•  I anledning lanseringen av Spareligaen har spareappen Dreams spurt norske fotballsupportere om deres kjærlighet til favorittlaget. Les mer om Dreams og Spareligaen nederst i denne saken!

Som alle andre tiåringer hadde ikke Kaia noe annet valg enn å heie på laget pappa mente var best. Kaia Hortemo Skåttet ble meldt inn i Klanen av faren i 2001 og vært Vålerenga-tilhenger siden den gang. I år drømmer hun om seriegull eller cupfinale – helst begge deler, selvfølgelig.

Hvorfor elske norsk fotball og ikke engelsk?

Jeg har alltid forsvart norsk fotball. Det er ikke den ligaen med de største talentene eller de mest spektakulære måla, men en liga som er røff og uforutsigbar. Man kan aldri være helt sikker på hvem som havner hvor på tabellen, og det er noe av det som gjør det gøy. Jeg må innrømme at det er litt sjarm med måking av baner i pausen, litt kjipe pølser fra en bod og han litt korpulente mannen i gul vest som skulle fungert som vakt, men som heller skriker etter dommeren. Det gir meg mer enn rike oljesjeiker som kjøper spillere og VIP-billetter.

Hvordan oppstod forelskelsen i VIF?

Pappa meldte meg inn i Klanen i 2001, og jeg hadde ikke noe annet valg enn å holde med laget pappa sa var best. Jeg forelsket meg momentant da Vålerenga slo Odd i cupfinalen i 2002. Vi stod langt oppe på tribunen på et fullsatt Ullevaal, og så minimalt av banen. Kampen ble spilt i november og det var kaldt på stadionen, men fra da var jeg hektet.

Når hadde du sist gåsehud på kamp?

Åpningskampen på nye Intility Arena den 10. September mot Sarpsborg 08. Det er ingenting som er mer gåsehudfaktor enn å høre «Vålerenga kjerke» bli sunget av en fullstappet stadion, selv om kampen ikke gikk som den skulle. Jeg er også meget lettrørt og innrømmer at det var en tåre i øyekroken.

Hva er det største fotballøyeblikket du noen gang har opplevd?

Det er seriegullet i 2005. Ikke bare fordi vi vant serien, men fordi det var så utrolig jevnt og spennende til absolutt siste sekund.

Hva er målet for sesongen?

Nå er det lenge siden Vålerenga har hevdet seg i toppen, og jeg håper vi kommer blant topp tre. Vi har blitt altfor komfortable midt på tabellen, men jeg har håp om at Deila endelig har funnet løsningen.

Hva drømmer du om at skal skje?

Jeg drømmer om gullmedalje. Eller cupfinale. Jeg blir glad for begge deler!

Slik får du råd til de store fotball-opplevelsene

Med spareappen Dreams kan du gi lidenskapen din for fotball en ekstra morsom dimensjon denne sesongen, ved å bli med på Spareligaen 2019!

Dreams gjør det gøy å spare, og hver gang ditt favorittlag scorer et mål overfører du 100 kroner automatisk til din drøm. Den drømmen kan for eksempel være en avgjørende bortekamp for Vålerenga, en storkamp i Europa – eller bare en ferietur i varmen etter en lang sesong med mange sure og kalde søndager på tribunen.

På spareligaen.no ser du hvilket lag som har bidratt til mest sparing – og du må gjerne invitere flere venner for å sørge for at ditt lag vinner ligaen.

God kamp!