Vi befinner oss i en absurd situasjon. Norge er “stengt” og de fleste av oss er pålagt å være hjemme så mye som mulig. Det er ingen hemmelighet at flere uker med hjemmekontor og barn som skal følges opp har vært intenst for de fleste. Vi nærmer oss gjenåpning av skoler og barnehager, men i mellomtiden kan det være fint å vite at det finnes alternativer til TVen– for eksempel Pickatale, en interaktiv lese- og lydbokapp for barn.

Et alternativ til film og YouTube

Som småbarnsforeldre kan kombinasjonen av hjemmekontor og stengte barnehager og skoler være ekstra utfordrende. Du har kanskje punget ut for filmer på iTunes eller spill med morsomme dyr på iPaden og innser at det begynner å bli dyrt å være hjemme.

Film er vel og bra, men det finnes faktisk alternativer! Ved første øyekast kan Pickatale virke som en enkel app for barnebøker, men tilbudet rommer så mye mer for barna. Se for deg flere timer med aktivisering av både de mindre og litt større i huset – en såkalt vinn-vinn situasjon.

Appen er ikke bare for underholdning – den skal også lære barna noe. Foto: Pickatale

Ønsker du å teste appen? Send SMS med PICKATALE2 til 2186 og velg mellom 2000 forskjellige bøker helt gratis i to uker. 

Interaktiv moro for unga

Pickatale er et tilbud for barn mellom 3 og 8 år. Det er en interaktiv lese- og lydbok-app som både kan fungere som en første introduksjon til lesing og lytting, eller som en måte å bli bedre i det på. Målet er uansett å gi barna et forhold til lesing tidlig – og det viktigste av alt er at det er gøy! 

I Dagbladets store lydboktest for barn i februar fikk Pickatale terningkast fem, og det ble skrevet at “opplevelsen er en helt annen med sin interaktivitet”.

Interaktiv er nettopp nøkkelordet for denne tjenesten. Appen kombinerer lyd, tekst og interaktive illustrasjoner for å gi barna en helhetlig opplevelse. Det skal være gøy, engasjerende og gi barna en mestringsfølelse uansett alder. Men nøyaktig hva tilbyr den, spør du? Her kommer en liten guide:

Pickatale fungerer litt som musikktjenester som Spotify. Du har et kjempestort, digitalt bibliotek med barnebøker hvor ord, bilder og illustrasjoner er klikkbare og fanger oppmerksomheten. Mange av bøkene er lest inn av erfarne skuespillere som gir det lille ekstra for at lydboken skal føles unik.

Appen ønsker at barna skal lese, lytte og lære. Man har nemlig muligheten til å enten lese selv, lytte eller kombinere begge. På denne måten passer appen både for smårollingene som elsker å høre på fortellinger og for storesøsken som har begynt å lese, som er en fin måte å øve på. Og vet du hva det koseligste er? Storesøster- eller bror kan lese høyt for mini. Da snakker vi hjemmekontor i harmoni.

Høres dette ut som noe for deg og barna? Send SMS med PICKATALE2 til 2186 for teste appen gratis i to uker!

Appen er enkel og intuitiv å bruke for barna! Foto: Pickatale

Alt fra Disney til barnenyheter og quiz

Når vi sier at biblioteket til Pickatale er enormt, mener vi det. Utvalget er veldig bredt og tilpasset både de helt små og de større.

Om barna begynner å bli rastløse er aktiviserings-delen en genial løsning for hjemmekontorets ro. I appen finnes det et hav av quizer hvor barna kan teste seg på alt fra fakta om Mars, vår nærmeste nabo, til dyrene i Sør-Amerika, knekke koder eller lære mer om følelser. For yngstemann finnes det tegnebøker hvor de lærer å tegne dinosaurer, hunder og papegøyer. Her finner man noe for enhver alder.

For de minste barna har Pickatale også en egen kategori, Pickatale Junior. Her er det anbefalinger til nyheter for små barn som er veldig lettlest. På den måten kan til og med de minste få med seg nyheter som er relevante for dem! Om du ønsker at innetiden skal bli brukt til å gi barna mer enn bare underholdning er dette et godt alternativ. For de eldre barna som går på skolen finnes det bøker på engelsk, som kan hjelpe dem på vei på en litt morsommere måte.

Og apropos moro: Et alternativ både foreldre og barn kan sette pris på er Pickatales store Disney-samling! Både de store klassikerne fra din barndom og nye storfavoritter er tilgjengelige som lydbøker og e-bøker. Du er ikke kvitt Frost denne gangen heller, men kanskje det er deilig å høre den i et nytt format?

Uansett hva barna (og du) er på jakt etter, skal det godt gjøres å ikke finne noe som frister i denne appen. Vi ser hverandre mye om dagen, og da er det fint å ha muligheten til å bruke timene på ting som er gøy og lærerikt for både store og små!

Les mer og registrer deg her!

Eller send SMS med PICKATALE2 til 2186 for å teste 14 dager gratis!