• I anledning lanseringen av Spareligaen har spareappen Dreams spurt norske fotballsupportere om deres kjærlighet til favorittlaget. Les mer om Dreams og Spareligaen nederst i denne saken!

Moldenser og svoren MFK-fan Vidar Bergheim Hoel mener ekte lidenskap oppstår når mindre byer samler kreftene rundt ett lag. Det viktigste denne sesongen er å komme over Rosenborg – uansett plassering.

Hvor lenge har du fulgt Molde?

Jeg er oppvokst i Molde, har alltid spilt fotball og alltid hatt sesongkort. Helt fra jeg var 6-7 år har jeg vært på hjemmekampene. Molde er en liten by der fotball er populært og da blir man fort engasjert.

Hvorfor norsk fotball og ikke engelsk?

Lokalpatriotisme. Vi kjenner de lokale spillerne, har sannsynligvis møtt de i kamp som yngre og synes det er kjekt å se at de lykkes. Kvaliteten er klart høyere i Premiere League, men det er lokalpatriotismen som slår inn når Molde spiller kamp.

Hva er ditt største fotballøyeblikk?

Det var en enorm glede å ta seriegull i 2011. Helt på tampen var vi avhengige av resultatet mellom Brann og Rosenborg, og da Brann vant blei det spontan gullfeiring i gatene i byen. Det er ulikt alt annet som har skjedd i Molde.

Hvor mye penger regner du med å bruke på fotballidenskapen i løpet av sesongen?

Det blir fort noen tusen kroner. Jeg kommer til å reise på flere hjemmekamper og en eventuell cupfinale. Jeg studerer i Volda, og jeg hadde nok brukt mer enn noen tusen om jeg hadde hatt muligheten.

Er det én Molde-scoring som peker seg ut for deg?

Da må vi tilbake til cupfinalen mot RBK på Ullevaal. Stilligen var 2-2 da Molde fikk frispark i god posisjon. Molde-svingen var helt stille da Magne Hoseth, en spiller som hadde slitt med skader på den tiden, kommer frem for å ta frispark i andre omgang. Det gikk rett i mål, og han snudde det psykiske spillet i kampen. Det er den største fotballturen jeg har vært på, sammen med 10.000 moldensere.

Slik får du råd til de store fotball-opplevelsene

Med spareappen Dreams kan du gi lidenskapen din for fotball en ekstra morsom dimensjon denne sesongen, ved å bli med på Spareligaen 2019!

Dreams gjør det gøy å spare, og hver gang ditt favorittlag scorer et mål overfører du 100 kroner automatisk til din drøm. Den drømmen kan for eksempel være en avgjørende bortekamp for Molde, en storkamp i Europa – eller bare en ferietur i varmen etter en lang sesong med mange sure og kalde søndager på tribunen.

På spareligaen.no ser du hvilket lag som har bidratt til mest sparing – og du må gjerne invitere flere venner for å sørge for at ditt lag vinner ligaen.

God kamp!