Enhver mann med skjeggvekst vet hvor slitsomt og tidkrevende det kan være å speide rundt i butikkhyllene etter de rette barberingsproduktene. Ofte ender det opp med at man forlater sjappa med en dyr og unødvendig pakke man angrer på at man kjøpte før man er ute av butikken.    

Det er på høy tid å gjøre denne typen shopping til historie. Med abonnementstjenesten EFI kan du nemlig plukke barberproduktene som passer deg best – enten du har skjeggproduksjonen til en konfirmant eller en grizzlybjørn –og motta dem rett hjem i postkassen når det måtte passe deg og ditt forbruk.

Produktene kommer fra Wilkinson Sword og strekker seg fra den klassiske tobladshøvelen FX til mer avanserte systemer som Quattro Titanium Preciscion og Hydro 5, der hudbeskyttelse og gel-depoter er blant finessene. EFI tilbyr flere gratis startpakker for ferske abonnenter, så her er det mulig å prøve seg frem.     

Se den komplette oversikten over EFIs barberprodukter for menn her!

Når bestillingen er sendt inn kan du bruke tiden på noe langt mer verdifullt – å teste kunnskapene dine om barbering, for eksempel. Vi har samlet seks seiglivede myter om dette hverdagslige, men akk så essensielle ritualet. Fleip eller fakta?   

1. Skjegget blir tjukkere og stivere av barbering

Selve urmyten om barbering vil ha det til at skjegg og kroppshår vokser villere, stivere og raskere for hver gang du lar høvelen fare over det. En kilde til bekymring for enkelte, og kanskje til håp for andre. Uansett utgangspunkt: Problemet ved hypotesen er at skjegg og hår som har vokst ut allerede er dødt materiale, ikke ulikt neglene, uten noen påvirkning på hårsekkene.    

Fasit: Fleip

2. Jo hardere du trykker barberbladet ned, jo tettere blir barberingen

Vi har alle vår egen teknikk når det kommer til barbering. Enkelte sverger til å rake så hardt de kan mot hårene, noe som kun gir en dobbel sjanse for kutt, sår og irritert hud. Gå heller for en høvel som Hydro 5, med innebygd hudpleie og fliptrimmer-presisjon, eller den kombinerte høvelen/trimmeren Quattro Titanium Precision.

Fasit: Fleip

3. Det er lurt å barbere seg etter en dusj

Noen ganger kan det friste å legge barberingen før dusjen, men det smarteste er faktisk å vente til etterpå. Varmt vann åpner nemlig porene i huden, og gjør opplevelsen både mer behagelig og mer effektiv.

Fasit: Fakta

4. Aftershave er bra for nybarbert hud

Etterbarberingsvann inneholder tradisjonelt en raus andel alkohol, som jo er kjent for å ha en rensende effekt. Men som remedie etter barbering er ulempene flere enn fordelene: Alkoholen kan nemlig virke både uttørrende og irriterende for huden. Langt lurere er det å tilføre huden fuktighet, og med barberkremen Basik – som ikke trenger å skylles bort, men genialt nok kan masseres inn i huden etter barbering – har du et perfekt verktøy for å bevare gløden og fuktigheten.

Fasit: Fleip

5. Aleksander den store (356-323 f. Kr) var hekta på barbering

Det kan være lett å tenke på barbering som et noenlunde moderne fenomen. Men våre forgjengere har svingt barberhøvelen siden de begynte å lage kobberredskaper for omtrent 6000 år siden. En tidlig forkjemper for opprydding i ansiktshår var den makedonske kongen og erobreren Aleksander den store, som like godt beordret hele hæren sin til å rake skjegget før slaget mot perserne i 331 f. Kr.   

Fasit: Fakta

6. Skjegget fortsetter å gro etter døden

Anslag tilsier at gjennomsnittsmannen bruker alt fra 900 til 3000 timer i løpet av et liv på barbering. Men med mindre du er Olav den Hellige (eller en annen helgen med magiske egenskaper): I etterlivet er det – om ikke annet – null behov for barbering.   

Fasit: Fleip

Se den komplette oversikten over EFIs barberprodukter for menn her!