Det første du vil legge merke til når du plukker opp Sony Xperia XZ Premium er … deg selv.

I hvert fall om du først ser baksiden. Hver side av denne mobilen er nemlig konstruert av et sømløst stykke slitesterkt og blankpolert glass, slik at den fungerer perfekt som et høyteknologisk sminkespeil.

Legg til den dedikerte kamera-knappen, og det har aldri vært enklere å ta stunning selfies.

Men straks legger du selvsagt også merke til selve telefonen. Med detaljer som kantene oppe og nede som binder glassflatene sammen, i diamantslipt metall.

Det er et rålekkert stykke mobil, som både er og føles solid – og eksklusiv.

Xperia XZ Premium er det helt nye flaggskipet fra Sony Mobile. 

At du kan speile deg i glasset (som for øvrig er Gorilla Glass 5, det mest hardføre glasset på markedet), er altså nyttig for selfies … men i så fall, logisk nok, med det bakre kameraet. Og dette er et kamera som ikke bare tar fantastiske bilder, men som tilbyr noen helt unike muligheter.

Det nye Motion Eye-kameraet i XZ Premium utmerker seg i å identifisere motiver, å fange opp naturlig lys, og å skille mellom farger.

Gjennom de siste ukene med mobilen har vi fått fantastiske resultater, spesielt i dagslys – der kameraet virkelig fanger det øyet ser. Se for eksempel disse tre:

Oppløsningen er på inntil 19 megapiksler, og du kan filme i 4K. Det som virkelig gjør kameraet spesielt, er imidlertid hvordan det er konstruert – blant annet med et eget bufferminne i selve kamerasensoren, slik at det ikke trenger å bruke prosessorkraft for å lagre midlertidige filer.

I kombinasjon med smart programvare åpner dette opp en hel del spennende muligheter – som Super slow motion (fire ganger så sakte film som andre mobiler), og Predictive capture. Sistnevnte betyr kort fortalt at når du fotograferer, så tar ikke mobilen ett, men en hel serie bilder.

Med andre ord får du hjelp til å fange det perfekte øyeblikket, og du kan lykkes i å forevige hendelser som er over på et brøkdels sekund. Etter du har tatt bildet får du sjansen til å gå tilbake og se de separate eksponeringene, og velge det som traff aller best på timingen.

Ikke minst er XZ Premium altså den første smarttelefonen som kan filme i Super slow motion, med hele 960 bilder per sekund. Se her hvordan det ser ut – og kanskje inspirasjon til noe du vil prøve selv?

Sony Xperia XZ Premium er ikke et flaggskip bare som kameratelefon, men over hele fjøla, og ikke minst på ytelse. På den tiden vi har brukt mobilen har vi aldri opplevd at det «lugger» – samme hva vi prøver.

Dette skjer blant annet takket være smart programvare, som lærer av- og tilpasser seg dine bruksmønstre. Men det hjelper selvsagt at prosessoren er den kraftigste på markedet, nemlig Snapdragon 835.

Når du ikke ser deg i speilet, kan du nyte skjermen på den andre siden – den første i en smarttelefon med 4K HDR. Dette gir ikke bare bedre oppløsning, lysstyrke og kontrast enn andre mobiler, men faktisk også bedre enn de aller fleste tv-er.

Den fungerer også under alle forhold – enten midt på lyse dagen, eller når det er grått og bøtter ned. Den tåler nemlig vann.

Mobilen har for øvrig 4 GB RAM og 64 GB internminne – og støtter LTE CAT 16, som betyr at den er klar for nedlasting av mobildata inntil 1 gigabit per sekund (Gbps).

XZ Premium får du i fargene dyphavssort og speilblank krom.