Mange kvinner bruker feil størrelse i BH – er du en av dem?

Er du en av dem som gleder deg til å ta av BHen etter jobb? Som hele dagen har gått rundt og, så diskret som mulig, rettet på både stropper og kopper – fordi det ikke kjennes helt behagelig ut? Da er du ikke alene! Heldigvis er det et problem som er enkelt å løse!

Størrelsen betyr mindre enn du tror

For mange av oss kan det gå kaldt nedover ryggraden når vi oppdager at vi kanskje ikke lenger er den størrelsen vi var før. Men visste du at hva størrelsen heter, ikke har så mye å si?

Når det kommer til undertøy trenger nemlig ikke størrelsen å indikere om du har gått opp eller ned i vekt. Hvilken størrelse du bruker avhenger nemlig av butikken du handler hos, og hvor mange størrelser som finnes i sortimentet.

Hos CHANGE har de over hundre ulike størrelser, og da er det ikke rart at du ender opp med en helt annen enn du ville hos kjedebutikker med et sortiment på åtte forskjellige størrelser.

Kropp er bare kropp

En av dem som virkelig har fått erfare hvor varierte størrelsene kan være er May-Rita Bryntesen. Hun forteller at personalet hos CHANGE alltid insisterer på å måle henne, selv om hun føler at hun vet hvilken størrelse som er riktig for henne.

Det kan nemlig være små variasjoner i størrelsene, avhengig om hun for eksempel har lyst på en BH med eller uten innlegg. Eller kanskje med push up?

– Nå endte jeg jo opp med en annen størrelse på BHen enn jeg hadde tidligere. Da er det deilig at jeg blir målt, og fulgt opp av noen som virkelig kan dette, sier hun.

Liza – ¾ Padded kr 699,-

Jobben hennes er å prøve BHene i prøverommet. Jobben til ekspeditørene hos CHANGE er å finne modellen som passer perfekt til din unike fasong.

– Jeg tenker at det er topp at de ansatte er så nær og tilgjengelige. Det er jo jobben deres å stå tett på prøverommet, sier hun.

For det å vise kroppen sin til en fremmed person i et prøverom er kanskje ikke drømmescenarioet for mange. Da er det godt å vite at det tross alt bare handler om kropper. Og at de som hjelper deg hos CHANGE ser veldig mange kropper i løpet av en dag.

– Det er jo lett for meg å tenke at «åh nei nå får jeg ryggvalker», eller «denne er for stram». Da betyr det ekstra mye når jeg blir fortalt av en profesjonell at jeg faktisk ser bra ut! Det betyr jo mye mer enn når for eksempel venninner sier det, forteller May-Rita.

Aldri mer stram BH

Thyra Pauline Eljarbø forteller at det viktigste er at hun føler seg komfortabel i undertøyet hun har på seg.

– Jeg har jo en helt annen størrelse i andre butikker enn jeg har her. Det er jo fordi de andre butikkene ikke går like høyt opp i størrelser. Her føler jeg at jeg for en gangs skyld har funnet den riktige, sier hun.

Florence Padded kr 549,- og Hipster String kr 279,-

Da Thyra kom inn i butikken, fikk hun hjelp av ekspeditrise hos CHANGE, Hannah Antvort. Thyra fortalte Hannah hva hun så etter, også fikk hun beskjed om å vente i prøverommet. Hannah gikk deretter ut for å finne riktig størrelse og modell. Dette var en ganske annerledes opplevelse enn det Thyra vanligvis er vant til.

– Når jeg shopper undertøy alene så kan det være ukomfortabelt. Da pleier jeg å bare stå der og bli svett inne i prøverommet, og stirre på alt jeg ikke liker ved meg selv, sier hun.

Videre forteller hun at hun normalt pleier å plukke med seg forskjellige størrelser, men at hun sjeldent finner en som passer slik hun ønsker. Dette kan være frustrerende til tider.

– Jeg pleier å prøve den ene stramme BHen etter den andre, fordi de størrelsene jeg trodde jeg passet ikke passer likevel. Også går jeg hjem og har en drittdag resten av dagen, sier hun.

– Det handler jo om kropp når du kjøper undertøy, og det er jo litt kjipt at det skal være så mye guffenheter rundt det, forteller Thyra.

Hos CHANGE fikk hun hjelp til å finne den perfekte BHen. Og samtidig oppdaget hun at hun ikke behøver å være forlegen over egen kropp.

– Hannah rettet på meg på en måte som ikke gjorde meg ukomfortabel. Hun var jo veldig nær, men samtidig så følte jeg ikke at jeg var for fæl til å bli rettet på. Det var en deilig følelse, sier hun.

Fikk rakere holdning

– Her er de jo vant med å se folk i prøverommene. Du viser jo på mange måter det skjøreste og såreste du har, nemlig kroppen, sier Karianne Lundsbakken Lang.

