Ikke si det. Ikke tenk det. Ikke si det. Ikke tenk det.

Med disse setningene starter den kinoaktuelle skrekkfilmen «The Bye Bye Man».

Vi ser en middelaldrende mann går hvileløst rundt i et forstadsstrøk mens han mumler disse ordene til seg selv.

Så starter en rekke grusomme drap.

 

Inspirert av «virkelige hendelser»

«The Bye Bye Man» er løst basert på det forfatter Robert Damon Schneck hevder er en sann historie, først publisert i boka «The President’s Vampire» i 2005.

De opprinnelige hendelsene skal ha utspilt seg i Wisconsin, USA i 1990,  da en gruppe studievenner forsøkte seg på en seanse – et spiritistisk eksperiment, ved hjelp av et ouijabrett.

Det tok ikke mange minuttene før alle stearinlysene i rommet ble blåst ut og et mørkt gufs fra fortida meldte seg.

Ånder på den andre siden advarte, og fortalte om konsekvensen av å ha havnet på radaren til en mystisk mann ved navn The Bye Bye Man.

Nå skal det riktignok sies at kilden til Schneck aldri har stått fram, og at denne historien nå regnes for å være mer av en urban legende enn noe som beviselig har skjedd. Historien er også tatt videre av horrorfans på nettet, i form av fanfiksjon og videoer.

 

Skar ut øyne og tunge

Hvem er så denne The Bye Bye Man?

Ifølge legenden vokste han opp på et barnehjem i Louisiana på 1920-tallet, men stakk av for å begynne på et drapstokt som mangler sidestykke i historien.

The Bye Bye Man var albino, og han var blind. Etter å ha rømt levde han som landstryker, og loffet rundt på tog med sitt kjæledyr, et hundeliknende monster ved navn Gloomsinger.

– Lemlestede lik begynte angivelig å dukke opp i nærheten av jernbaneskinnene. Lik der øynene manglet og tungene var skåret av, forteller Schneck i en episode av podcasten Paracast.

Han dreper gjennom å borre seg inn i bevisstheten til sine ofre – og har du først begynt å tenke på ham, ligger du syltynt an.

 

Hemmeligheten må dø

For dette er tvisten med The Bye Bye Man: Portalen hans inn til den virkelige verden kommer hvis man begynner å tenke på ham.

Alle som noen gang har hørt om ham eller tenker på ham må derfor bøte med livet. Ikke si det. Ikke tenk det. Ikke si det. Ikke tenk det.

Om historien til Schneck var sensasjonell fra før, skal det også sies at den er tatt minst et par-tre steg videre av regissør Stacy Title, i arbeidet med den kinoaktuelle filmen.

Her er handlingen flyttet til nåtid, og vi følger studentene Elliot, Sasha og John idet mystiske ting begynner å skje i studenthjemmet deres.

Elliot er den som leder an i søken etter svar – som kanskje kan redde vennene. Og sin egen forstand.

Du får ham på hjernen

Til tross for advarslene om at vi alle må glemme: Regissør Stacy Title håper at The Bye Bye Man er en figur som vil bli husket av horrorfansen.

– Han er litt annerledes fordi han går etter deg på et psykologisk plan. Han kommer inn i hodet ditt. Du lærer deg navnet hans, og han er telepatisk så han vet at du vet. Du klarer ikke stoppe å tenke på ham, og jo mer du tenker desto nærmere kommer han også. Han vet hva du er redd for, og får hjernen din til å jobbe mot deg slik at du blir gal.

– Han tar over hjernen din og får deg til å gjøre grusomme ting, sier Title til Bloody Disgusting.

«The Bye Bye Man» har norsk kinopremiere 24. februar