Av og til er det ikke reisen som er målet. Av og til er målet rett og slett å komme raskest mulig frem.

Og for deg som ønsker å spare mest mulig tid når du skal fra a til å, kan det være greit å vite at du kan fly direkte til fem populære nordiske byer, rett fra «hjemflyplassen» din.

Du kan fly direkte fra Kjevik med Widerøe til …

  • Bergen – 1 times flytur og opptil 6 daglige avganger.
  • Tromsø – 3 timers flytur og 1 daglig avgang alle dager (i perioden 26. juni – 13. august).
  • Trondheim – 1 time og 25 minutters flytur og opptil 2 daglige avganger.
  • Stavanger – 40 minutters flytur og 1 daglig avgang alle ukedager.
  • København – 1 times flytur og opptil 3 daglige avganger.

Les mer om om rutetilbudet fra Kjevik her!

Velkommen til Bergen i sol og vårstemning. Vi ønsker dere en strålende helg! #flesland #Bergenlufthavn #Bergen #Klosteret

A post shared by Bergen Lufthavn, Flesland (@bergenlufthavn) on

Med muligheten til å fly strake veien slipper du for eksempel å ta bilen – og tilbringe flerfoldige timer bak rattet på svingete veier med mye trafikk.

Da kan du heller bruke en liten time på å lene deg tilbake i flysetet, strekke på beina eller ta deg en kopp kaffe og begynne på den boka du aldri får lest.

14 timer i bil eller 2 timer i fly?

Hvis vi for eksempel titter litt nærmere på reisen fra Kristiansand til Bergen:

Mens total reisetid tur retur med fly er to timer (en time hver vei), er total reisetid med bil rundt 14 timer (sju timer hver vei, inkludert et kvarters rastepause hver vei).

Ved å fly får du altså 12 ekstra timer til å utforske Bergen. Det betyr at du får mer tid med familien, og mer tid til å nyte utsikten fra Fløyen – eller spise på noen av Bergens deilige uterestauranter.

Samtidig kan du bruke de 12 timene du sparer på reisen til å komme deg hjem igjen i rimelig tid – i tide til å legge barna eller kanskje se siste episode av Netflix-serien du følger med på.

Husk også at det er enkelt å fly til Bergen: Med opptil seks avganger fra Kjevik hver eneste dag, kan du reise når det passer deg best.

Populær flyplass

Det er ingen tvil om at de lokale flyplassene rundt om i landet vårt betyr mye for folk. Å kunne slippe å dra «innom» Oslo for å komme seg til en by som København sparer deg for mye tid og krefter. Det er noe også folk fra Kristiansand og omegn setter pris på.

Ifølge en undersøkelse Widerøe har gjort av folks reisevaner i Agder, er Kjevik en populær flyplass.

– Vi ser at flertallet av de reisende stiller seg svært positive til flyplassen, sier Åsta Braathen, Direktør Salg, Marked og Distribusjon i Widerøe AS.

Og flyplassen har nå også en god nyhet til deg som vil bruke enda mindre tid på reisen: Nå kan du nemlig forhåndsbestille taxfree-varer på nett og hente de ferdig pakket når du ankommer Kjevik – så slipper du å løpe rundt å lete etter «akkurat den parfymen» eller M&M-posen før du skal rekke flyet.

Dette vil reisende ha mer av

Men det er riktignok én ting de reisende gjerne skulle sett mer av på Kjevik:

– De ønsker seg rett og slett enda flere avganger, og flere destinasjoner de kan fly direkte til fra Kristiansand. Det tyder på at de reisende er fornøyde med å ha disse direkterutene, sier Braathen.

Skal du reise til Bergen, Trondheim, Stavanger, Tromsø eller København? Her kan du se tider og priser for alle Widerøes direkteflyvninger fra Kjevik. 

God tur!

https://www.instagram.com/p/BUPT84lFvca/?dhjeud=jdjdj