Etter en lang kamp med eget selvbilde har hun endelig kommet til en forsoning med hvordan kroppen hennes ser ut. Og nå gløder hun!

– Mange har jo utfordringer med kroppen der de har gjort endringer, og da trenger du å bli ivaretatt og føle deg komfortabel, sier hun.

Lissi Plunge (Push Up) kr 549,-

Det er jo så mange modeller, størrelser og stiler. Hva passer din kropp? Tung eller lett byste? Det er så forskjellig.

Selv om Karianne har vært igjennom mye, har hun alltid lagt vekt på å føle seg fin. Fra innerst til ytterst. Det gjelder undertøyet også.

– Det har mye med selvfølelsen å gjøre. Jeg er opptatt av at trusene matcher BHen, at det er god kvalitet og pent å se på, sier hun.

Også for henne har størrelsen mye å si.

– Hvis du har riktig størrelse så ser du jo bedre ut, og får rakere holdning. Du føler deg rett og slett bedre!

Det er ikke bare forventningen om å finne riktig størrelse på BHen som får Karianne til å stadig vende tilbake til CHANGE. Det handler om hjelpen hun får, og holdningene hun blir møtt med.

– Jeg føler meg i varetatt. Du er jo i en spesialforretning der de har dyktige og behagelige mennesker, med masse kompetanse. Jeg ser på det som en investering i meg selv og plaggene jeg kjøper, sier hun.

Fra slitt sports-BH til brudesilke

– Jeg går jo nesten bare i sports-BH, og føler meg egentlig ganske grønn når det kommer til undertøy, forteller Maria Voss.

Selv om hun egentlig var ute etter en fin BH med en matchende truse, ble tonen raskt en annen da ekspeditrise Hannah Antvort i CHANGE brakte frem den hvite blonde-BHen og silketrusen. For har du først på deg undertøy en brud verdig, er det jo synd om du ikke skal dra den helt ut!

Kerra Full Shaper kr 749,-

– Altså, brudeundertøyet var jo helt fantastisk! Jeg følte meg veldig elegant og luksuriøs. Ikke akkurat det samme som å gå i en slitt sports-BH fra 90 tallet, sier Maria.

Med både suspendere, strømper og kimono på, hadde hun et drømmende uttrykk foran speilet i prøverommet. Selv om hvitt undertøy kanskje er det de fleste forbinder med brudeundertøy, har CHANGE faktisk suspendere og strømper i de fleste farger. Hos Maria derimot, sto det hvite perfekt i stil med hennes solbrune kropp.

Videre forteller hun at det er viktig for henne at undertøyet sitter godt og at det er behagelig å ha på. Maria er heller ikke særlig begeistret over for mye innlegg i koppen, da hun lever en aktiv livsstil.

– Ellers blir det jo litt «først kommer puppene også kommer jeg», ler hun.

– Når du først har undertøy så vil jeg at det skal være sexy! Det må jo dekke, men samtidig være litt pikant liksom, sier hun. Dessverre er realiteten at mange prøverom både har uflatterende lys og dårlige speil, hvilket gjør det vanskelig å finne ut om undertøyet sitter som du ønsker.

Kerra Full Shaper kr 749,- Hipster String kr 369,- Suspender kr 399,- Kimono kr 699,-

Hos CHANGE hadde Maria en helt annen opplevelse.

– Det er jo ikke ofte du føler deg deilig i et prøverom. Som oftest er det jo grelt lys, og du føler alt tyter ut. Her var det både behagelig lys, delikat tapet på veggene, også fikk jeg jo fantastisk god hjelp, sier hun.

Komfort + design = sant

– Mange tenker jo at komfortabelt er noen stygge greier du bare slenger på deg, men det stemmer jo ikke, sier Sofie Elise Oksavik.

For henne er komfort det aller viktigste når det gjelder undertøy, men det betyr ikke at hun ikke bryr seg om design av den grunn! Heldigvis er det faktisk mulig å få i pose og sekk hos CHANGE.

Lee ¾ dels Paddet kr 599,-

Å finne riktig undertøy har vært et evig slit i årevis for Sofie Elise, og hun har sett seg lei på styret det er å finne riktig størrelse. Ut og inn av prøverom, uten noen som hjelper deg. Nå er det slutt på det, en gang for alle.

– Hvis du vil ha en annen størrelse i andre butikker må du jo hente den selv, mens hos CHANGE henter de størrelsene for deg, sier hun.

Etter å ha blitt målt av ekspeditrise Hannah, fikk Sofie Elise dessuten en aldri så liten åpenbaring.

– Jeg innser nå at jeg faktisk har brukt feil størrelse hele tiden, sier hun. Endelig har hun funnet noe som faktisk passer, og da er dagene med irritasjon over ubehagelige BHer omsider over.

– Undertøyet er veldig komfortabelt og sitter riktig. Det er jo lett å tenke at komfortabelt undertøy er stygt, men det er faktisk ikke tilfellet. Jeg føler meg kjempefin, avslutter hun.