Kan en sko slå et slag for gjenbruk? Ja, sier Fliteless og SWIMS-gründer Johan Ringdal.

Etter en lang dag på kontoret er det ikke uvanlig å være sliten i føttene. Får man vondt av skoene man bruker, ender man ofte opp med å kjøpe et nytt par i håp om at det blir bedre. Plutselig er skapet fullt av helt brukbare sko.

Fliteless har utviklet en unik såleteknologi for klassiske sko, som bidrar til å redusere belastningen på føtter, ledd og rygg. Samtidig som de er stolte av produktene, ønsker de å gjøre kundene sine bevisste på miljø og gjenbruk når de kjøper et nytt par med sko.

Chukka Boot Lug Mink Brown Suede fra Fliteless. Alle foto: Stian Frøysang

Et steg i riktig retning

Fliteless ønsker å bidra til gjenbruk og har derfor en bonusordning de kaller Give&get. Når du donerer et par sko, til for eksempel Fretex, vil du få 40 prosent avslag på det neste paret du kjøper.

Bra for miljøet, bra for samvittigheten og bra for lommeboka.

Ved å donere brukbare sko man har til overs er man med på å skape et mer bærekraftig marked, og det er jo mye bedre at skoene får leve videre hos noen andre enn at de støver ned hjemme i skapet.

– Jeg tenkte at det er for ille at sko som kun er brukt et par ganger bare skal stå der. Give&get skal motivere kunden til å få skoene de ikke bruker ut på markedet igjen, på den måten kan vi bidra til at fine og lite brukte sko får et nytt liv, sier han.

Gründer og daglig leder Johan Ringdal.

Godt håndverk gir gode produkter, som igjen resulterer i at levetiden blir lenger. Alle Fliteless sine sko er håndlagede av italiensk skinn og innersålen er ergonomisk utviklet for best mulig passform. Perfekt for et moderne liv på farten. Sålene er laget av 40 prosent gjenbrukt gummi fra flasker, gamle bildekk og annet overskudd. Den ferdige skoen er av 100 prosent resirkulerbart materiale.

Mer enn bare en pen sko

Da Ringdal begynte på prosjektet med Fliteless innså han at det var et behov for en pensko som er god å bruke en hel dag på jobben, uten at det gikk utover utseende på skoen. Ideen bak Fliteless ligger i det å tilby en komfortabel såle i en pensko som ser ut som en pensko – ergo den perfekte skoen å bruke på jobb. Se for deg en julebordssesong hvor du faktisk tenker på noe annet enn å komme deg hjem og ta av deg skoene

Modellene varierer fra boots og loafers til Oxfords og Double Monks. Dermed er du garantert å finne en sko som passer deg, enten du velger å gå for business casual eller en litt mer pyntet stil på kontoret.

Cap -Toe Oxford Espresso Calf.

En god sko vil kunne bidra til en generelt bedre helse. Mykere, responsive såler bidrar til mindre slag på føtter, knær og rygg. Et annet aspekt er at om man går i sko med harde, «døde» såler vil man helst gå så lite som mulig, fordi man rett og slett får vondt i føttene. Dette er noe Fliteless ønsker å endre på.

– Vi har et mål om at folk skal bevege seg mer i hverdagen, særlig de som sitter på et kontor hele dagen. Det er ikke skoene som skal hindre deg fra å reise deg fra pulten, sier Ringdal.

Tidligere kunne man velge mellom to forskjellige såler i sine Fliteless sko, basert på hvor mye man var på føttene i løpet av en dag. Nå har de derimot utviklet en unik såle som møter alle behov. Sålene er bygd opp av små kjegler med luft, Air-Cones, som gir skoen støtdemping og gjør at den er god å gå med gjennom hele dagen.

Long-Wing Derby Lug Brown.

Desember er en hektisk tid for de fleste og når man løper mellom selskaper, kjøpesenter og julebord er det en fordel å ha på sko som holder deg gående hele dagen.

Ønsker du deg nye sko til julebordsesongen får du 20% avslag på ditt første kjøp om du registrerer deg på Fliteless sin nettside.

  • Med Give&get™ får du 40 prosent avslag på ditt neste par sko om du kjøper fra Fliteless sine nettsider
  • Give&get™ er for eksisterende kunder hos Fliteless og fungerer som et slags lojalitetsprogram.
  • Les mer om Give&get her.