Hva med å bryte opp hverdagen med uforglemmelige overnattinger i mongolske jurter eller i tretopphytter? Alt er bare en biltur unna. Og Bilkollektivet står klar med bilen slik at du og dine kan komme dere på veien. 

Har du noensinne å ønsket å ha bil tilgjengelig bare når du trenger? Vel, da er bilkollektivet akkurat det du søker. Bildelingstjenesten lar deg dele bil med tusenvis av andre. Bilkollektivet har over 500 biler tilgjengelig, men du betaler kun en fast månedsavgift og tiden brukt i bilen. Mer om priser finner du her.

Har du lyst til å vite hvor mye det koster deg å ha en bil i sentrum? Da er det bare å lese denne saken. 

Er du klar til å oppleve hva Norge har å by på? Fordi nå så du vet at du kan bli del av et bilkollektiv som er et gunstig alternativ til å eie egen bil. Da er det siste steget å finne ut hvor du skal. Vi har tatt et dypdykk i hva man kan se og oppleve i eget land, bare en biltur unna Oslo.

Overnatting over bakken

Granhytta

I denne hytten kan du sove åtte meter over bakken. Foto: tretopphytter.no.

I Brumunddal er det en bedrift som har seks tretopphytter der du kan oppfylle barndomsdrømmen om å overnatte i en trehytte. Her kan du se ekorn og hakkespetter mens du lager mat fra kjøkkenet eller nyter utsikten fra verandaen. 

Brumunddal – 1t 58 min fra Oslo (153 km)

Kraggbua

Kraggbua kan du senke skuldrene mens du er omgitt av gamle furutrær så langt øyet kan se. Deler av skogen har trær som er over 500 år gamle. Tretopphytten befinner seg syv meter over bakken, så her er du på nivå med fuglene.

Engerdal – 3t 43 min fra Oslo (273 km)

Elghytta

Tretopphytten Elghytta har store takvinduer slik at du kan se stjernene når du ligger i hemsen. Det finnes en bålpanne på verandaen slik at kan du nyte utsikten over vannet mens det knitrer i bålet. Hva med å ta hjemmekontoret i toppen av et tre, midt i uka?

Om du virkelig vil ha en avslappende helg, kan du bestille tretopptapas, grillpakke og frokostpakker. Eller hva med å teste fisket fra robåten som står klar til bruk?

Halden – 1t 26 min fra Oslo (108 km)

Aure mikro-hus

Å camp har flere typer overnattingsmuligheter, blant annet et mikrohus som er perfekt for par som trenger en avkobling fra storbyens mas og kjas. Her er det vedfyrt bad ute i naturen og utsikt ut mot elven Tessungåe. Det er muligheter for toppturer, kajakk og fisking, eller bare å slappe av og nyte hverandres selskap i nydelig natur. 

Tessungdalen – 2t 46 min fra Oslo (174 km)

Matthew har aldri eid en egen bil da han har levd i storbyer hele sitt liv. Les om hvorfor han valgte å bli del av bilkollektivet. 

Elgtårn

Det at tårnet er oppkalt etter skogens konge er meget passende siden det også er den største hytta som er over bakken på denne listen. Det er rom for seks personer i dette 12 meter høye elgtårnet. Du kommer tett på all slags dyreliv, og jammen kan du speide etter elg også. 

Espedalen – 3t 45 min fra Oslo (243 km)

Gårdsovernatting

Vi er kanskje mest vant til stål, betong og glass – men da er det godt med et avbrekk der vi tar et steg tilbake til hvordan våre forfedre levde. Det har de siste årene blitt mer populært med gårdsferier der du også får oppleve gleden av kortreist mat. 

Brimi Sæter

Brimi sæter gir på nærkontakt med gårdsdyr. Foto: Ragnhild Brimi.

Ved Jotunheimen viser Brimi sæter deg ekte setersdrift hvor det produseres ost, rømme og smør hele sommeren – det beste er at du får muligheten til å se prosessen gjennom store vinduer. Her går du ikke sulten, med en seterkafe i umiddelbar nærhet, med både rømmevafler og rømmegrøt. På kvelden kan du nyte deres 4-retters signaturmeny. Du kan sove i brisker på låven, i lavvoer eller i seterhus. 

Lom – 4t 21 min fra Oslo (335 km)

Norge er kjent for den frisken luften, og det er godt å vite at bildeling bidrar til å holde den slik. 

Usedvanlige overnattinger på bakkenivå

Canvas Hotels

Mongolske jurter hos Canvas Telemark. Foto: canvasnorway.com.

