Hollywood-kjendiser. Idrettshelter. Finansmoguler. Kongelige. Og alle andre som hadde råd til inngangsbilletten på vanvittige to millioner kroner.

Det var ikke hvem som helst som fikk spille ved pokerbordet til Molly Bloom – også kjent som «pokerprinsessen» i mer velbemidlede kretser.

Når den sanne historien om Molly nå brettes ut i storfilmen «Molly’s Game» med premiere 23. februar, er det likevel overraskende lite vi får høre om disse kjendisene. Og det er det en veldig god grunn til, skal det vise seg …

Kvinnelist og pokerspill

Allerede i filmens første scener, skjønner vi at Molly Bloom en dame med bein i nesa. Hun er bare sekunder fra å sikre seg en plass som kulekjører i den amerikanske OL-troppen, men en bisarr ulykke under sistehoppet i kvaliken knuser både henne og OL-drømmen.

I rollen som Molly finner vi den fabelaktige Jessica Chastain, som viser med full overbevisning hvordan filmens hovedperson likevel ikke lar seg knekke. Med idretten ute av bildet, blir det i stedet pokerlagene som snart får hennes fulle oppmerksomhet. En jobb det raskt viser seg at hun mestrer til fingerspissene.

Men selv for en såpass sterk kvinne som Molly, kan det bli i meste laget når både den russiske mafiaen og FBI banker på døra – oppmerksomhet som nødvendigvis også følger av å drive med svært lukrativ og vidgjeten undergrunnspoker.

Denne spenningen blir etterhvert til å ta og føle på, mesterlig håndtert av manusforfatter og regidebutant Aaron Sorkin – geniet bak serier som «West Wing» og filmer som «The Social Network». Allerede har hans kjappe og effektive fortellerstil sikret «Molly’s Game» nominasjoner til det meste av store filmpriser, blant dem Oscar, Golden Globe og BAFTA.

– Dette er en historie om en kvinne som bruker sitt intellekt og sin kompetitive natur til å vokse seg mektig i en industri som tradisjonelt er dominert av menn. For meg er dét en interessant historie å fortelle, sier Chastain til Vulture.

– Hun er der ikke bare for å bygge oppunder filmens mannlige figurer, men har i stedet sine egne behov og ønsker.

Setter kjendisene i skyggen

Og mannlige figurer er det mange av i filmen (spilt av blant andre Idris Elba, Kevin Costner, Michael Cera og Chris O’Dowd). Men spesielt maskulin er stemningen rundt pokerbordet, der Molly har Hollywoods hovedsakelig mannlige kjendisadel i sine hule hender – sammen med de store summene disse drar med seg inn i spillet.

Gjennom virkelighetens FBI-avhør vet vi at blant andre Leonardo DiCaprio, Ben Affleck og Tobey Maguire var blant de faste gjestene ved pokerbordet. Men det er likevel Molly denne filmen tilhører, og det graves derfor ikke dypere i kjendismaterien utover det strengt nødvendige (og her brukes bare antydningens makt for å blottlegge det som kanskje er filmens – og Hollywoods? – aller største drittsekk).

Dermed lever Aaron Sorkin opp til Mollys kompromissløse tilnærming til det å holde kjeft om det hun vet om folk.

– Helt fra starten, visste jeg at jeg ikke ville sladre om noen. Jeg liker ikke sladder, fortalte Aaron Sorkin nylig i et radiointervju med NPR.

Som Sorkin selv sier: Det går ikke an å sladre om kjendiser når du skal lage en film «der heltinnen er heroisk nettopp fordi hun nekter å oppgi navn, og sladre om folk.»

Når det etterhvert går som det gjerne gjør rundt raske penger, skyhøyt spill og store egoer, trenger man uansett ikke å lene seg på kjendisene – historien i «Molly’s Game» står nemlig like fjellstøtt som dama sjøl.

«Molly’s Game» har kinopremiere 23. februar.