Se fjorårets store romeventyr Ad Astra fra ditt eget romskip på Tryvann drive-in-kino. 

Ad Astra tar oss frem i tid til der romfarten er noe mer dagligdags enn i dag, og vi får oppleve flere kjente himmellegemer på nært hold. Brad Pitt får i oppdrag å finne sin far som forsvant på et oppdrag i verdensrommet for 29 år siden. Clifford McBride, spilt av Tommy Lee Jones, ble sendt til ytterste del av vårt solsystem for å søke etter liv i andre solsystemer. Brad Pitt gjør en god figur som den ultraproffe Roy McBride. Den meritterte astronauten blir servert prøvelser på rekke og rad i søken etter svar på hva som gikk skeis med farens oppdrag.

Månen er blitt en koloni der sivile bor permanent hvor det kriges om ressurser, og mars er menneskehetens grensestasjon mot det ytre rom. Fremtiden vi blir servert er ikke vanskelig å akseptere, og visuelt ser det helt fantastisk ut.

Filmen spiller godt på det endeløse vakuumet i verdensrommet og dette blir godt utnyttet i actionsekvensene så vel som i de rolige partiene. Når verdenen er uten lyd blir den lille lyden vi får servert ekstra kraftfull.

De fleste forbinder nok Brad Pitt med drepende kjekke, lite spennende karakterer som selger billetter fremfor å fortelle gode historier. Man kan trygt si han har fått en liten oppvåkning etter en noe turbulent skilsmisse, og ser i dag ut som den skuespilleren vi så for ti år siden, da godbitene kom som haggel. Hvis ikke enda bedre?

Mannen har frekventert nyhetsbildet av andre grunner enn film den siste tiden, men med prestasjonene han har levert det siste året er det nå rom for å legge det «utenomsportslige» til side.

Gjennom en lang karriere har han har så absolutt gjort seg fortjent til å bli sett på som en av vår tids store filmpersonligheter. Seven, Fight Club, BabelThe Tree of Life, Inglourious Basterds, The Curious Case of Benjamin Button, Moneyball, Once Upon a Time in Hollywood (puh!) er bare noen fantastiske filmer med Brad Pitt sentralt, og Ad Astra føyer seg inn i denne rekken.

Om du fortsatt funderer på hvorfor du skal se dette romeventyret på søndag, så er svaret på det ganske enkelt at dette er en film for det aller største lerretet. Når du i tillegg får lyden servert rett inn i høyttalerne på bilen din kan dette bli en helt unik filmopplevelse.

Helgens program på Tryvann drive-in:

Fredag 17. april (Kjøp billetter her):

Kl. 17.00: Mamma Mia! (2008). Ingen aldersgrense

Kl. 21.00: Tunnelen (2019). Anbefalt aldersgrense 12 år.

kl. 24.00: NATTKINO: Alle må dø (2020). Anbefalt aldergrense 15 år.

Lørdag 18. april (Kjøp billetter her):

Kl. 13.00: De utrolige 2 (2018, norsk tale). Anbefalt aldersgrense 6 år.

Kl. 17.00: Børning 2 (2016). Anbefalt aldersgrense 6 år.

Kl. 21.00: La La Land (2016). Ingen aldersgrense

Søndag 19. april (Kjøp billetter her):

Kl. 13.00: Bølle i Trøbbel (2019, norsk tale). Ingen aldersgrense

Kl. 17.00: Haisommer (1975). Anbefalt aldersgrense 15 år.

Kl. 21.00: Ad Astra (2019). Anbefalt aldersgrense 12 år.