– Jeg synes Filter er et så bra og viktig bidrag til den norske bladfloraen at jeg valgte å gi bort et abonnement til min stefar. Selv skal jeg tegne et nytt abonnement når NAV endelig betaler ut pengene som jeg har krav på, smiler Weston lurt.

Da Stig ble abonnent tidligere i år ble han også den heldige vinner av forsiden som original tegning av Filters illustratør Pål Nordseth. Men det var ikke til seg selv han hadde tegnet abonnement, det var som en gave til en takknemlig stefar.

– Jeg har virkelig bare gode ord å si om Filter! utbryter stefar Tore Gjesbach Mårds da vi ringer.

– Dette er opplysende og klargjørende artikler om interessante temaer, og kan anbefales til alle med en viss samfunnsinteresse, sier han og trekker blant annet fram Filters dekning av høstens amerikanske presidentvalg som prisverdig.

Helt i beit med årets julegaver? Her kan du gi et gaveabonnement på Filter Nyheter.

– Jeg liker også at papirmagasinet har en oversiktlig og fin layout, selv om jeg nok snakker på vegne av mange av deres litt eldre lesere når jeg skulle ønske meg et halvt punkt større skrift i brødteksten, sier han.

Tore Gjesbach Mårds med siste nummer av Filter.

Stig er fotograf og kunstner, og et offer for de nye koronareglene som tilsier at frilansere får stønad basert på fjorårets inntekt, noe som slår hardt ut for Weston.

– For oss frilansere og kunstnere kan det være store svingninger fra ett år til et annet. 2019 var for meg et år med lite inntjening på grunn av mye reising og forberedelser til nye prosjekter. Og det slo litt ekstra uheldig ut at jeg planla å ta igjen det nå i 2020.

For Filter har det også vært unntakstilstander. Magasinet ble lansert idet pandemien sørget for en historisk lockdown av landet. Det de ikke visste var at det ble selve redningen for den lille redaksjonen.

Støtt Filter Nyheters arbeid, kjøp årets julegave her!

– Vi er rørt over at så mange har valgt å støtte oss gjennom å opprette abonnement på magasinet. Det forteller oss at det vi driver med blir sett, og at folk setter pris på en annerledes måte å formidle nyheter på. Nå har vi et nytt produkt ute, der du kan kjøpe 6 utgaver av magasinet vårt som gave til en du er nær, forteller Harald S. Klungtveit, ansvarlig redaktør i Filter Nyheter.

Griseflaks!

– Filter magasinet er utrolig viktig. Både synes jeg det er fantastisk at magasinet tar opp viktige temaer og gjør det grundig. Men kanskje enda mer at det er norsk, med en norsk vinkling, og ikke enda et amerikansk magasin. 

– Jeg har en stefar som er over middels opptatt av politikk og leser flittig aviser på nett. Å kunne gi han dette magasinet som gave var veldig gøy, og jeg vet han satt stor pris på det!

Stig og Harald finner fort tonen mens de sammenlikner den originale tegningen med det ferdige produktet.

– Om jeg kan komme med et råd ville det vært at dere må gjøre det mer tilgjengelig for folk at du kan kjøpe abonnement i gave. Dette er et så viktig magasin at man vil jo dele det med folk, foreslår Stig.

Og nettopp det har Filter tatt han på ordet på! Nå kan du nemlig kjøpe et gaveabonnement til en heldig utkåret, og du får et flott håndtegnet kort på e-post du kan legge under julegrana.

For 500 kroner får mottaker 6 magasiner hjem på døra, og kan glede seg over seriøs journalistikk på papir i et halvt år. Kjøp et gaveabonnement her.

Vår egen Pål Nordseth har håndtegnet et julekort som vi sender deg på epost med en gang. Det kan du printe og legge under treet, sende med post eller e-post til den heldige.  Første Filter magasin kommer til mottaker i romjula eller rett over nyttår

Etter en hyggelig prat går hver til sitt: en frilansfotograf som er et kunstverk rikere, og en redaktør som håper Filter Nyheter kommer seg gjennom stormen. Sistnevnte håper de kan fortsette å sette søkelyset på viktige saker som ikke får nok oppmerksomhet i andre media.

Her finner du mer informasjon om gaveabonnement på Filter Nyheter og en sømløs Vipps-løsning for enkel gjennomføring av kjøp.