Overnatting i mongolske jurter er definitivt noe du ikke vil glemme. Spesielt ikke når de ligger på en liten holme. På kvelden kan du sitte på en liten brygge i maldivene-stil med bålpanne som varmer deg. På dagen er det muligheter for terrengsykling med hengebruer og SUP-padling. 

Treungen – 3t 47 min fra Oslo (271 km)

Trysil Glamping 

2019 var året der glamping gjorde sitt store inntog i Norge. Hovedfokuset er å ta alt det gode fra camping ute i naturen og blande det med luksusen av å være innendørs. Trysil Camping har kuppeltelt som er fullt innredet med vedovn, og du har et stort vindu der du ser rett ut i vakker natur. 

Trysil – 3t 04 min fra Oslo (228 km)

Konglehytta

Er du eventyrlysten, er det et godt utgangspunkt at huset du bor i er som dratt ut av et. I Konglehytta kan du boltre deg i luksus med badstu, WiFi, grill, hage og sjøutsikt. Du kan også leie sykler om du vil teste ut terrenget i nærheten. 

Strandlykkja – 1t 05 min fra Oslo (90 km)

Er du bekymret for smitte når det kommer til bildeling? Bilkollektivet tar dette meget alvorlig og går over kontaktflater med desinfeksjon.

Veggli Vertshus

Om du er en togentusiast eller kjenner noen som er det, vil dette være den perfekte opplevelsen. Her får du nemlig sove ombord i en togvogn. Du vil få et skreddersydd opplegg med mulighet for lokal mat, drikke og underholdning. Du kan også booke en pedaldrevet dresin der du kan tråkke deg gjennom naturen på Numedalsbanen helt fra Veggli til Rødberg. Den tidligere skinnegangen har fått Olavsrosa som et tegn på at det er norsk kulturarv. 

Numedal – 2t 06 min fra Oslo (143 km)

Kronen

Tenk å våkne opp til slik utsikt. Foto: Cecilie Holmen.

Den lille hytten kalt kronen ligger 100 meter over Tokevann. Det er all inclusive der hyttevask, sengetøy og til og med fiskekortet er inkludert om du vil fiske. Ellers kan du kjøpe en aktivitetspakke som inneholder skyting, øksekast og pil og bue, om du føler for å teste ut om du hadde overlevd en zombieapokalypse. Det er kanskje mer relevant i tilfelle du havner i diskusjonen med noen som har sett «The Walking Dead» enn faktisk en apokalypse. Men etter de siste månedene har vi vel lært at man aldri skal si aldri.  

Kragerø – 2t 39 min fra Oslo (199 km)

The WonderInn

Hytta har speilvinduer som gir den et futuristisk preg. Foto: WonderInn.

Denne hytta har et ytre som skiller seg fra de andre hyttene – den har nemlig speilglass på veggene. Utenfor selve hovedhytta er det en liten hytte med glassvegg slik at du våkner opp til det beroligende synet av skogen. Om det ikke var idyllisk nok, er det mulighet til å senke kroppen i badestampen eller slenge en biff på grillen. Alt er opp til deg.  

Smestad – 30 min fra Oslo (27 km)

100% delt og eid av medlemmene

Dette er hva vi kaller ekte delingsøkonomi. Bilkollektivet er et fellesskap, og det er ingen på toppen som tjener penger på et eventuelt overskudd. Overskuddet går til å videreutvikle tilbudet for medlemmene. Bilkollektivet gir deg tilgang på bil, men utgifter som trafikkforsikringsavgift, dekk og leie av parkeringsplass – dette slipper du med Bilkollektivet.  

Wenche (76) valgte å gå over til bilkollektivet da den siste bilen hun kjøpte for 15 000 kroner, endte med å koste henne 90 000. Bli med på Wenche sin ukentlige handletur. 

Det er lett å gro seg fast i byen, men du skal ikke kjøre lenge før en helt ny verden åpner seg. Sleng baggen i bagasjerommet og re-introduser deg selv til dette flotte landet vi bor i.

Tusenvis av menensker er del av bildelingenstjenesten. Foto: Bilkollektivet.

Meld deg inn Bilkollektivet slik som tusenvis av andre slik at neste eventyr bare er rett rundt hjørnet. Trykk her for å lese mer om bildelingstjenesten og pris. 

Dette er Bilkollektivet:

  • For å melde deg inn i Bilkollektivet kjøper du en andel, som blir tilbakebetalt når du melder deg ut
  • Du betaler en månedskontigent på 96 kroner, og ellers bare for bruk
  • Eksempel på pris for bruk av bil, er kr 36 kr/time og 3,60 kr/km for en bil i mellomklassen. Drivstoff og bomavgift er inkludert i prisen. Prisen blir billigere ved langturer og lengre tids bruk.
  • Brukereid og non-profit

Bil, kun når du trenger det.