En internasjonal konspirasjon, to freidige bestevenninner og en Europa-tur gone bad. 

Actionkomedien er sjangeren vi alle innerst inne elsker, men som dessverre ofte mislykkes med å få oss til å le. Nå kommer endelig spionkomedien som –  takket være to av Hollywoods største humortalenter – virkelig er hysterisk morsom.

I The Spy Who Dumped Me briljerer Mila Kunis og Kate McKinnon som bestevenninnene du skulle ønske du hadde i vennegjengen din. 

Forbes’ anmelder mener filmen er den beste, nye spionkomedien som har kommet i lys av James Bond-franchisen, og at vennskapet mellom radarparet føles både ekte og hjertevarmt – for ikke å glemme høyst underholdende.

Også kritikeren til The New Yorker er fan, og skriver: –  The Spy Who Dumped Me er den beste hemmelige agent-filmen du kan se på kino akkurat nå.

Spionfilm med en twist

Se for deg at du helt uventet blir dumpet av kjæresten din – på tekstmelding. Din feminist-BFF tar deg med hjem til leiligheten for å brenne opp alle tingene hans (selvfølgelig), så du kan komme over han for godt.

Plutselig dukker eksen opp, og forteller at han er en hemmelig agent for CIA. Og ikke bare det: Han er i trøbbel. Han jages av en gjeng skruppelløse leiemordere, som nå skyter vilt mot leiligheten din.

Dette er situasjonen Audrey (Mila Kunis), sammen med bestevenninnen Morgan (Kate McKinnon), snubler oppi. De to vikles mer og mer inn et farlig og kaotisk oppdrag, som tar dem hele veien til Øst-Europa.

Hvordan skal de to klare å redde verden når Audrey er stuck i en 30-årskrise? Og Morgan er kjent for å være temmelig skrullete og vel … «too much»

Audrey (Mila Kunis) blir brutalt dumpet av drømmemannen Drew (Justin Theroux). Hva gjør hun når det viser seg at han er en spion, og han trenger hjelp til å levere en mildt sagt viktig pakke?

Mer badass enn Bond

På tross av at filmen bæres fremover av frekk humor og fengende onelinere, så må du ikke tro at det blir lettbeint action.

Actionscenene til regissør Susanna Fogel er både brutale og originale – og spesielt en scene som involverer waterboarding i en fonduegryte er vanskelig å få ut av hodet.

Uten å røpe for mye kan vi også avsløre at det blir flere heftige twister utover i filmen.

Som seg hør og bør i en god spionfilm: Alt er ikke slik det later til å være.

Det blir både latterlig moro og blodig alvor i The Spy Who Dumped Me.

Dødsgode venninner

Mens Mila Kunis har blitt hele Hollywoods humorfavoritt gjennom serier og filmer som Family GuyBad Moms og Friends with Benefits, har Kate McKinnon vokst til å bli en av USAs mest beundrede og profilerte komikere – blant annet gjennom Saturday Night Live (som hun også har vunnet Emmy for).

Og skal vi tro skuespillerne selv, har de to det minst like morsomt sammen bak lerretet som på det:

– Misforstå meg rett, hun er helt gal – men fantastisk, sier Mila Kunis om McKinnon.

Morgan og Audrey sliter med å bruke manuelt gir. Men er de bare to dumme amerikanske jenter i Europa? Og hvorfor sitter Mila Kunis så høyt i setet?

Om du nå forventer at vennskapet – selvfølgelig – slår sprekker når de løper for livet på Europa-«ferien», så kan vi avsløre at det ikke skjer.

For som The Times skriver: The Spy Who Dumped Me faller aldri for den forslitte klisjeen med å skape en opphetet krangel mellom venninnene for å drive plotet fremover. Nettopp det gjør at filmen hever seg flere hakk over andre klassiske chick flicks.

Isteden serverer Kunis og McKinnon oss flust av internvitser, en dødsmorsom (!) Uber-tur – for ikke å glemme noen særdeles skitne venninne-hemmeligheter.

The Spy Who Dumped Me har norsk kinopremiere 17.august. Kjøp billetter her!