Det skal sies at det finnes vel ikke en mer perfekt location til å se «Børning 2» enn inne i en faktisk bil. Roy Gundersen og favorittbilen «Lillegul» er igjen på storskjermen for å vise at bilglede aldri går av moten  – og heller ikke det å kjøre for fort. I første filmen fikk vi se hva norske veier har å by på, i runde to krysses landegrensene. 

Filmen starter med tilbakeblikk fra den første filmen «Børning», der Roy Gundersen i sin gule Mustang akkurat har klart å nå først til Nordkapp hele veien fra Oslo i et ulovlig billøp. Det 2000 kilometer lange billøpet hadde politiet i hælene fra start til stopp. 

Roy Gundersen (Anders Baasmo Christiansen) blir buret inn i to år for den kjøringen som holdt fartsgrenser som ikke var ment for norske lover. 

Visningen er 18. april, kl. 17 på Tryvann – Sikre deg billetter til visningen.

Den bitre smaken av seier

Det nærmeste Roy kommer biler er når bilister skal fylle på drivstoff på bensinstasjonen han jobber på. Alt dette blir satt på pause da Gundersens datter Nina (Ida Husøy) og kjæresten Charlie (Jonas Hoff Oftebro) har bestemt seg for å delta i et nytt billøp som strekker seg fra Fosnavåg til Murmansk. 

I 2016 ble filmen nominert til Amanda-prisen for «Beste norske kinofilm», «Årets lyddesign» og til en Kosmorama-pris for «Beste regissør».

Gundersen har ingen planer om å delta i løpet, selv når han blir utfordret av Kayser (Vegard Hoel) som er selv en som tråkker hardt på gasspedalen. Kayser har ventet i to år på at Gundersen skulle komme ut av fengselet slik at de to kunne konkurrere for å vise hvem som er den beste racerkjøreren. Gundersen avslår tilbudet – han vil ikke utfordre skjebnen. 

Det er ikke før datteren Nina drar avsted med Charlie at han innser at den beste måte han kan ta vare på datteren er å delta i løpet. 

Alt blir satt i gang i pittoreske omgivelser i Fosnavåg. Filmen byr på spenstig drifting over islagte Østersjøen – og gir deg et ønske om å selv ha en tilgang til en gul Mustang.  

Den perfekte location

Med en ekstra bilpassasjer som Gundersen aldri så for seg skulle sitte i passasjersetet. Som vanlig er politiet på slep, men nå er altså Gundersen på jakt etter sin egen datter og kjæresten i stedet for å komme raskest fram, mens politiet derimot går ut av sin vei for å få føreren av «Lillegul» bak lås og slå igjen. 

Det er alltid skummelt å se en oppfølgerfilm‚ men om du likte den første – så vil du definitivt kose deg med «Børning 2». Om du ikke har sett den første er heller ikke det så krise, da du får en kjapp innføring av første film i starten.

Her er hele programmet:

Reglene er få og enkle: Du kan kun delta via bil og får en anvist plass når du ankommer. Av smittevernhensyn må dere oppholde inne i bilen under hele visningen og står selv for medbragt snacks og andre godsaker. Arrangementet er rusfritt.

Prisen er 249 kroner per bil, som betyr at om dere er tre eller flere i bilen (maks antall er fem personer i én bil) vil det bli vesentlig billigere enn en vanlig kinobillett.

Det er naturlig nok et begrenset antall plasser per visning, så det gjelder å være tidlig ute med å sikre seg billetter.

Frogner kino stiller med et godt utvalg av både nye og gamle filmer også denne uken:

Torsdag 16. april (Kjøp billetter her):
Kl. 17:00: Fjols til fjells (2020). Anbefalt aldersgrense 6 år.
Kl. 21:00: Parasitt (2019). Anbefalt aldersgrense 15 år.

Fredag 17. april (Kjøp billetter her):
Kl. 17.00: Mamma Mia! (2008). Ingen aldersgrense
Kl. 21.00: Tunnelen (2019). Anbefalt aldersgrense 12 år.
kl. 24.00: NATTKINO: Alle må dø (2020). Anbefalt aldergrense 15 år.

Lørdag 18. april (Kjøp billetter her):
Kl. 13.00: De utrolige 2 (2018, norsk tale). Anbefalt aldersgrense 6 år.
Kl. 17.00: Børning 2 (2016). Anbefalt aldersgrense 6 år.
Kl. 21.00: La La Land (2016). Ingen aldersgrense

Søndag 19. april (Kjøp billetter her):
Kl. 13.00: Minions (2015). Ingen aldersgrense
Kl. 17.00: Publikum velger: Haisommer (1975). Anbefalt aldersgrense 15 år.
Kl. 21.00: Ad Astra (2019). Anbefalt aldersgrense 12 år.