks får du et månedsabonnement på bilen du ønsker. Det er ingen bindingstid, og om du ikke har behov for bil – enten det er på grunn av langferie eller annet – kan du sette abonnementet på pause. Du kan også veksle mellom biler etter behov, for eksempel en SUV på vinteren og en praktisk bybil på sommeren.

La oss gå tilbake til Mercedezen. Ved å eie må du kjøre den gjennom vinter og sommer. Du betaler ned på gjeld med renter, samtidig som bilen synker i verdi. Gjennom Fleks betaler du én månedlig pris, unngår verdifall og kan kutte 12.000 kroner årlig. Kanskje du ikke trenger bil en måneds tid? Da kan du kutte enda flere tusenlapper.

Forbrukerrådet sier til Aftenposten at enkelte tilbud i abonnementsløsninger for bil er så prisgunstige at de fremstår som et godt alternativ til å kjøpe eller lease bil.

– Vårt hovedinntrykk er at en del abonnementsløsninger fremstår som gunstige, spesielt når det sammenlignes med tradisjonell privatleasing over tre og fire år. Enkelte tilbud har i tillegg vært så prisgunstige at de også fremstår som interessante alternativer for den som vurderer å kjøpe bil, sier jurist Caroline Skarderud i Forbrukerrådet til avisen.

Se prisoversikt og les mer om Fleks her.

Med et bilabonnement kan du velge akkurat den bilen du trenger de kommende månedene. Fleks har nå fått inn flere nye biler, blant annet SUV-en Peugeot e-2008.

Kutt stressende timer med bilhold

Den store forskjellen som sjeldent kan regnes i kroner og øre: Tiden din. Fleks har hentet navnet sitt fra ordet fleksibilitet, og det er denne friheten som står helt sentralt i deres ordning.

Med et bilabonnement har du alt samlet på ett sted: Forsikringer, service, gjennomfakturering av bompenger og mer. I tillegg kommer fleksibiliteten med å kunne bytte bil etter behov, tilgang til dekkskift og -hotell og ingen bindingstid. Med en kjøpt bil er du økonomisk bundet til bilen er ferdig solgt.

Hos Fleks vil brysomme og tidkrevende øvelser som utskiftning av slitedeler og EU-kontroller i mange tilfelles tas hånd om for deg. Mye gjøres mellom bilbytter før bilene skal leveres ut til en ny abonnent, men med Fleks Pluss for 299 kroner i måneden får du også en reservebil mens din er på verkstedet. Kort forklart opplever du sjeldent at bilen har verkstedopphold.

Lenge før bilens tid, allerede på 1700-tallet, skrev Benjamin Franklin «Tid er penger». Uttrykket er fortsatt relevant.

Hos Fleks er bilen din så lenge du vil. Se biler og priser her.