Vi er inne i en tid hvor vi ser lite til kollegaene våre. De fleste har hatt hjemmekontor i flere måneder, og har kun sett og snakket med hverandre over telefon og videomøter. Det er en hverdag med mye mindre sosialisering enn vi er vant til, og nettopp derfor er det den perfekte tiden for en trygg firmatur for å samle gjengen.

Ekstra viktig med samhold

Motel Agency er et av få norske byråer som er spesialisert på både events og reiser, i inn- og utland.

– Vi har over 20 års erfaring på området, og har prosjektledet mer enn 600 firmaturer, forteller Ketil Iwe Thorsteinsen i Motel Agency.

Firmatur og jobbeventer blir ofte forbundet med fest og feiring av gode økonomiske tall etter vel gjennomførte prosjekter og perioder. Men det er nettopp arrangementer og reiser som først blir kuttet i nedgangstider. For det langsiktige arbeidsmiljøet råder Thorsteinsen sjefer som vurderer å sløyfe årets firmatur til å tenke om igjen.

– Faglig og sosialt påfyll kan bringe ny motivasjon og energi inn i arbeidsmiljøet. Å bli tatt med på tur av selskapet skaper stolthet, og oppleves som en spennende og samlende aktivitet. Firmaturer og eventer inspirerer til sosiale relasjoner mellom ansatte og underbygger bedre samhold og samarbeid, og det vil bedriften få dobbelt så mye igjen for i denne perioden.

På tur får en ofte sjansen til å møte folk man ellers ikke ville samhandlet med i det ordinære kontorlandskapet. Firmaturer styrker de sosiale nettverkene innad i selskapet, samt gjør ledelsen til en synlig, inspirerende og tillitsvekkende del av det kollegiale.

– For selskaper med enheter i ulike land, eller med viktige leverandører og kunder i andre verdensdeler, kan avvik fra den ordinære arbeidshverdagen være med på å skape en helhetlig kultur. Faglig påfyll gjennom bransjerelevante messer og seminarer er verdifulle for utvikling og tillitsbygging hos ansatte og samarbeidspartnere, sier Thorsteinsen.

Han legger til at i denne spesielle perioden vil det være ekstra viktig med en følelse av samhold, og siden vi nå kan begynne å møtes i mindre grupper igjen, vil en firmatur eller et event være en ypperlig mulighet for brakkesyke kollegaer til å gjenoppta det gode miljøet. 

Dette er en ypperlig tid for å ta igjen tapt sosialisering med kollegaene. Foto: Unsplash

Her kan du lese om ti gode grunner til å ta med dine ansatte på firmatur!

Trygghet på tur under pandemien

Er det trygt å arrangere firmaturer eller eventer for sine ansatte nå?

– I en tid med begrensninger og strenge retningslinjer rundt samvær stilles det store krav til arrangører av møter og konferanser. For oss i Motel Agency er det avgjørende at kunder kan føle seg trygge på at smittevernet blir tatt på alvor, mener Thorsteinsen.

NHO Reiseliv har publisert en rekke veiledninger for smitteverntiltak som hjelper bransjen å sikre trygg drift. Det er viktig for oss i Motel Agency å kunne tilby våre kunder veiledning og hjelp for å ta tak i denne nye situasjonen. Derfor har vi, i samarbeid med våre gode venner i Liveforce, utviklet en mal for risikovurdering av smitte.

For å være på den sikre siden har byrået også utviklet en egen mal, som fungerer som et hjelpemiddel i vurderingen av smitterisiko i forbindelse med arrangementer og reiser.

Lurer du på hvordan du kan følge denne malen, eller har du behov for hjelp til planlegging i denne spesielle situasjonen? Her kan du lese mer om hvordan de gjør risikovurdering for Covid-19 smitte ved sine arrangementer.

La noen andre ta seg av planleggingen

La oss si at du har bestemt deg for å gjennomføre en hyggelig firmatur for å glede dine ansatte i en vanskelig tid, og du føler deg sikker på at alle smitteverntiltak blir tatt. Hva er neste steg?

Planleggingsfasen av en firmatur eller et event kan virke komplisert og omfattende. Et bevisst forhold til ulike problemstillinger er avgjørende for et godt resultat for alle parter.

Det kan ligge mange forskjellige formål til grunn for å skulle ta med ansatte eller samarbeidspartnere på firmatur. Det kan være den perfekte måten å markere et jubileum på, hedre dyktige medarbeidere, eller et verktøy for å styrke generelt arbeidsmiljø, motivasjon og stolthet.

– Et bevisst forhold til turens formål kan sikre at reisemål og programinnholdet treffer godt med tanke på anledningen, forteller Thorsteinsen.

– Videre vil spørsmål rundt budsjett per person, og mengde faglig innhold gjøre seg gjeldende. Et bevisst forhold rundt budsjett, og god kommunikasjon med event- og reisebyråer blir avgjørende for å treffe best mulig på program og turstandard innenfor de gitte rammene. Likeledes vil det faglige innholdet avgjøre om turen er å regne som skattepliktig for de ansatte, og utfallet av dette valget må tydelig kommuniseres overfor deltakerne, sier han.

Planlegging av firmareiser er ukjent terreng for de fleste, og det er vanskelig å sette sammen en fullstendig liste over alt som må tas hensyn til i prosessen. Det kan derfor være et klokt valg å overlate det meste av planleggingen til et event-og reisebyrå, uten at dette nødvendigvis vil fordyre turen.

Hva med å utfordre dere litt med en tur i marka? Foto: Unsplash

Ønsker du å starte planleggingen av en firmatur selv, finner du fem viktige ting du bør huske på her!

Hvor går turen?

Det kan ta lang tid før landegrenser åpner som normalt igjen. Mens vi venter på å kunne sette kursen mot spennende destinasjoner i utlandet, blir vi fremover nødt til å se til vårt eget langstrakte land for egnede reisemål både for firmaturer og bedriftssamlinger.

Norge er spekket med uforglemmelige destinasjoner, majestetiske fjell og eventyrlige naturopplevelser. Enten du vil ta med hele gjengen til Lofotens eventyrlige natur, på uforglemmelige minner på Svalbard, på skitur i Hemsedal eller bare på en solrik hytte på Sørlandet, kan Motel Agency hjelpe deg med planleggingen!

– Vi må tenke innenfor landegrensene når vi nå skal planlegge større sosiale sammenkomster med jobben. Heldigvis bor vi i et land som tilbyr noe for enhver smak, og som er byr på fantastiske naturopplevelser, så vel som kultur, god mat og drikke, sier Thorsteinsen.

Er du nysgjerrig på hvor neste bedriftssamling eller firmatur bør legges til? Her kan du lese mer om fem eventyrlige firmatur-destinasjoner i Norge.