Nordmenn elsker krim! Selv de som ikke leser bøker, leser krim – og barna er ikke et unntak. Mesterdetektivene Tiril og Oliver i Detektivbyrå nr. 2 har blitt en storfavoritt blant norske barn, og nå er flere av bøkene tilgjengelige i lese- og lydbokappen Pickatale.

Spennende historier, morsomme og rare karakterer og referanser som er egnet for barn, kan gjøre det lettere å tenne lesegnisten hos de minste.

Jørn Lier Horst, en av landets ubestridte krimkonger, har vekket begeistring med sine historier om politietterforskeren William Wisting. Han er også skaperen av bøkene om Detektivbyrå nr. 2, og det er liten tvil om at hans evne til å bygge opp mysterier og persongallerier fungerer like godt for barn som for voksne.

Detektivserien er skrevet for barn fra 6-9 år og passer ypperlig for høytlesning, enten det er ved sengekanten eller midt på dagen.

La barna bli med Tiril og Oliver på nye eventyr gjennom Pickatale.

Kan detektivene løse lesekoden?

Lese- og lydbokappen Pickatale har som mål å skape leseglede, og være et godt verktøy for barn som trenger lesetrening. Med over 2000 unike titler i biblioteket er det alltid mulig å finne noe spennende å lese eller lytte til for alle.

Barna kan selv utforske biblioteket og velge de bøkene de ønsker å lese, følge med på hvor mye man leser, ta quizer, motta anerkjennelser i form av merker, samt avansere til nye nivåer. Denne spillinspirerte måten å legge til rette for læring på kan være viktig for å gi barna god mestringsfølelse underveis.

For å utvikle gode leseferdigheter er det bred enighet om at barna bør lese minst 15 minutter daglig, og at grunnlaget bør bygges allerede i førskolealder. For å tilgjengeliggjøre lesing for barna kan kanskje krim være det som gjør at de selv tar initiativ til en lesestund.

Nå er «Operasjon Svartskog», «Operasjon Radius» og flere titler klare i appen. Her kan leseren selv få testet sine detektivkunnskaper og bli med på jakten ved å finne spor, løse koder og følge ledetrådene underveis. Løsningene ligger skjult i tekst og bilder, så her gjelder det å følge med!

Lese- og lydbokappen lar barna leke med språket og løse oppgaver underveis. Denne leken er en viktig del av språkarbeidet for de minste.

Vil du ha tilgang til lydbøkene om Detektivbyrå nr. 2 og mange andre spennende titler til barna? Test Pickatale gratis i 30 dager ved å sende SMS med kodeord PICKATALE2 til 2186 eller klikk her for å registrere deg.

Les også: Landets største forfattere vil gi barna leseglede med nye eventyr.

Dette er Pickatale:

  • Pickatale er en app for barn som kombinerer det beste fra bøker og lydbøker!
  • Med den får barna høre bøker opplest, samtidig som de kan følge teksten på skjermen. De kan også trykke på bildeelementer og få ordene lest opp.
  • Forskning viser at slike interaktive funksjoner gjør det lettere for barna å følge handlingen i bøkene.
  • Test Pickatale gratis i 30 dager. Send SMS med kodeord PICKATALE2 til 2186 eller klikk her for å registrere deg.