Filter Media er et mediehus tilpasset framtidas internett med de muligheter det fører med seg.

Vi mener journalistikken aldri har hatt det bedre og at vi kan finansiere samfunnsoppdraget vårt gjennom sunne og lønnsomme forretningsmodeller.

Redaksjonell modell

Målsetningen er å starte flere nettaviser basert på vårt formål og disse fire stolpene:

  • Nyhetsfokus og undersøkende journalistikk
  • En forretningsmodell der kvalitet trumfer kvantitet
  • 100 prosent plattformnøytralitet
  • Fortellerstemme og presentasjon solid plantet i internettjournalistikken

Hvert hovedtema vi ønsker å belyse får egen nettavis. De skal være tydelige Filter-aviser.  Samtidig skal hver og en være tilpasset målgruppa og temaet, og utvikle seg i egen retning.

Vi tror framtida ligger i å være god på utvalgte nisjer, framfor å være den ene store avisa som dekker alt.

Filters redaksjonelle publikasjoner følger den norske pressens omforente etiske regelverk i Redaktørplakaten og Vær Varsom-plakaten, og har ingen formelle eller uformelle bindinger til noen organisasjon eller politisk bevegelse. Filters redaktører tar ingen redaksjonelle føringer fra annonsører eller eiere.

Forretningsmodell

Selskapets inntektskilde er basert på salg av native-artikler på den kommersielle nettavisen Filter Partner. Native-artiklene selges med en garanti på hvor mange ganger den blir lest. Annonsørene kjøper et ønsket antall lesere av en native-annonse og sikrer at målgruppa faktisk har konsumert innholdet.

Om det er ønskelig fra annonsøren vil Filter gjennom sitt søsterselskap NewsLab AS lage innholdet i annonsen, men konsepter fra andre byråer eller fra annonsøren selv er også velkomment. Filter Partner forbeholder seg retten til å takke nei til annonsekonsepter vi mener ikke byr på godt nok innhold. Dette er viktig, ettersom forretningsmodellen baserer seg på at våre lesere faktisk liker reklamen de blir eksponert for.

Filter Medias publikasjoner og sider

Filter Film og TV – Norges beste og største nettavis om film og TV.

Filter Nyhet – en ny nettavis med bare uavhengig, kritisk journalistikk.

Filter Partner – en kommersiell nettavis med nyttige og interessante artikler.