Titter du inn døra på Ballroom lørdag 8. september får du se en feiring av self-love, unikhet og kvinnekroppen. Eller burlesque om du vil. Vi lover humor og underholdning. Kostymene er gjerne fantastiske og ja, burlesque involverer også striptease.

– Noen tenker på burlesque som sin tradisjonelle form, andre på Burlesque-filmen med Christina Aguilera i hovedrollen. Noen vil definere det som stripping, andre som en feiring av kvinnekroppen. For meg så handler burlesque om selvtillit, femininitet, sensualitet, lekenhet og empowerment med massevis glitter, glam og sassy attitude, sier Emilie Roll.

Emilie Roll i aksjon.

28-åringen er grunnlegger av The Gaia Gang, et medlemsbasert community for unge kvinner. Gjennom eventer og nettverk ønsker hun å øke kvinners selvfølelse og selvtillit og motivere til personlig utvikling.

8. september arrangerer The Gaia Gang «F* It – Let’s Dance» i samarbeid med Mymuse.no. Se for deg burlesque-show, underholdende undertøyshow, giveaways, sang og underholdning og flere spennende overraskelser.

Meld deg på «F* It – Let’s Dance» her.

Roll startet selv med burlesque da hun skulle utvikle et nytt konsept for Gaia.

– Jeg har danset mye før og elsker hvordan man gjennom bevegelse kommer i kontakt med kroppen og følelsene sine. Dansing er også en fantastisk måte å uttrykke seg på. Da vi skulle bygge et Gaia-konsept som fokuserte på feminitet og sensualitet, tenkte jeg at burlesque-inspirert dans ville være et fin måte for kvinner å kunne utforske og omfavne disse styrkene på. Jeg startet selv med denne danseformen da vi lanserte Gaia Burlesque-konseptet og var med som elev det første semesteret. Jeg forelsket meg helt i denne danseformen, og har gjennom årene som danselærer og performer virkelig kjent på den feminine og sensuelle kraften og friheten i å danse burlesque.

«F* It – Let’s Dance» arrangeres 8. september av The Gaia Gang i samarbeid med Mymuse.no.

Hvilke holdninger opplever du at folk flest har til burlesque?

– En god miks. Da jeg startet med burlesque følte jeg på en negativ holdning fra veldig mange. Jeg tror dette har noe med at burlesque ikke er en del av norsk kultur og at det er ukjent og misforstått. Hvordan burlesque og empowerment henger sammen er det flere som ikke ønsker å forstå. I løpet av de siste årene har jeg opplevd et skifte og at det ikke er like tabu som det har vært tidligere. Jentene er klare for å løsrive seg. Jeg opplever at de som har en negativ holdning til burlesque har generelt lite kjennskap til dansestilen og/eller dårlig selvfølelse.

Opplever du at det eksisterer et sterkt kroppspress i Norge?

– Yes! Jeg mener det er et stort kroppspress og at den perfekte kvinnekroppen ofte blir fremstilt som syltynn og formløs. Vi er omringet av kanaler som påvirker oss og vårt bilde av hva skjønnhet og en vakker, sunn kvinnekropp er. Dette gjør det vanskelig for kvinner å godta og elske seg selv 100 prosent.

Hva tror du skal til for å redusere kvinners kroppspress?

– Vi må fortsette å vise frem og feire hvor vakre, sterke, fantastiske kvinner er i alle ulike former og farger. Vi må bli flinkere til å gi hverandre komplimenter og kjærlighet. Sisterhood og community er key. I stedet for å konkurrere og sammenligne burde vi komme sammen å heie på og feire hverandre.

Vil du oppleve burlesque? Meld deg på arrangementet her.

When you see beauty in someone – speak it!

Hvilken respons pleier dere å få fra publikum når dere holder show?

– Responsen er alltid helt rå, publikum blir blown away! Når man ser jentene på scenen og føler på den energien de utstråler så skjønner man hva burlesque handler om, og hvor mye kraft det er i femininitet, sensualitet og ikke minst selvtillit!

Om «F* It – Let’s Dance»

F* It – Let’s Dance arrangeres av MyMuse og Gaia Gang, og går av stabelen lørdag 8. september på Ballroom i Oslo.

Arrangementet er en feiring av self-love, unikhet og kvinnekroppen! Selveste Alexandra Joner er konferansier og vil ta publikum gjennom et forrykende program med burlesque-show, underholdende undertøysshow, giveaways, sang og underholdning og flere spennende overraskelser.

Her finner du mer informasjon og påmelding til arrangementet!