Dette er historien om hvordan en nyttårsaften med spagetti og tørkerull seilet opp til å bli den beste feiringen noensinne.

Så lenge jeg kan huske har jeg feiret nyttårsaften med brask og bram. Eller, jeg har i alle fall prøvd å gjøre det.

Hvert eneste år har jeg planlagt antrekk, meny, bordpynt, leker og fanden og hans oldemor av greier for at inngangen til et nytt år skulle bli så pompøs og minneverdig som overhode mulig.

Når 2018 nå sto før døren, gjorde jeg ingenting av dette. Jeg gadd ikke. Rett og slett fordi all tid og energi jeg tidligere har lagt ned på nyttårsfeiringen uansett ikke har resultert i å bli livets, årets — ja, ikke en gang månedens — beste fest.

Isteden brukte jeg de pengene jeg ellers vill brukt på pynt, mat og raketter på en flybillett til Paris. Jeg dro med meg kjæresten min og et par venner, og vi klemte oss inn i en knøttliten kåk like ved The Place du Châtelet.

På nyttårsaften var det 15 grader og regn. Vi hadde ingen planer, og det viste seg at så å si alle byens restauranter holdt stengt. Den sparsomme Airbnb-leiligheten hadde ikke en gang stekeovn, så det var bare å se langt etter kalkun, stuffing og ovnsbakt tilbehør.

Det så med andre ord ut til å bli et usselt nyttårskalas.

Nødløsningen ble å gjøre det beste ut av omstendighetene: To kokeplater, en håndfull kjøkkenredskaper, og et bord som med litt velvilje og ommøblering kunne forsyne fem pers.

Vi kjørte tomat og mozzarella som forrett, spagetti med tomatsaus til hovedrett, og potetgull til dessert. Vi brukte et laken som duk, og erstattet servietter med tørkerull.

Idet klokka slo tolv, så vi ikke en eneste rakett, men danset isteden jenka iført mopedhjelmer. (He, he, ikke spør hvorfor …)

Jeg vet ikke om det skyldtes fraværet av både styr og forventinger, eller det faktum at feiringen skilte seg ut fra alle tidligere nyttårsaftener, men kvelden viste seg i alle fall å bli det største lyspunktet på mange år.

Tenk at noe så simpelt kunne bli så gøy!

I ettertid har jeg reflektert litt rundt det der, og innsett at de mest minneverdige opplevelsene i livet mitt slettes ikke har vært preget av verken lukrative rammer eller særlig mye planlegging. Det er snarere de enkle, litt tilfeldige eskapadene som står igjen som de største godbitene i minneboka.

For eksempel var en road trip i Sverige på stramt budsjett hundre ganger mer givende enn en strandferie på Fiji. Mens bilturen bød på mange morsomme møter, rare situasjoner, skeive campinghytter og idylliske overraskelse, var stillehavsstrendene heller forutsigbare og ensformige. (Ikke at det var direkte fælt å ligge langflat på en solseng å knaske kokosnøtter, men du skjønner greia.)

Så nå har jeg bestemt meg for å senke lista, og isteden sette av penger til å fylle 2018 med flere impulsive helgeturer og kvelder med venner, vin og lave ambisjoner.

Og best av alt: De drømmene er såpass rimelige at de går kjapt å spare til.

Ja til flere smådrømmer — og et nyttårsforsett jeg fader meg tror jeg skal klare å holde!

Vil du også skape flere kule minner i år? Last ned Dreams – en ny app som gjør både sparing og livet generelt enklere og morsommere!

Det geniale med den, er at den er utviklet for alle — også dem som ikke har spesielt peiling på økonomi, og baserer seg på hjerneforskning for å finne sparestrategier som faktisk funker.

For en kickstart, kan du begynne med å signe deg opp for en aldri så liten boot camp. Da får du i løpet av én måned servert 8 enkle spareknep over e-post — helt gratis.