Timesvis i harde pensko er ingen spøk, enten det er på jobb eller på fest. Noen ganger teller vi ned til tidspunktet vi endelig kan sparke av oss skoene, slenge føttene i sofaen og endelig puste ut.

Slik skal det ikke være, mener Johan Ringdal i Fliteless.

Ifølge skogründeren skal ikke pensko være flate og harde. Det skal finnes et sunt og stilig alternativ til den «harde skoen», og derfor utviklet de såleteknologien kalt air-cones.

– Klassiske sko er ofte et fint håndtverk, men dessverre har det aldri vært særlig fremgang i teknologien i skoene. Det gjør at skoene er dødsharde, og det er noe vi ønsker å gjøre om på. Fliteless’ sko skal være fulle av energi og gi respons i steget. Du skal ha lyst til å gå mer!

Fliteless har ingen intensjon om å utfordre designet på klassiske herresko, det er komforten som sårt trenger en oppgradering. Derfor har Fliteless valgt å lage velkjente skomodeller med en teknisk og komfortable gå-vennlig såle.

Cap-Toe Oxford Black. Foto: Stian Frøysang
Cap-Toe Oxford Black..

– Vi skal ikke designe oss til berømmelse. Vi tar utgangspunkt i velkjente skomodeller og rekonstruerer de om til et komfortalternativ. Selv om de ser ut som tradisjonelle flotte pensko, er det masse helse og komfort i dem. Den kombinasjonen er viktig for oss, sier Ringdal.

Cap-Toe Oxford Tan

LES OGSÅ: Gründeren bak SWIMS satser på komfort i pensko: – Vi vil at folk skal gå mer

Vinterskoene Chukka er subtile og stilrene, kommer i semsket skinn og både med og uten foring. Foret er 100 prosent organisk ullfleece.

Chukka Boot Lug Mink Brown Suede.
Chukka Boot Lug Mink Brown Suede. Foto: Stian Frøysang

Det er en grunn til at klassikere forblir tidløse, og Oxford og Derby er to stiler som aldri går ut på dato. Alle skoene kommer i ulike farger og størrelser fra 40-47.

Long-Wing Derby Lug Brown har en mer robust såle, og kan passe til både formelle og uformelle settinger.

Long-Wing Derby Lug Brown
Detalj fra Long-Wing Derby Lug Brown.

Alle skoene til Fliteless er i italiensk lær, og er håndlaget av en familiebedrift i Portugal. Både lærprodusentene og samarbeidspartnere holder EUs standarder. Du kan lese mer om dette på Fliteless’ hjemmesider.

Oxford kommer også i en variant med semsket skinn med brogue-detaljer.

Semi-Brouge Oxford Suede.

Fliteless har utviklet en såleteknologi de kaller air-cones. Denne sålen har flere små og myke «kjegler» i seg. Settes mange slike kjegler sammen blir de sterke, og dermed får du en såle som gir sprett, svikt og er støtdempende

– Denne teknologien er utviklet for å øke komfort og fremme både gange og bevegelse. Vi mener at myke og responsive såler vil sørge for mindre slag mot ledd, føtter, ankler og knær. Belastningene i føttene gir faktisk ringvirkninger videre oppover i kroppen, sier Ringdal.

Dresskoene Monk-Strap har en dobbelt spenne, og er et moderne og behagelig alternativ for en moderne mann på farten.

Double Monk Black
Cap-Toe Oxford Espresso Calf.
  • Fliteless er et norsk skomerke, og er skapt av samme gründer som stod bak den internasjonale suksessen SWIMS.
  • Skoene er klassiske, men med revolusjonerende såleteknologi kalt air-cones. air-cones er en unik såle som gir stabilitet, komfort og energi. Skoene er ergonomisk utformet og være sunne for hele kroppen.
  • Håndlaget med italiensk lær i Portugal. Store deler av sålen er laget av resirkulert materiale.
  • Fliteless oppfordrer til gjenbruk, og har blant annet et samarbied med Fretex kalt give&get. Du kan donere bort et skopar og få 40 prosent avslag på ditt neste kjøp.
  • Les mer på Fliteless.com.