Hver måned tegner Filters egen Pål Nordseth en tegning som pryder magasinets forside. Tegningene har blitt synonyme med den nye magasin satsingen til Filter Nyheter og den aller første ble auksjonert bort for over syv tusen kroner.

Denne gangen valgte Filter å trekke en heldig vinner blant de som tegnet nytt abonnement i et gitt tidsrom og det ble Stig Weston (46) som trakk vinnerloddet denne gangen

– Jeg synes Filter er et så bra og viktig bidrag til den norske bladfloraen at jeg valgte å gi bort et abonnement til min stefar. Selv skal jeg tegne et nytt abonnement når NAV endelig betaler ut pengene som jeg har krav på, smiler Weston lurt.

Stig er fotograf og kunstner, og et offer for de nye koronareglene som tilsier at frilansere får stønad basert på fjorårets inntekt, noe som slår hardt ut for Weston.

– For oss frilansere og kunstnere kan det være store svingninger fra ett år til et annet. 2019 var for meg et år med lite inntjening på grunn av mye reising og forberedelser til nye prosjekter. Og det slo litt ekstra uheldig ut at jeg planla å ta igjen det nå i 2020.

For Filter har det også vært unntakstilstander. Magasinet ble lansert idet pandemien sørget for en historisk lockdown av landet. Det de ikke visste var at det ble selve redningen for den lille redaksjonen.

Støtt Filter Nyheters arbeid og bli abonnent her!

– Vi er rørt over at så mange har valgt å støtte oss gjennom å opprette abonnement på magasinet. Det forteller oss at det vi driver med blir sett, og at folk setter pris på en annerledes måte å formidle nyheter på. Hadde det ikke vært for abonnentene våre hadde vi kanskje ikke kommet oss gjennom dette, forteller Harald S. Klungtveit, ansvarlig redaktør i Filter Nyheter.

– Og denne suksessen har gitt oss blod på tann. Så nå lover vi å ansette en ny journalist når vi når 2000 abonnenter. Det vil bli en viktig styrking av Filter Nyheters evne til å avdekke nye viktige saker, og vi har valgt helse og teknologi som det neste temaet vi skal fokusere på.

Griseflaks!

Weston er kunstner selv, men samler også på kunst han får et spesielt forhold til.

– Det har blitt mange fotografier av forskjellige kunstnere opp gjennom. Det hender vi bytter oss i mellom. Det handler ikke om investeringen eller verdi, men om kunst som virkelig berører meg. Jeg har allerede to tegneserie-originaler: en Rocky forside, og en Lars Sjunneson tegning. Denne forsiden vil stå godt til de. Jeg har hatt griseflaks! Sier en oppriktig glad Stig.

– Filter magasinet er utrolig viktig. Både synes jeg det er fantastisk at magasinet tar opp viktige temaer og gjør det grundig. Men kanskje enda mer at det er norsk, med en norsk vinkling, og ikke enda et amerikansk magasin. 

Stig og Harald finner fort tonen mens de sammenlikner den originale tegningen med det ferdige produktet.

– Om jeg kan komme med et råd ville det vært at dere må gjøre det mer tilgjengelig for folk at du kan kjøpe abonnement i gave. Dette er et så viktig magasin at man vil jo dele det med folk, foreslår Stig.

Om du blir abonnent nå kan du bli den heldige vinner av forsidetegningen til Filter Magasin #3

Etter en hyggelig prat går hver til sitt: en frilansfotograf som er et kunstverk rikere, og en redaktør som håper Filter Nyheter kommer seg gjennom stormen. Sistnevnte håper de kan fortsette å sette søkelyset på viktige saker som ikke får nok oppmerksomhet i andre media.

Hvis du vil være med å støtte dette arbeidet er det bare en ting du trenger å gjøre, og det er å tegne et abonnement i dag. Enten det er til deg eller stefar, går pengene direkte til redaksjonens arbeid.

Og hvis du også har griseflaks kan du bli den heldige vinneren av neste nummers forside!

For 100,- kroner i måneden får du Filter Magasin rett hjem i postkassa 11 ganger i året. Du kan også velge 150,- kroner for å legge på en ekstra slant. Ønsker du å donere årlig koster det 900,- kroner. Bare klikk på et av valgene under så blir det hele gjort med Vipps. Samtidig godtar du Filter Nyheters kjøpsvilkår.

100 kr - Filter Magasin, månedlig 150 kr - Filter Magasin, månedlig pluss ekstra støtte. 900 kr - Filter Magasin, årlig