Utendørs er muligens en av Oslos lekreste parkserveringer. De holder til på toppen av St. Hanshaugen, selve indrefileten av plasser du kan slikke sol i vår deilige hovedstad. Dette er stedet for late sommerdager, et sted å fortære digg mat eller å nyte avkjølt væske i glass. Med andre ord, et sted du kan tilbringe en herlig juni- eller julidag.

Om du er i beit på hva du skal finne på har vi laget en tentativ ukesplan, der du kan velge og vrake mellom dagene som passer deg – her er det ingen forpliktelser. Det er masse som skjer på Utendørs de kommende månedene, men her er altså våre forslag.

Også må vi nevne at Utendørs selvsagt håndhever alle regler for smittevern og sikkerhet. Den fulle oversikten over arrangementer finner du her.

Mandag: Brettspill og chill

Mandag betyr to ting. En blytung start på uka, og derav liten lyst til å lage egen middag, og et behov for å møte verdens beste vennegjeng.

Derfor foreslår vi at dere bruker mandagen på å knuse hverandre i RISK, Monopol, Settlers, Secret Hitler, Magic the Gathering eller foretrukne kort- eller brettspill. Du kan selvsagt ta med eget spill, men Utendørs har også et godt utvalg klart.

Den følelsen når du ruinerer kompisen din i Monopol. Foto: Sigve Aspelund

Kombiner dette med å kaste i deg middagsmat fra en av foodtruckene som holder til utenfor. Vi anbefaler stenovnsbakt pizza og hjemmelaget pasta. Det finnes både vegetariske og veganske alternativer.

Tirsdag: Treff med barselgruppa eller hundetreff

Utendørs arrangerer ikke offisielle barsletreff eller hundetreff, så derfor kan du sette det i stand selv. De elsker både barnevogner og hunder. Her er nemlig alle velkomne, enten du har to eller fire bein.

Næmmen! Foto: Sigve Aspelund

Det er bare å samle godgjengen og nyte hverandres nærvær (med god avstand) – og hyggelige folk på nabobordene. Som et sannhetsvitne har vi snakket med driverne av Utendørs, representert ved Sven Erik Brastad:

– Vi tror kanskje vi har Norges snilleste gjester, forteller han.

Onsdag: Hasse og Tophes utendørsquiz!

De meritterte quizmasterne Hasse Hope og Christopher Pahle har hatt en svært hyggelig innendørsquiz i vår. Nå flyttes den utendørs… til Utendørs!

Guttaboys gjentar suksessen fra forrige år, for det finnes neppe bedre matcher enn trivia og sol – ikke på Tinder engang. Hver onsdag gjennom hele sommeren kjører de 40 vanvittige spørsmål om alt mellom himmel og jord. Det er maks fem personer per lag og bord kan du reservere her. Det er selvsagt lov å dukke opp, Utendørs finner alltids plass til deg.

Arrangementet ligger også ute på Facebook her.

Torsdag: NATT&DAG inviterer: Hiphop på Haugen

På uteserveringen på St. Hanshaugen kan vi stå passe langt fra hverandre mens vi er akkurat passe mange og høre på hiphop og drikke øl. Natt&Dag sørger for at de beste hiphop-DJene i Oslo har med seg USB-pinner med bra musikk.

Program og mer informasjon finner du her.

Fredag: Granca-Bingo med Henrik Fladseth

På fredagene vil komiker og bingomeister Henrik Fladseth ta med Granca til St. Hanshaugen. For en fullverdig Syden-opplevelse anbefales det å akkompagnere bingospill med hawaiiskjorter, solbriller, flipflops og kanskje en raff caps.

Bingo! Foto: Sigve Aspelund

Ballene begynner å rulle klokken 18 hver fredag fremover, og bingobonger koster kun 25 kroner. Finnes det en bedre seiersrus enn å skrike bingo av full hals foran en stor forsamling? Nei, tenkte meg det.

Utendørs lover også elleville premier. Du kan reservere bord her (maks fem personer per bord) og finner mer informasjon om arrangementet på Facebook.

Lørdag: Brunsj med Verdens Beste Venner®

Hver lørdag dekker Utendørs bordene klare for både lunsj og brunsj! Mesk deg med kald lesk og hør på fengende live jazz. Låter & Lesk er hver lørdag fra klokken 13.00.

Få med deg dine aller beste homies for å reparere fredagens synder. Du kan også få gjennomført den lunsjen du og dine mer perifere venner har snakket om i åresvis.

Søndag: Valgfritt/repareringsmat

Pizzaen fra Streetalia er så digg at den kan spises flere ganger i uka. Prisen er heller ikke så verst. Søndagen kan brukes til å reparere lørdagens spillopper, eventuelt bare myse mot solen og samle energi til mandagen.

Her finner du mer informasjon og arrangementer på Utendørs. God sommer!