Her hjemme i Norge vil de fleste forbinde looping med Jarle Bernhoft og hans beherskede og «flinke» soul. Motstykket blir denne australske jentas upolerte vri på «one-woman-band»-stilen.

2017 var året Tash Sultana gjorde sitt internasjonale gjennombrudd, mye takket være hiten «Jungle». Låta spredde seg som ild i tørt gress på verdensveven, og tok den australske multiinstrumentalisten fra gatemusiker og soveromsprodusent til millioner av videoavspillinger, konserter i inn- og utland og platekontrakt.

Hennes umiskjennelige stil er som følger: Ei rå dame som mestrer et sammensurium av instrumenter på egenhånd, og syr sammen et lydteppe som er organisk, rått og sårt.

Det bygger seg rolig opp, for så å sluke deg helt i et mektig eufoni.

Nå har Tash sluppet flere smakebiter fra hennes første fullengder «Flow State» – som slippes nå på fredag!

Singelen «Salvation» begynner med silkemyke orgellinjer, før hun dundrer videre inn i hennes særegne soniske landskap: klingende gitarspill med innspill fra R&B og deilige rockeballader.

– Jeg skrev denne sangen da jeg innså at man ikke trenger å dvele på ting man angrer på. Det er greit å fucke opp av og til, sier hun til nettstedet Pigeons&Planes.

Musikkvideoen til låta ble også lansert i juni:

– Av all musikk jeg har gitt ut er det de nye låtene jeg er mest stolt av, forteller Tash.

Selvlært er vellært

Det er ingen tvil om at Tash kan kalles gitarvirtous, loop pedal-mester og multiinstrumentalist.

Når hun spiller, enten det er live eller i studio, har hun ikke med seg et eget band, men hun spiller alle instrumentene selv og bruker opptaksteknologi for å skape musikalsk magi. I dag mestrer hun 18 ulike instrumenter.

– Jeg kjedet meg og fant ut at jeg måtte utvide horisonten min, sier Tash på spørsmål om hvordan hun endte opp med skapet fullt av ulike instrumenter.

På repertoaret hennes finner man blant annet trommer, bass, saksofon, trompet, piano, panfløyte, mandolin og arabisk oud.

Som et «one-woman-band» er det også noen fallgruver, innrømmer hun.

– Du har ingen å skylde på om du fucker det opp. Om du ikke har en god dag har du ingen du kan lene deg på. Det er kun deg på scenen og det kan bli veldig synlig.

Hør «Harvest Love» fra hennes nye album her:

En skjebnesvanger magisk pizza

Sultana er i dag ambassadør for Mental Health Australia og er opptatt av å bruke sosiale medier til å snakke om psykisk helse.

Som 17-åring var hun allerede godt inne i rusmiljøer, men livet tok en brå vending da hun havne i psykose etter å ha spist en pizza toppet med psykedelisk sopp. I flere måneder slet med å skille fantasi og virkelighet.

– Det var umulig for meg å lage musikk i den perioden, men etterhvert klarte jeg å lage musikk. Jeg spilte og spilte, overalt, når som helst, og gradvis klarte jeg å bli meg selv igjen, forteller hun til australske The Feed.

– Jeg er åpen om ting jeg har slitt med og jeg skammer meg ikke. Jeg kommer ikke til å slutte å snakke om det, for det er dette mange opplever. Enkelte vil aldri forstå hvordan det er å ikke forstå seg selv eller verden.

Tash Sultanas debutalbum «Flow State» slippes på strømmetjenestene 24. august.