I dag snakker vi om:

Artisten Russ fra Atlanta. Vilt spennende fyr, og trolig årets mest erfarne «platedebutant».

En erfaren debutant, sa brura. Hva mener du egentlig med det?

5. mai slipper 24-åringen sin første «ordentlige» skive – kalt «There’s Really A Wolf» – på storselskapet Columbia Records. Likevel: Dette er på ingen måte den første utgivelsen hans.

Russ fant ut at musikk, og særlig hip hop, var greia, da han forelsket seg i 50 Cent og Eminem som tenåring. Han begynte å skrive vers, produsere, og har delt generøst av låtene sine med en stadig voksende fanskare i årevis allerede.

Totalt sitter han på en katalog av 250 låter (!), og han har vært med på 11 prosjekter og utgivelser av ymse slag, ofte knyttet til kollektivet han er en del av, kalt Diemon Crew.

Men hei, ikke ta vårt ord for det – i låta og videoen «Exposed» forklarer Russ karrieren sin veldig godt selv:

Kul låt! Minner litt om noe Eminem og Dr. Dre kunne laget sammen?

Ja, det er nok en liten hyllest – men sangen er ikke nødvendigvis helt representativ for hvordan han ellers låter. Det kule med Russ er nemlig hvor leken og uforutsigbar han er med soundet sitt.

Russ spiller massevis av instrumenter, han produserer selv – og synger og rapper med like stor selvfølgelighet. Som noen skrev: Tenk Jim Morrisson dele en joint med 50 Cent. Eller Drake jamme med Allman Brothers. Eller The Beatles produsert av Outkast.

Jøsses. Store ord!

Vel. Om ikke annet: Vit at Russ er en fyr du ikke kan sette i bås. Han er av siciliansk avstamning, og har vokst opp i New York, North Carolina og Kentucky, før familien etablerte seg i Atlanta.

Slik låter det også. En miks av masse ulike elementer og inspirasjonskilder – så lekent det bare kan bli når man har med en artist som er helt trygg på egne musikalske evner.

Ålreit, jeg vil høre mer. Hvilke er guttens største låter?

Nydelige «Losin Control» er med på den nye plata, og viser en litt annen side av Russ:

«What They Want» kom i fjor, og videoen har i skrivende stund 65 millioner Youtube-treff.

Enkelt konsept, men veldig fine Instagram-vennlige farger:

Balladen «Ain’t Nobody Takin My Baby» er også superfin:

Åpner du nettsiden RussPerMinute.com med en mobiltelefon kan du for øvrig måle hjerterytmen din – og finne en Russ-låt som matcher den.

Ha ha! Noe mer vi bør vite?

Tja, Russ har heterokrome øyne, det vil si to ulike øyenfarger.

En annen artist som hadde øyne med ulik farge var David Bowie.

Vi bare nevner det, altså.

«There’s Really A Wolf» kommer ut på Columbia Records 5. mai.