For få år siden var det en eksosfylt plass de fleste kun betraktet gjennom bilvinduet, men nå har Bjørvika blitt et område fylt av bedrifter, grønne planter, fortausrestauranter og flust av folk på søndagstur som vil utforske området og nyte den fantastiske utsikten.

Heldigvis er også deler av Bjørvika avsatt til boliger. Nå åpner det seg en sjelden mulighet til å bo midt i smørøyet.

Boligprosjektet Vannkunsten har nemlig kapret en nesten tullete idyllisk tomt i bukta Bispevika, sør for Operahuset, der nærmeste nabo heter Oslofjorden og naturen blir en del av interiøret.

Yrende liv

Vannkunsten blir et av de mest spennende boligprosjektene i en bydel der det hele tiden popper opp flere restauranter, butikker, og kunst- og kulturinstallasjoner.

Blant dem er Losæter – en kul kulturinstallasjon som kobler urbant jordbruk sammen med arkitektur, kunst og kultur, og til og med kan skilte med sin egen bybonde! Det er også her du finner Kunsthall Oslo, og det som er Oslo-folkets nye favorittbadeplass, Sørenga sjøbad.

Og flere er på vei. Det nye Munchmuseet, som vil bestå av 13 etasjer og strekke seg 60 meter opp fra havflaten, og Deichmanske hovedbibliotek, som tar sikte på å bli hele Oslos kulturelle storstue, kommer til å kaste ekstra mye glans og liv over Bjørvika.

I tillegg kommer nærmere tre kilometer av Havnepromenaden til å gå her, og gjøre det smidig for beboere og tilreisende å jogge, sykle og traske langs vannet.

– Kulturinstallasjonene og de unike tilbudene setter et helt spesielt preg på området. Her blir det små, autentiske forretningen fremfor kjedebutikker, et stort kafé- og restauranttilbud med gode solforhold, særegen arkitektur med en nordisk vibe, utendørs treningsanlegg og områder som er tilrettelagt for barn. Bjørvika blir et veldig varmt punkt i Oslo, og et sted hvor folk kan omgås, forteller Maria Louise Rognerud, direktør for bygulv i Oslo S Utvikling.

– Jeg tror definitivt Bjørvika ligger an til å bli Oslos heteste bydel, sier hun.

Nye muligheter

Bjørvika er omkranset av Ekebergåsen og fjorden, men har også Barcode og hele byen i ryggen. Kombinasjonen av natur og kultur har resultert i at det er stor konkurranse om å få klørne i en bopel i bydelen.

Takket være Vannkunsten, som er det siste tilskuddet av boligprosjekter her, åpner det seg nå 215 nye muligheter til å kapre drømmeleiligheten.

Beliggende i bukta Bispevika, mellom Sørenga og Munchmuseet, kan leilighetene smykke seg med en kremplassering og det som antageligvis blir en av Oslos vakreste utsikter.

– Tettere på vannet kommer du ikke med noen bolig i Oslo, tror jeg. Noen av leilighetene får jo direkte adgang til vannet, og like utenfor ligger alle de fine øyene i Oslofjorden og venter på deg.

Inspirert av Lofoten

Leilighetene i Vannkunsten er på mellom 40 og 150 kvadratmeter, og er fordelt på ni bygninger som varierer i høyde.

De danske arkitektene har latt seg inspirere av skjærgården i nord og den pittoreske bebyggelsen i Lofoten, og bygningene blir mindre og mindre jo nærmere vannet de ligger.

– Vi ville holde bebyggelsen variert i høyden. Det gjør ikke bare området mer intimt og sjarmerende, men sørget også for at vi kunne sikre god utsikt og skape små nabolagsgater mellom byggene, sier Jan Albrechtsen, arkitekt og partner i Tegnestuen Vandkunsten.

Til tross for at leilighetene i Vannkunsten ikke står klare før i 2020, kan du gå på visning allerede nå. På visningssenteret i Dronning Eufemias gate 36 i Barcode kan du se både modeller og 3D-animasjon av hele området.

Her er det også mulig å ta et digitalt dypdykk inn i Vannkunsten på egen hånd.

Du kan lese mer om leilighetene her, og bli bedre kjent med Bjørvika her.

Kommer for salg våren 2018. Registrer deg på vannkunsten.no for mer informasjon