Disse kvinnene fikk seg en aldri så liten opptur da de dro innom CHANGE Lingerie på jakt etter det perfekte badetøyet.

Med en rekordvarm maimåned har sommersesongen for alvor blitt sparket i gang i vårt langstrakte land. Og med den kommer late dager på strender, brygger eller i båt, mens solstrålene gir farge til vintergustne kropper. Selv om tanken på lekkert badetøy kan bringe frem et drømmende smil om munnviken, er det ikke alltid realiteten er like enkel. Hvem har ikke vært rundt i butikkene, røsket med seg et par varianter inn i prøverommet, for så å finne ut at ingenting passer? Også var det på ‘n igjen.

Faktum er det at kvinners kropper er like forskjellige som ansiktene, og da gjør fem eller seks ulike «standardstørrelser» liten nytte. Plutselig har du gått opp eller ned i vekt, fått barn eller vært igjennom livsendringer som gjør at brystene kanskje ikke har lik størrelse som baken. Kanskje er du en M oventil og en L nede? Eller omvendt?

Når trusa sitter er alt ting godt

– Nå føler jeg meg skikkelig fresh! Jeg har lett etter en sånn truse siden jeg var på Ibiza for to år siden, for der har de samme type stil, sier en henrykt May-Rita Bryntesen. For henne ble besøket hos CHANGE slutten på en lang jakt etter den perfekte bikinitrusen.

Hvorfor kan ikke alle bikinitruser bare sitte fint? May-Rita forteller at hun opplever at problemet ligger i at trusene ofte blir for store i stoffet, selv om størrelsen er riktig. Og når du skal opp av både sjø og basseng, er det ikke alltid like flatterende at stoffet henger både her og der. Hos CHANGE var opplevelsen heldigvis en annen.

– Trusen bare satt, og det opplever jeg sjeldent. Jeg er alltid like spent når jeg drar på meg en sånn truse, og føler jeg alltid blir skuffet. Men denne gangen var det perfekt!

Sapphire – Swim Triangel Mini 399,-

Da May-Rita kom inn i butikken, ble hun med en gang geleidet inn i prøverommet av ekspeditrisen Hannah Antvort. Mens hun kledte av seg, var Hannah ute i butikk og fant frem noen bikinifavoritter. May-Rita forteller at hun synes det var deilig å ikke måtte gå rundt og lete selv.

– Jeg er veldig glad i A til Å opplevelsen du får her. Går du i kjedebutikker så må du jo fikse alt selv, finne åtte størrelser i hver modell og det er stort sett liten hjelp å få. Her gir de deg plaggene uten at du trenger å gå ut av prøverommet, og er alltid veldig oppmerksomme, sier hun.

Oppmerksomme er vel bare forbokstaven. Hos CHANGE står ekspeditrisen som oftest rett utenfor prøverommet, klar til å justere på det du prøver og hente nye størrelser hvis det skulle være nødvendig. I følge May-Rita er det nettopp derfor hun også kommer tilbake igjen og igjen.

– Jeg synes det er helt greit at personalet står utenfor prøverommet og er så tett på. Det er jo derfor kundene er her, nettopp for å få den hjelpen. Hvis ikke så hadde du jo gått til en hvilken som helst kjedebutikk, sier hun.

Selvsikker i bikini for første gang på flere år

Thyra Pauline Eljarbø fra Lillehammer forteller at hun egentlig elsker kraftige farger på badetøyet, men at hun i de seneste årene har tydd til sorte, dekkende badedrakter.

– Jeg har gått litt opp i vekt, og har ikke følt meg vel i små bikinier, sier hun.

På tross av en reel skepsis til å prøve bikinier igjen, gikk Thyra med på å prøve en bikini i blå, grønne, rosa og oransje farger, med et eksotisk mønster. Det var ekspeditrise i CHANGE, Hannah, som fikk overbevist henne om å prøve. Og da var det gjort – sommeren 2018 blir sesongen da bikinien venter tilbake til Thyras klesskap.

Overdel: Santo Domingo – Swim Padded w/halterneck 599,- Underdel: Santo Domingo – Swim Tai 349,- 

– Hannah passet på at jeg var komfortabel og hadde det fint, forteller Thyra.

En god bikini skal fremheve det du er stolt av. For det handler om passform, og sikkerheten i at bikinien sitter fint selv om du bader og koser deg. For Thyra gjelder dette både brystparti og bakdel.

– Mange av kjedebutikkene har ofte badetøy som er ganske smale bak, så der ender jeg opp med noe som kan se ut som en g-streng. Bikinien jeg fant hos CHANGE dekket baken til på en fin måte som ikke gjorde det for posete. Det er jeg fornøyd med, sier hun.

En ting som opptar mange er om badetøyet gjør at du får uvelkomne skiller. Da er det fint at flere bikinioverdeler gir muligheten til å justere slik at den kan brukes stroppløs, uten å være redd for å vise mer enn du ønsker. Sånn var det også med Thyra sin.

Overdel: Santo Domingo – Swim Padded w/halterneck 599,- 

– Det er jo veldig greit, særlig når jeg vil sole meg. Jeg har jo litt størrelse på brystene, så det er fint å kjenne at jeg ikke er bekymret for at den vil falle av selv uten stropper.

– Jeg så jo ikke så verst ut da! Det var en skikkelig selvtillitsboost! I sommer skal jeg være litt tøffere og fargerik, og legge den gamle badedrakten på hylla, sier hun.

Holder alt på plass

En ting er når badedrakten blir brukt som et skjul for å dekke til kroppen din fordi du tror du ikke kan gå i noe annet. En annen er når den får deg til å føle deg fantastisk! Dette fikk firebarnsmoren Maria Voss erfare da hun skulle finne badetøy til årets sesong.

– Jeg fikk jo en skikkelig diva-fasong i badedrakten! Følte at jeg bare manglet hatten og stettglasset, også kunne jeg passet rett inn i den franske rivieraen, forteller hun.

Angelina Swimsuit 849,-

Som aktiv firebarnsmor er det mye å holde styr på, og ungene krever sitt. Da er det ikke alltid tid til å passe på at bikinien sitter som den skal.

– Det er veldig praktisk med en badedrakt, for jeg løper mye rundt. Plutselig er det en som skal tisse, en som vil ha grillpølser også må du jo passe på at minstemann ikke drukner, sier hun.

For hvem sier egentlig at badedrakter er begrenset til å være utdaterte og kjedelige? Med sorte bånd på kryss i ryggen, og en åpning med gulldetaljer foran er det ikke bare på stranden badedrakten kan brukes.

– Jeg tenker at jeg jo også kan dra på meg en pen bukse og bruke den som topp, forteller Maria.

Badetøy laget for deg

Push-up, trekant, stroppløs eller badedrakt? Små truser, store truser eller truser med skjørt? Kvinner er forskjellige, både i kroppen, ansiktet og når det gjelder preferanser rundt badetøy. Men en ting har alle til felles: de vil føle seg vel. Både når de sprader rundt i bikini på stranden, og slikker sol ved bassengkanten.

Med CHANGE sine over hundre forskjellige størrelser finner du badetøyet som ikke bare passer – men som ser ut som om det er laget spesielt for deg.

God badesommer!

Alle foto: Foto: Juan Antonio Jaime Sanchez