Er du lei av bomkjøp og støvsamlere? Husk at den slangeskinn-bikinien som virker billig i butikken fort kan bli dyr når du ender opp med å sjelden aldri bruke den.

Derfor gir vi deg her 8 gode tips til hvordan du kan handle smart på sommersalget, som starter allerede lørdag 1.juli!

1. Vær tidlig ute

Ofte forsvinner godbitene først. Så selv om sommersalget varer hele juli, gjør du lurt i å ikke utsette. Start derfor jakten og researchen tidlig.

Er du en av de første på salget kan du være så heldig å finne plagg som du har siklet på lenge – og som tidligere har vært alt for stivt priset – på så mye som 70 prosent.

2. Tenk basisplagg og kvalitet

1. Veske fra Decadent Copenhagen -30% hos Stitch 2. Skjorte fra Filippa K -30% hos Stitch 3. Semsket skjørt fra Second Female -30% hos Mrs Capone 4. Superga Suede White -20% hos Dna


Enkle t-skjorter, tidløse skjorter, denim, sneakers, strikkegensere, store vesker og andre basisplagg kan kanskje virke kjedelige, men husk at det gjerne er disse plaggene du strekker deg etter i hverdagen, eller når kleskrisen melder seg.

Se også på kvaliteten til plagget: naturmaterialer som ull, lin, silke og bomull holder seg ofte lenger og er mindre sesongbetont enn polyester og nylon.

3. Se etter «siste sjanse»-plagg 

«Dette er jo bare dritten som ingen vil ha» tenker du, når du ser siste sjanse-skiltet lyse mot deg. Men snu på det. Dette er jo plaggene mange vil ha, de har vært så populære eller unike at det bare er noen få utvalgte igjen.

«Siste sjanse»-plaggene kan altså være et kvalitetsstempel, og nå har du siste mulighet til å sikre deg et av disse plaggene du også – om du er så heldig at størrelsen klaffer.

4. Gled deg til høsten på Vestlandet

1. Rains regnjakke -30% hos Carlings 2. Grå strikkegenser fra Second Female -30% hos Mrs Capone 3. Levis Denim Shirt Orange Tab -30% hos Levis Store 4. Bomberjakke fra Vero Moda Nå kun 200,-

Tenk flere sesonger, og tilpass deg klimaet du lever i. At vakre Vestlandet er værutsatt er ingen hemmelighet, og selv om man kaller det sommersalg, er det ingenting i veien for å planlegge litt for høsten, og kanskje også glede seg litt til en ny og hyggelig sesong med alt den har å by på?

En skikkelig regnjakke er god investering som du garantert vil få mye glede av. Det samme gjelder et par gode og kule støvler. Regntøy er ikke det det en gang var, nå er det både praktisk og trendy.

5. Ikke kjøp ting du ikke trenger

Det virker så enkelt, men er likevel verdt å notere seg en ekstra gang i bakhodet før du blir revet med av alle prosentene. Når du holder et plagg i hånden – tenk alltid på hvordan det vil fungere sammen med resten av garderoben din, og hvilke anledninger du ser for deg å bruke det.

Har du en neongul vest i nevene og svaret er «kanskje jeg kan bruke den på en utkledningsfest neste sommer» bør du bare legge den fra deg umiddelbart. Move on.

6. Kombiner salget med spreke nyheter

Gjør du et salgskupp, er det også innafor å unne seg et plagg til fullpris fra høstens nyheter. Men vær smart også her, og se gjerne etter et plagg som kan kombineres med både hverdag og fest, og tenk også over hvordan du kan mikse det med godbitene du har kapret på salget.

Sikre kilder kan tipse oss om at farger som vil prege høstens motebilde er rustrødt, olivengrønt, konjakkbrunt og sennepsgult.

Og alle som trodde at velur var en døgnflue tok feil. Sammen med glitter og paljetter står det støtt en sesong til. Det samme gjør spreke print og leopardmønster.

7. Se etter treningstøy

Synger treningstightsen på siste verset eller lukter det vondt av alle trenings t-skjortene dine? Det dumme med  treningstøy er at det ofte kan være dyrt og kanskje også litt kjedelig å handle. Men det fine er at det er lite styrt av trender eller sesong, og at plaggene ofte er av god kvalitet.

Det betyr at du kan bruke salget til å sikre deg praktiske og freshe kvalitetsplagg du vil ha nytte av i lang tid fremover til en billigere penger. Det vil du garantert ikke angre på når den gamle treningstightsen revner i oktober, og du kan trekke den nye ut av skuffen.

8. Sats på mange butikker på samme sted 


Tenk praktisk, og velg deg et shopping-område som har mange av favorittbutikkene dine samlet på et sted, så slipper du å løpe fra den ene kanten av byen til den andre. Med litt forarbeid kan du da lage deg en runde for hvilke butikker du vil besøke, noe du sparer både tid og krefter på.

Kvadrat har over 170 butikker under samme tak, og ikke minst: Været er stabilt, så hit trenger du aldri å drasse med deg paraply eller sydvest.

Lykke til på salget!