De fleste har nettopp lagt bak seg en unormal påske. Da passer det kanskje ekstra bra å pakke bilen med kvikk lunsj og appelsiner, og sette kursen opp til parkeringsplassen utenfor Tryvann skisenter for litt sårt tiltrengt påskestemning på kinolerretet? 

På torsdag skal nemlig Norges største drive-in-kino sette opp vårens morsomste komedie:«Fjols til fjells»!

Sikre deg billetter til visningen torsdag 16. April kl 17.00 her. 

Høyfjellsfarsen er en oppfølger til Leif Juster-klassikeren fra 1957 med samme navn. Hovedkarakteren Poppe har sett seg lei på forpurringen av påskens kjerneverdier. Ludo, langrenn og fjellvettreglene er byttet ut med frenetiske afterskier og Freddy Kalas-allsang. Kjedehotellet hvor han jobber som portier, mangler rett og slett den gode påskesjela. Hva skjedde med kakao foran peisen og bjørneskinnstepper?

Herbert Norum spiller gamlis-ungdommen Poppe med lange armer og bein og et ansikt av gummi. Foto: Nordisk Film Distribusjon

Drømmen er å kjøpe og gjenreise Hurumhei Høyfjellshotell, tidligere drevet av Poppes bestefar (Leif Justers karakter, også kalt Poppe). Og med det gjenreise påsken fra de døde. 

Når direktøren så får hjertestans rett før han rekker å gi den lite profittjagende Poppe sparken, oppstår det et problem: Poppe er nemlig avhengig av den store bonusen som følger med å bli kåret til årets påskehotell for å kjøpe Hurumhei. En pris de allerede har vunnet fire år på rad. 

Det er vel ikke mulig å bli kåret til årets påskehotell med en død hotelldirektør? Eller?

De som har sett «Weekend at Bernies» kan gjette seg til hva som skjer videre. Ja, det stemmer! En fortumlet Poppe drassende rundt på et dødt lik, bevegelsesløst spilt av Nils Vogt.

«Fjols til Fjells» er herlig forviklingskomikk av høy klasse. Herbert Norum spiller hovedrollen Poppe med lange armer og bein og et ansikt av gummi. Videre på rollelisten er det flere meriterte navn: Ved siden av nevnte Nils Vogt finner du Bjarte Hjelmeland som korrupt hotellkritiker, Annette Hoff som renholderen Pia, Christian Skolmen og Janne Formoe som ufyselige gjester og de nye humorkometene Steinar Klouman Hallert og Erlend Mørch som bråkete afterskigjester. Bare for å nevne noen. 

Med et snødekt og solfylt Trysil med perfekt preparerte bakker som kulisser skorter det ikke på påskestemning! 

En kreativ vri på det nå så aktuelle videomøtet. Foto: Nordisk Film Distribusjon

Gira på kino rett i bilen? Her er programmet for hele uka

Reglene er få og enkle: Du kan kun delta via bil og får en anvist plass når du ankommer. Av smittevernhensyn må dere oppholde inne i bilen under hele visningen og står selv for medbragt snacks og andre godsaker. Arrangementet er rusfritt.

Prisen er 249 kroner per bil, som betyr at om dere er tre eller flere i bilen (maks antall er fem personer i én bil) vil det bli vesentlig billigere enn en vanlig kinobillett.

Det er naturlig nok et begrenset antall plasser per visning, så det gjelder å være tidlig ute med å sikre seg billetter.

Frogner kino stiller med et godt utvalg av både nye og gamle filmer også denne uken:

Onsdag 15. april (Kjøp billetter her):
Kl. 17.00: Askeladden – I Soria Moria slott (2019). Anbefalt aldersgrense 9 år.
Kl. 21:00: Inglourious Basterds (2009). Anbefalt aldersgrense 15 år.

Torsdag 16. april (Kjøp billetter her):
Kl. 17:00: Fjols til fjells (2020). Anbefalt aldersgrense 6 år.
Kl. 21:00: Parasitt (2019). Anbefalt aldersgrense 15 år.

Fredag 17. april (Kjøp billetter her):
Kl. 17.00: Mamma Mia! (2008). Ingen aldersgrense
Kl. 21.00: Tunnelen (2019). Anbefalt aldersgrense 12 år.
kl. 24.00: NATTKINO: Alle må dø (2020). Anbefalt aldergrense 15 år.

Lørdag 18. april (Kjøp billetter her):
Kl. 13.00: De utrolige 2 (2018, norsk tale). Anbefalt aldersgrense 6 år.
Kl. 17.00: Børning 2 (2016). Anbefalt aldersgrense 6 år.
Kl. 21.00: La La Land (2016). Ingen aldersgrense

Søndag 19. april (Kjøp billetter her):
Kl. 13.00: Minions (2015). Ingen aldersgrense
Kl. 17.00: Publikum velger: Haisommer (1975). Anbefalt aldersgrense 15 år.
Kl. 21.00: Ad Astra (2019). Anbefalt aldersgrense 12 år.

Gjør som om lag 8000 andre filmglade nordmenn og hold deg oppdatert på visninger ved å følge Tryvann Drive-in på Facebook!