PlayStation 4 er Norges mest solgte spillkonsoll de tre siste årene, og det er ikke uten grunn: Konsollen åpner dørene opp for fantastiske universer og opplevelser, enten du er stor eller liten, og kan alt eller knapt noe om spill.

Men visste du at det flere versjoner av PlayStation 4? Om du lurer på hvilken som passer best for deg, kan du kanskje finne noen svar i denne saken.

Blitt godt vant til sylskarp 4K?

Sjansen er stor for at du er en av stadig flere nordmenn som nå virkelig har fått øynene opp for hvor bra ting kan se ut på en 4K-tv. Og har du ikke allerede kjøpt en 4K-tv, er sjansen overveldende stor for at din neste tv vil støtte minst 4K.

For å ta igjen den teknologiske utviklingen som har skjedd siden PlayStation 4 ble lansert i 2013, lanserte Sony høsten 2016 PlayStation 4 Pro.

Dette er rett og slett verdens kraftigste spillkonsoll, noe som gjør at du lett kan spille PS4-spillene dine i full, dynamisk oppløsning, samtidig som de flyter helt perfekt med 60 bilder i sekundet.

Du kan også strømme filmer og tv-serier i 4K-oppløsning fra Netflix og Youtube, samt en rekke andre underholdningsprogrammer som lanseres snart. Alt innholdet oppskaleres automatisk til den aller beste bildekvaliteten – du vil aldri mer være i tvil om at investeringen i en 4K-tv var gull verdt.

Glad i fantastiske, dynamiske farger?

Det nye «buzz-ordet» i tv-bransjen er HDR – som står for high dynamic range.

Dette er en bildemodus, tilgjengelig på nyere 4K-tver, som øker fargespekteret og lysstyrken i bildene du ser på skjermen. Resultatet er en mer naturlig gjengivelse av fargene, slik at spillopplevelsene blir enda mer fantastiske og levende.

PlayStation 4 Pro støtter selvfølgelig HDR, så om du har en 4K-tv er dette en innstilling du absolutt bør ha aktivert – her kan du se en video som viser hvordan du aktiverer HDR.

Men heldigvis er ikke den fantastiske fargemodusen bare forbeholdt Pro-modellen: Takket være en programvareoppdatering, har også alle andre PlayStation 4-modeller fått støtte for HDR.

Blant spillene som støtter HDR, finner vi stortitler som «The Last of Us Remastered», «Uncharted 4: A Thief’s End» og «inFAMOUS First Light» – samt det kommende storspillet «Horizon: Zero Dawn».

 

Er du en beinhard gamer?

Om du anser deg selv som en gamer, er sjansen stor for at PlayStation 4 Pro vil være det naturlige valget for deg.

Enkelte PS4-spill er nemlig tilpasset den nye Pro-konsollen, noe du vil se markert med dette «PS4 Pro Enhanced»-symbolet:

Ikke bare ser disse spillene bedre ut, men den kraftige innmaten i PlayStation 4 Pro sørger også for at de flyter bedre.

Du som ikke anser flaks for å være en relevant faktor i spillingen, vil dermed kunne sette pris på at handlingen blir raskere, jevnere og mer eksplosiv – og spillene mer responsive.

Samtidig sørger en raskere og mer stabil bildefrekvens for at du aldri misser i et kritisk øyeblikk …

Mange nye spill vil ha PS4 Pro-forbedringer innebygd, men også flere tidligere utgitte spill som «The Last of Us Remastered», «Uncharted 4: A Thief’s End» og «Call of Duty: Black Ops III» vil bli oppdatert med PS4 Pro-støtte.

Er du nysgjerrig på virtuell virkelighet?

Hvem er vel ikke det? Det er lite som slår effekten av å spenne på seg et VR-headset … og brått befinne seg i sentrum for en helt annen, fantastisk verden.

Dette er nå mulig for alle PlayStation 4-eiere, takket være PlayStation VR. Uansett hvilken PS4-konsoll du eier, kan du bruke PS VR – du trenger bare også et PlayStation Camera.

Selv om alle PlayStation 4-konsoller støtter PS VR, er det imidlertid enkelte av VR-spillene til PS4 som er optimalisert for PS4 Pro. Disse vil da kunne kjøres med en høyere oppløsning på PlayStation 4 Pro, takket være konsollens kraftige innmat.

 

Er du bare glad i gode spill?

Kanskje er du ikke så hardcore at du sikler etter all kraften under panseret på PlayStation 4 Pro.

Da blir du kanskje glad for å høre at verdens mest solgte konsoll nylig er blitt redesignet, slik at den nå er 30 prosent slankere enn den opprinnelige PlayStation 4-modellen.

Aldri før har så mye spillkraft fått plass i et nettere og slankere ytre!

Den nye PlayStation 4-konsollen kommer i to farger, Jet Black og Glacier White. Både den svarte og den hvite modellen kan kjøpes med 500 GB lagringsplass – og om du trenger plass til ekstra mye spill, kan du også kjøpe den svarte modellen med 1 TB lagringsplass.

Uansett hvilken PS4-modell du mener passer best for deg, kan du være sikker på at maskinen du kjøper alltid vil kunne kjøre PlayStation 4-spillene som gis ut. Det vil altså ikke komme spill som eksklusivt kan kjøres på PlayStation 4 Pro.

Enten du allerede har en PlayStation 4, eller planlegger å kjøpe en, vil du dermed ha full tilgang til verdens beste bibliotek av kvalitetsspill, enten du kjøper dem i spillbutikken eller digitalt via PS Store.