Det er flere grunner til at et bilabonnement kan være rimeligere enn å kjøpe en ny bil. Pris er én ting, men fleksibiliteten med et bilabonnement er enestående.

1. Prisen på bilabonnement er billigere i de fleste tilfeller

Opplysningsrådet for Veitrafikken (OFV) har regnet seg frem til prisforskjellene mellom det å eie eller abonnere på SUV, stasjonsvogner og små- og mellomstore biler. Utregningen tar høyde for blant annet forsikringer, avgifter, vedlikehold og mer. I de aller fleste tilfeller er det rimeligere å abonnere.

Fleks slår samtlige av de sammenliknede stasjonsvognene på pris, blant småbiler er det kun én av de utvalgte modellene som koster mindre per måned og flertallet av SUV-ene gir en lavere månedlige utgifter.

Ved å abonnere på bil kan du kutte alt fra noen hundrelapper til tusenlapper månedlig på bilholdet. Gjennom et helt år kan det bli mye penger.

Se priser og les mer om bilabonnement hos Fleks her.

2. Ingen egenandel eller verditap

Med et bilabonnement betaler du kun én månedlig sum for bilen du har behov for. Det er ingen bindingstid og du kan også veksle mellom biler om du ønsker.

Om du eier eller leaser bil er det et drøss av utgifter du må ha med i bil-regnestykket. De største summene forsvinner i egenandelen på billånet samt renter, der det gjerne går titusener av kroner i potten. Når det gjelder leasing, må du ut med innskuddet. Denne engangssummen er ofte femsifret og bør regnes med i den månedlige kostnaden du skal betale i den 3-4 årige leasingavtalen.

Om du velger en splitter ny bil må du også regne med høyere verditap sammenlignet med en eldre. Dette er penger du rett og slett taper, og det er fint lite å gjøre noe med.

Med et bilabonnement er all risiko for verditap eliminert. Du forholder deg kun til den månedlige summen. Eksempelvis koster en helt ny e-208 5399 kroner i måneden gjennom Fleks, og kun dét.

Denne SUV-en, en Peugeot e-2008, koster deg 6499 kroner i måneden gjennom Fleks.

3. Kutt ekstrautgiftene

Men hva med forsikringer, dekk og service, spør du kanskje? Med Fleks er dette inkludert i abonnementet. Alle biler har basisforsikring, dekkskift- og hotell og service inkludert i prisen.

Du tenker kanskje at dette er små summer. Det er for så vidt riktig, men for de som eier eller leaser bil må dette ses i sammenheng med hvor lenge du skal ha bilen. Over måneder og år snakker vi plutselig en betydelig sum.

Her finner du alt du trenger å vite om hva som er inkludert i et bilabonnement.

4. Tid er penger

Allerede på 1700-tallet slo Benjamin Franklin fast at «Tid er penger». Lenge før biler og internett i det hele tatt var påtenkt visste de at tiden vår er noe av det mest dyrebare vi har.

Det er mange tidstyver som kommer med det å eie eller å lease bil. Du må finne verksted, kjøpe eller selge kjøretøyet, finne en god forsikring, bytte dekk – lista er fryktelig lang.

Med et bilabonnement gjør Fleks jobben for deg. Det aller meste er inkludert i den månedlige prisen og du slipper å legge en komplisert plan for hvordan du skal hente barn, levere bilen på verksted, dra på fotballtrening, finne parkering og samtidig rekke en handletur.

Fleks tar seg av det aller meste: finansiering av bilen, reparasjoner, dekkskift og mer til.

5. Trenger du ikke bil? Da kan du sette abonnementet på pause

Gjennom både leasing og eierskap er du økonomisk og juridisk bundet til bilen. Regningene må betales selv om den knapt er i bruk.

Hos Fleks har du et månedsabonnement og ingen bindingstid. Du kan pause ditt bilabonnement dersom du heller vil ta sykkelen fatt eller bruke elektrisk sparkesykkel i en eller to måneder. Kanskje dere endelig kan ta den langferien dere har drømt om i åresvis? Med Fleks vil du ikke ha en bil stående hjemme som suger penger ut av lommeboka.

Da snakker vi sparing av tusenlapper hver måneden.

6. Hvor viktig er det egentlig å eie?

Hvorfor er alle så opptatte av å eie bil? Bilmarkedet er ikke boligmarkedet. Pengene dine investeres ikke i et langsiktig spareprosjekt, men i et produkt som uunngåelig vil synke i verdi. Ved å eie en bil tar du på deg alt ansvaret som kommer med, og du blir ikke ferdig med det før bilen er solgt.

Bilabonnenter lar andre ta seg av de litt kjedelige sidene av det å ha bil, og du binder deg kun én måned av gangen. I tillegg er du med på å fornye den norske bilparken, som faktisk er en av de eldste i Europa. I Fleks leverer de kun nye biler, som har toppscore i sikkerhetstester og lave utslipp. Store deler av bilene er også elektriske. Til Motor.no sier Norges Bilbransjeforbund at det kreves en ryddesjau for å bidra til lavere klimautslipp og visjonen om færre dødsulykker.

– At vi kan være med på den dugnaden gjør oss ekstra stolte, sier markedssjef Lasse Heimberg i Fleks.

Se priser og les mer om Fleks her.