Tenk deg de små, unike og hyggelige butikkene i de klassiske brosteinsgatene. De du aller helst drar til for å finne de helt spesielle julegavene. På Fornebu S har de samlet alle disse unike butikkene under ett og samme tak.

For fire år siden åpnet dørene til Fornebu S – senteret som gjør handleopplevelsen til en fryd, og helt uten det stresset og jaget som kanskje mange forbinder med det klassiske kjøpesenteret. 

Hva med en deilig kopp kaffe før shoppingen starter? Foto: Juan Antonio Jaime

Fornebu S er nemlig langt mer enn et kjøpesenter. Ikke bare er det kåret til et av verdens mest miljøvennlige kjøpesenter med solcellepanel på taket, her er også treveggene av et materiale som fungerer støydempende.

Fornebu S er verdens første kjøpesenter med BREEAM-NOR Outstanding-sertifisering. Foto: Juan A. Jaime

Og som om ikke det var nok: Her er innendørs lekepark, bibliotek, arrangerte barseltreff, og en hundecafé! Din firbente venn kan til og med få en gratis kloklipp mens du sjekker ut en av Norges største ostedisker.

– Fornebu S har en helt unik stemning. Det er et helt annet tempo. Det føles aldri trangt eller slitsomt, forteller butikkmedarbeider Mie Iversen på den anerkjente dyrebutikken Hunter.

På senteret finner du en unik kombinasjon av kjedebutikker og mindre, eksklusive butikker.

Og én ting er sikkert: I hver eneste butikk finner du julestemning på den gode måten.

Til julepyntingen

Fornebu S finner du den populære og anerkjente interiørbutikken Annen Etage som bugner over av vakre detaljer til hjemmet.

– Folk kommer langveis fra, og blir lenge. Det er en veldig god atmosfære i butikken, forteller butikkmedarbeider Janne.

Butikken i seg selv er en fryd for øyet. Her finner du kjente merker som Cathrine Uri og Dekadent, sengetøy fra GANT og Lexington, dekkebrikker i resirkulert skinn fra LIND DNA, glass fra Frederik Bagger og linservietter fra Himla, samt eksklusive dufter fra Meraki, Molton Brown, Katie Loxton og Savon de Marseille. For å nevne noe.

Og du? Ikke glem å ta med deg en pakke eller fem av Nicolas Vahés fullkornkjeks med rosmarin, tapenader og chutneys til årets desidert største ostefat, samt Johan Bülows legendariske sjokoladeovertrukne lakriskuler til kaffen.

Les mer om Fornebu S her.

Gave – og interiørbutikken er preget av en inspirerende, lys og lun atmosfære. Foto: Sara Magnusson

Til vertinnen

I etasjen under, på Gusto, dufter det av makroner, julekaffe og trøfler. Daglig leder Caroline Schreiner er i full gang med å pakke inn årets «julepakke.»

– Gløgg, julesennep og kirsebærsaus, forklarer Schreiner og knyter igjen pakkene med silkebånd.

– Det blir ikke jul uten, sier hun og smiler.

Gusto er den perfekte gavebutikk, forteller Schreiner. Den passer særlig for deg som er på jakt etter de helt spesielle tingene man ikke finner andre steder.

Gustos Crackers inneholder utsøkte gaver, blant annet champagnestopper, vinskjenker og mansjettknapper. Foto: Juan A. Jaime

Det er sjefen selv som håndplukker varene. Hun reiser rundt i Europa på jakt etter sjeldne skatter – og kommer aldri hjem tomhendt.

Ikke minst er Schreiner opptatt av at varene er av gjennomgående høy standard, til en overkommelig pris.

– I desember er det særlig skinn-forklær som står høyest på ønskelisten hos folk. Det blir også solgt mye kvalitetssjokolade fra Summerbird, klassiske Søgne-kopper, lakris, servietter, bordbrikker, lyslykter, lysestaker, og atskillig julepynt, sier daglig leder.

Hos Gusto finner du til og med en helt egen Grevinnen og hovmester-kolleksjon. Det er fare for fristelser.

– Vi har mange kunder som trekker kortet 3-5 ganger før de går ut herfra, sier Schreiner og ler.

Gustos must-haves på ønskelista:

  1. Julegodteri
  2. Julepynt
  3. Julepakken (gløgg, julesennep og kirsebærsaus)
  4. Crackers!

Gustos crackers er julepynt – og julemoro – litt utenom det vanlige. De store smellbonbonene inneholder utsøkte gaver til gjestene, blant annet  champagnestopper, vinskjenker, mansjettknapper og armbånd. Med Gustos crackers blir du garantert omtalt som årets vertinne!

Til den motebevisste kvinnen

På jakt etter det perfekte juleantrekket? Da er Me & My Cousin verdt et besøk.

Butikken passer for deg som er på jakt etter et godt vareutvalg og en god sammensetning av norske og internasjonale merkevarer.

Men det gjelder å ikke vente for lenge med besøket. Me & My Cousin er allerede godt kjent blant folk, også utenfor Oslo, sier daglig leder Marie Holmen Berger.

Til julefrokosten

Visste du at MENY Fornebu har osteavdelingen som et av sine store satsingsområder? Her finner du garantert noe til årets julefrokost(er).

– Akkurat nå er vi de eneste i verden med to verdensmester-oster i avdelingen vår! Sier butikkmedarbeider Mette Jørgensen.

Blant dusinvis av oster finner du den vellagrede blåmuggosten som har vunnet flere internasjonale utmerkelser de siste årene.

– Blåmuggen ble kåret til World Champion 2016 (verdens beste ost) og Champion of Champions (beste ost gjennom tidene), og World Cheese Awards 2016, forteller Jørgensen.

Skal det være en verdensmester eller fem? Ikke glem pepperkaker. Foto: Juan. A. Jaime 

Senteret benyttes flere ganger daglig, forteller kassaleder Anna Mosell.

Her setter folk igjen barnevogna ved inngangen til senteret, og så går de og handler i tre timer, sier hun og ler.

– Det er rogivande å være på Fornebu S.

Det er en grunn til at Fornebu S vokser mest av alle de 60 største kjøpesentrene i Norge. Det er rett og slett en fryd å handle her.