Bankene er ikke alltid så lette å forstå, og det er mye man må sette seg inn i når man ønsker seg et rimelig lån. Endelig er det kommet en tjeneste som oversetter bank til norsk.

Mange opplever det som om man nesten må være økonom for å forstå hvordan renteendringer påvirker egen privatøkonomi. Nå kan du trygt legge fra deg kalkulatoren – denne tjenesten gjør regnestykket for deg! Aldri før har det vært enklere å vite om man betaler for mye på et lån:

– For folk flest er det viktig å vite hva det koster dem i måneden å bo et sted, ikke nødvendigvis hva renten er, sier Tobias Bennerholt, en av grunnleggerne av UpScore.

UpScore gjør det enkelt for deg å se hvilken verdi du har hos bankene. Ved hjelp av din UpScore kan du spare mye penger på å bytte bank eller å refinansiere lån du har.

– Vi innså at alle banktjenester er laget for bankfolk. Det gjør det vanskelig for de fleste å forstå hva som er viktig for bankene. Med UpScore prøver vi å bryte det ned til enkle parametere som alle kan forstå og bygge på, forteller Bennerholt.

Mye av det bankene snakker om har vanlige lånetakere få forutsetninger for å forstå den fulle betydningen av. UpScore forteller deg helt enkelt hva du gjør bra økonomisk, og hvordan du skal kunne bli enda mer attraktiv.  

Det er mange som kan spare penger ved å teste UpScore. Når du logger deg inn med bankID låner UpScore informasjonen fra skattelistene og gir enkle, forståelige indikasjoner på hva som gjør nettopp deg til en god kunde for banken. De samarbeider med flere banker og hjelper deg med å skaffe en skreddersydd avtale, der det er mulig å spare mye.

Les hvordan UpScore fungerer i praksis

Hva gir høy score?

For det første hjelper det naturligvis med høy lønn og lav gjeld. Om du er flink til sparing, og i tillegg setter penger i fond eller aksjer, vil dette trekke scoren ytterligere opp. UpScore forteller også at lojale arbeidstakere som har jobbet samme sted over langt tid scorer høyt hos bankene.

Disse, og mange flere parameterne kan være fine å ha i bakhodet når du ser på din egen økonomi. Ved å kvitte deg med kredittgjeld eller spare mer vil scoren din gå opp. Man kan fra år til år følge med på sin egen progresjon.

UpScore samarbeider med flere banker for å gi deg bedre låneavtaler, enten du trenger boliglån eller forbrukslån, eller hvis du skal refinansiere eksisterende lån.

Gjennom BN Bank kan de som har bolig få en billigere låneavtale. BN Bank gir noen av landets beste betingelser på både boliglån og dagligbank. Har du en bolig i ditt navn kan du få en bedre rente på lånet ditt, alt basert på scoren din hos UpScore.

Lendo er Norges største på forbrukslån og refinansiering. Ut i fra scoren din vil Lendo gi deg tilbud fra flere banker der du kan sammenligne avtaler. De tilbyr også refinansiering uten sikkerhet til de med flere kredittkort og kredittgjeld, og Lendo vil hjelpe deg å forhandle frem beste mulige avtale.

For de som har bolig og betalingsanmerkninger er det Mybank som gir deg tilbud om et omstartslån, med sikkerhet i boligen. Et omstartslån lar deg samle alle dine lån, alt i samme bank, der du potensielt kan spare mye penger på lavere renter.

Med andre ord er det mange som kan spare ved å teste UpScore. Du får enkelt svar på om du betaler for mye og du kan dermed få bedre kontroll på økonomien din. Helt enkelt og helt uforpliktende. Prøv det her!