Thomas Wesley Pentz, bedre kjent som Diplo, har dominert den elektroniske musikkscenen i snart ti år, under eget navn og gjennom prosjekter som Major Lazer og Jack ü.

Nå har den Slottsfjell-aktuelle stjerneprodusenten også dannet en helt ny supergruppe, – LSD.

Akkurat passe rart

Med Diplo i produsentstolen, den mektige vokalen til «Chandelier»-Sia komplettert med UK-artisten Labrinths mjuke framtoning, var resultatet ganske enkelt nødt til å bli fantastisk.

“Genius”, som var gruppas første låt, kom i starten av mai, og ble på Instagram beskrevet slik av Diplo:

«Låter slik du kan tenke deg – episk, random popmusikk fra det ytre rom».

For å kjenne på den virkelig surrealistiske følelsen, bør du også få med deg musikkvideoen som limer prosjektet sammen.

Bli med inn i det fargerike, spirituelle universet her:

En magisk ballong

LSDs andre låt «Audio» ble sluppet allerede uken etter, og er nok et stykke fengende popmusikk – dog hakket mindre eksentrisk enn førstesingelen.

I videoen er både Diplo og Labrinth med, mens Sia, som vanlig, finner en måte å være en del av handlingen uten å faktisk vise ansiktet.

Denne gangen som en fargesprakende ballong som lokker alle til å danse rundt på en parkeringsplass.

Sjekk ut feelgood-godbiten her:

Mekker VM-festen

Dette er riktignok langt ifra  det eneste jernet Diplo har i ilden om dagen.

Sammen med Will Smith, Nicky Jam og Era Istrefi står Diplo bak den offisielle VM-låta, som vil få hele verden til å danse i sommer.

Hør “Live it Up” her

Dessuten har Diplo  inngått et samarbeid med en annen superprodusent – Mark Ronson, kjent blant annet for sitt samarbeid med Amy Winehouse og for å ha laget «Uptown Funk» med Bruno Mars.

Den nye produsent-duoen kaller seg for Silk City – oppkalt etter en berømt diner i Philadelphia der de spilte sammen for første gang i 2002.

Til tross for å ha vært venner en god stund, så er Silk City deres første offisielle samarbeid. De gjorde sin festival-debut på Governors Ball i New York 2. juni, og headliner UK-festivalen Bestival i August.

Sjekk ut den ferske låta “Only Can Get Better” med godgutten Daniel Merriweather her:

Samarbeider med rapperen Lil Xan

Diplos hektiske sommer gjøres komplett av et nytt samarbeidmed Lil Xan – en ung rapper fra California, som han har produsert låta «Colorblind» for.

Den er å finne på Lil Xans etterlengtede album «Total Xanarchy», samt på EP-en til Diplo «California» som ble sluppet tidligere i år.

I musikkvideoen under kan du høre låta, og se Lil Xan som må hanskes med konsekvensene etter en hard natt med festing.

Ses på Slottsfjell!