Når temperaturen bikker over 30 grader, blir til og med skyggen en mager trøst for overopphetede kropper. Det er nettopp da du bør ha noe leskende og avkjølende i glasset. Iskrem er godt å spise for seg selv, men kan også brukes til å lage noen enkle og forfriskende «mocktails».

Dette er alkoholfrie drinker som imiterer cocktails du vanligvis ville fått ved et lokalt vannhull. Om du legger til iskrem fra Evas Datter i miksen har du suksessoppskriften.

Sorbet-drink

Evas Datter er en rekke iskremer laget av Vågåis, en iskremfabrikk i fjellbygda Vågå. Den vesle iskremprodusenten lager is og sorbeter av kvalitetsråvarer og har konditormester og Michelinstjerne-konditor Piere Xavier Chinniah med på laget. Resultatet er lokalprodusert og deilig iskrem.

Evas Datter har to sorbeter som heter Måhitover og Very Berry Virgin Daiquiri. Du trenger ikke være rakettforsker for å forstå at disse er inspirert av mojito og strawberry daiquiri. I tillegg er begge 100 prosent veganske!

For å lage en leskende drink av disse to kan du ta et par skjeer i et longdrink-glass og helle over vann med kullsyre. For bedre estetikk og mer intens smak kan «daiqurien» pyntes med jordbær og «mojitoen» med noen mynteblader. Enklere blir det ikke!

Du kan også bruke iskrem eller vegansk iskrem. Matbloggen Sugar and Cloth har brukt vaniljeis, men her kan du eksperimentere selv. Evas Datter har mange spennende smaker, blant annet kan Matcha Madness med matcha og brownies eller Ludicrous De-Licorice med lakris, lime og habanero gi spenstige smaker.

Lakris, lime og habanero. Megadigg!

Du finner Evas Datter-iskrem i Meny-butikker over hele landet. Bor du i Oslo og omegn kan du også bestille på nett og få den levert på døren. Bestill iskrem på døra her.

Les også: Helt tullete god iskrem trenger ikke meieriprodukter

Vegansk sjokoladeeksplosjon!

Evas Datter har blant annet Loco Choco Chocolato, en vegansk iskrem laget på kokosmelkbase, som passer ypperlig til en virgin mudslide. Dette er en klassisk cocktail med intens sjokolade- og kaffesmak.

Go Dairy Free har en superenkel oppskrift som tar kun fem minutter å lage. Bland sammen kald kaffe, iskrem, plantebasert melk og topp med litt mørk sjokolade. Nam!

Big Coffee Mucho Mocca er ikke vegansk og er laget med meieriprodukter. Smakskombinasjonen av kaffe og sjokolade tilsier at den er som skapt for en mudslide uten alkohol. Her har du en oppskrift fra CDKitchen.

Kaffe- og sjokoladeis fra Evas Datter.

Om dette blir komplisert kan du også lage en milkshake med foretrukne smak – vi skal ikke tvinge deg!

Fikk du lyst på digg iskrem? Du finner Evas Datters iskrem i Meny-butikker over hele landet. Bor du i Oslo og omegn kan du bestille på nett og få varene levert på døren.