Han er best kjent som frontfigur i den amerikanske hiphop-gruppa The Black Eyed Peas. Men i tillegg til å smykke seg med superhits som «I Gotta Feeling» og «Where Is the Love», har will.i.am også i en årrekke smykket seg med briller.

Inspirert av hiphop-idolene sine, gikk unge William James Adams Jr. – som han egentlig heter, ned på den lokale bensinstasjonen og kjøpte seg sitt første brillepar for å få en kulere look. Og siden har han stort sett alltid figurert med briller – det ene paret mer iøynefallende enn det andre.

Når han nå slipper sin egen brillekolleksjon i samarbeid med optikerkjeden Specsavers, er det med et ønske om å også inspirere andre til å bruke briller som et kult tilbehør.

– Briller er den beste måten å gjøre et antrekk unikt på. Når jeg bruker tid på å finne den perfekte sammensetningen av sko, jakke og hatt, så vil jeg jo også toppe antrekket med noen fantastiske briller, sier artisten.

– Statementbriller som er enkle å bruke

Kolleksjonen, som er i salg hos Specsavers fra 3. september, består av totalt 17 modeller – hvorav tre av dem er solbriller.

Brillestylist i Specsavers, Stine Westlund, mener artisten fyller et tomrom i brillemarkedet med sine nyskapende innfatninger.

– Dette er markante og litt dristige briller som skiller seg ut – men på en delikat måte, konstaterer hun.

Her finner du hele will.i.am-kolleksjonen til Specsavers.

– Innfatningene er av ypperste kvalitet, i håndlaget acetat fra Italia. Her snakker vi om statement-briller som gir en «wow-effekt».

will.i.am har lekt seg med matte og blanke overflater, gullfarget emalje og en «beat meter»-logo, og Westlund mener kolleksjonen gjenspeiler både rapperens personlige stil og hans store lidenskap for briller.

– Den er skapt med en respekt og forkjærlighet for fortidens brilleklassikere, men med en unik og nyskapende vri. Jeg har stor tro på at vi har å gjøre med fremtidens klassikere her, sier stylisten.

Se alle brillene fra will.i.am-kolleksjonen her:.

 

Kolleksjonen er tilgjengelig i Specsavers-butikker over hele landet fra 3. september. Finn din nærmeste butikk her!